Stiri

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC echipat cu funcțiile AI din Windows 11

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC
ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC
(CREDIT: ASUS)

ASUS a anunțat o nouă generație de computere cu inteligență artificială în cadrul evenimentului online Next Level. AI Incredible. dedicat lansării laptopului ASUS Vivobook S 15 (S5507), care a fost transmis pe canalele de social media ale companiei și poate fi revăzut pe contul oficial de YouTube al ASUS. Echipat cu Snapdragon X Elite, dispozitivul este primul Copilot+ PC al companiei, cu funcții Windows AI și o colecție de aplicații AI exclusive ASUS, care au ca scop îmbunătățirea muncii și a divertismentului utilizatorului.

„Ne aflăm la începutul unei noi ere a calculatoarelor personale”, a declarat CO-CEO-ul ASUS S.Y. Hsu în cadrul evenimentului, adăugând că noile dispozitive „reprezintă viitorul PC-urilor de consum și vor schimba radical modul în care vom lucra, studia, crea și ne vom distra.”

Cu platforma Snapdragon X Elite, utilizatorii se pot bucura de funcții AI accelerate hardware și de performanțe și eficiență incredibile, mulțumită procesorului personalizat Qualcomm Oryon integrat. Cu o autonomie a bateriei de până la 18 ore, utilizatorul se poate bucura de productivitate neîntreruptă. Cu un captivant ecran ASUS Lumina OLED 3K la 120 Hz, un sistem audio certificat Harman Kardon și o carcasă elegantă, cu o grosime de 14,7 mm și o greutate de 1,42 kg, ASUS Vivobook S 15 a fost construit pentru mobilitate fără efort.

ASUS Vivobook S 15 va fi disponibil în România la prețuri pornind de la 7499,99 lei, în funcție de configurație și oferta comercială. Utilizatorii pot precomanda ASUS Vivobook S 15 pe eShop-ul oficial ASUS.

Putere AI incredibilă

ASUS Vivobook S 15 vine cu platforma de operare Snapdragon X Elite, care include o unitate de procesare neuronală (NPU) Qualcomm Hexagon, motorul neural fiind capabil de 45 TOPS pentru procesare AI rapidă pe dispozitiv. Pentru stocare include un SSD PCIe 4.0 ultra rapid cu capacitate de până la 1 TB, iar memoria RAM urcă până la 32GB LPDDR5X la 8448 MHz.

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC

Îmbunătățirile de ultimă generație bazate pe inteligență artificială includ Windows Studio Effects și o cameră cu infraroșu ASUS AiSense. Capacitățile de detectare a prezenței oferite de cameră permit Adaptive Dimming – care atenuează luminozitatea ecranului atunci când utilizatorul își întoarce privirea – și Adaptive Lock, care blochează automat laptopul atunci când utilizatorul se îndepărtează și îl deblochează la întoarcere. În plus, ASUS Vivobook S 15 este, de asemenea, primul dispozitiv care dispune de aplicația AI exclusivă a companiei, StoryCube. Este cea mai inteligentă, convenabilă și puternică modalitate de a gestiona toate resursele digitale, folosind asistența AI pentru a sorta, edita, gestiona și exporta fișierele capturate în format brut.

Portabilitate incredibilă

Construit pentru portabilitate fără efort, ASUS Vivobook S 15 se remarcă printr-un design complet metalic ultra-subțire de 14,7 mm și cu o greutate de 1,42 kg, fiind elegant prin estetica minimalistă. Bateria de capacitate mare de 70 Wh oferă până la 18 ore de productivitate sau divertisment neîntrerupt, cu suport pentru încărcare rapidă și ASUS USB-C Easy Charge pentru o încărcare convenabilă de la aproape orice sursă.

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC (Foto: ASUS)

Tastatura retro-iluminată RGB pe o singură zonă permite crearea de efecte adaptate perfect personalității și stării de spirit a utilizatorilor. Tasta dedicată Copilot te introduce în lumea instrumentelor Windows AI în doar o secundă, iar touchpad-ul super-spațios și super-inteligent permite o navigare fără efort și o arie de lucru extinsă. Prin intermediul unor gesturi intuitive se pot controla fără probleme diverse sarcini, de la reglarea audio la optimizarea luminozității ecranului sau gestionarea redării video.

Conectivitate incredibilă

Echipat cu o gamă completă de porturi I/O, ASUS Vivobook S 15 oferă o conectivitate fără cusur în mișcare. Dispune de două porturi USB4® care suportă încărcarea rapidă, afișaje externe 4K și transferuri de date de până la 40 Gbps, alături de două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, un port HDMI 2.1, un cititor de carduri microSD și o mufă audio combo pentru a eleva experiența utilizatorului.

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC (Foto: ASUS)

Grație suportului WiFi 7, activat de sistemul Qualcomm FastConnect 7800, laptopul oferă viteze incredibile de până la 5,8 Gbps, depășind WiFi 6 de 4,8 ori, asigurând streaming fără întreruperi, finalizarea fără efort a sarcinilor și descărcări ultra-rapide.

Elemente audiovizuale incredibile

Laptopul oferă o experiență audiovizuală premium pentru productivitate, creativitate sau divertisment, fiind prevăzut cu un ecran ASUS Lumina OLED 3K la 120 Hz de 15,6 inchi, care redă reflexii rafinate și detalii extraordinare ale umbrelor, toate acestea în culori vii și fidele. Afișajul de clasă are un raport ecran/corp ultra-wide de 89%, un timp de răspuns de 0,2 ms, o gamă de culori DCI-P3 100% de calitate cinematografică și este certificat VESA DisplayHDR True Black 600. De asemenea, acesta oferă niveluri scăzute de lumină albastră certificate TÜV Rheinland pentru o mai bună îngrijire a ochilor, iar ecranul în sine este protejat de sistemul exclusiv ASUS OLED Care pentru a reduce semnificativ riscul de burn-in. În completarea acestui ecran uimitor se află un sistem audio puternic certificat Harman Kardon, cu sunet Dolby Atmos imersiv și multidimensional.

 

To Top