Magazinele oficiale sau cele autorizate nu sunt singurele locuri sigure de unde poți obține un cod pentru activarea unui joc sau cumpărarea unei licențe de aplicație sau Windows. Pe Internet sunt multiple platforme în care sunt ofertate coduri de discount sau de activare pentru jocuri sau aplicații.
Atenție, multe dintre aceste site-uri pot fi pline de capcane, în spatele unei oferte se poate ascunde mereu o tentativă de fraudă. Ține cont de următoarele sfaturi:
- Alege platformele cunoscute și populare cu milioane de utilizatori, care afișează date valide de contact și au o reputație ușor de verificat pe Google sau în comunitățile online.
- Chiar dacă este cunoscută, nu platforma îți revinde codul, ci un anumit utilizator al acesteia (similar ca pe OLX).
- Analizează Reseller-ul (Vânzătorul) de pe respectiva platformă, uită-te la rating-ul acestuia, la eventualele comentarii și mai ales la numărul de tranzacții realizate. Un vânzător cu 99.8% rating și 5000 de tranzacții e de preferat față de unul cu 100% rating dar cu câteva tranzacții.
- Gândește-te în ce măsură o ofertă poate fi credibilă – nimeni nu oferă nimic gratis! Dacă există 5 oferte similare într-o plajă de prețuri, gândește-te că una exagerat de ieftină poate fi înșelătoare.
- Fii atent la condițiile în care o anumită ofertă se poate fructifica. Un cod pentru un joc se poate activa doar într-o anumită regiune sau țară, sau pe o anumită platformă. Nu te grăbi să cumperi și apoi să constați că în România nu poți răscumpăra acel cod.
- Unele platforme oferă anumite servicii de protecție contra cost (un fel de asigurări money-back). Atenție la costurile ascunse, multe servicii de acest tip pot fi recurente, luându-ți bani lunar de pe card.
- Utilizează mijloace de plată sigure, cu protecție, cum ar fi cardurile virtuale.
Vrei să cumperi un joc sau un cod de activare pentru titlu de gaming sau o aplicație?
Caută ofertele de pe gamivo.com Caută ofertele pe g2a.com