Stiri

Comparator de tarife pentru internet si telefonie

Foarte mulți clienți se întreabă de ce ofertele companiilor de telefonie sunt așa de complicate și diversificate și de ce nu poate exista un plan tarifar simplu. Companiile de telefonie au interesul ca posesorii de abonamente să nu știe exact pe ce dau banii, în felul acesta pot obține venituri mai mari prin exploatarea acestor oferte stufoase. Un client bine informat e un client care trebuie evitat din prisma faptului că poate compara tarifele și poate alege ce e mai avantajos pentru el.

Pe acest ultim principiu a mers și cei de la ANCOM când au hotărât să pună la punct un comparator de tarife. Aplicaţia va permite introducerea de către utilizator a unui set de opţiuni de consum şi va efectua o analiză comparativă a ofertelor existente pe piaţă (introduse în baza de date), oferind apoi acestuia un clasament al celor mai avantajoase oferte din punctul de vedere al preţului, în funcţie de opţiunile sale.

„Pentru ANCOM acesta este un moment mult aşteptat. Pentru noi, semnarea contractului înseamnă startul unui proiect la care lucrăm de mai mulţi ani şi care vine să răspundă unei nevoi exprimate în nenumărate rânduri de utilizatorii finali: aceea de a compara uşor şi rapid ofertele existente pe piaţă, pentru a putea face o alegere informată şi care să corespundă întrutotul nevoilor reale de comunicaţii ale unei persoane”, a declarat cu această ocazie preşedintele ANCOM.

Finanţarea nerambursabilă obţinută este de maxim 886.198,32 lei şi a fost acordată ca urmare a depunerii de către ANCOM a proiectului în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Corby II samsung photo (3)

Corby II samsung photo

To Top