8.500 de copii şi tineri de la grădiniţe, şcoli, licee, ONG-uri şi alte instituţii din comunitatile defavorizate din Romania vor beneficia de 500 de calculatoare reconditionate de Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul ECOTIC.
45 de grădiniţe, şcoli, licee, ONG-uri şi alte instituţii publice din domeniul educaţiei au primit azi, 16 mai 2017, 500 echipamente IT colectate de la diverse companii responsabile şi recondiţionate de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul organizaţiei ECOTIC. Ele au intrat în dotarea respectivelor instituţii pentru a contribui la calitatea actului de învăţământ şi educaţie în rândul copiilor şi tinerilor.
Marti, 16 mai, reprezentanţii acestor instituții și organizații laureate, au participat la ceremoniile de final ale proiectului Educlick 1/2017: reutilizăm echipamente IT pentru educație și solidaritate! lansat de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul organizatiei ECOTIC.
Proiectul de solidaritate digitală a demarat la începutul lunii aprilie când s-a dat startul înscrierilor unor proiecte de educaţie derulate de instituţiile din sistemul public și ONG-uri care activează în comunităţile defavorizate ale Romaniei. Dintr-un total de 245 de proiecte depuse, 45 au fost desemnate drept castigatoare (lista completă, disponibilă aici) cu ajutorul unui juriu format din partenerii asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, experti si presa specializata.
Proiectul Educlick 1/2017 este unul dintre proiectele de donații de calculatoare în sprijinul educației încadrate în programul național Educlick al Ateliere Fără Fontiere prin care peste 10.000 de calculatoare au fost donate către 2.000 instituții educaționale și organizații nonprofit din 2009 până în prezent. 300.000 de copii și tineri defavorizați beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul cărora își dezvoltă abilități digitale necesare pentru viitorul lor.