Preview

PREVIEW: ASUS Zenbook S 16 te introduce în lumea AI-ului mobil

Zenbook S 16 UM5606
Zenbook S 16 UM5606
(CREDIT: PCNEWS.RO)

Performanțele laptopurilor obișnuiau să fie, în trecut, direct proporționale cu dimensiunile. Pentru că hardware-ul performant al acelor timpuri ocupa un spațiu considerabil în orice carcasă.  În prezent, însă, avansurile spectaculoase în materie de hardware permit atingerea unui nivel de performanță mai mult decât adecvat în condițiile unui format subțire și ușor. De aceea, noul model Zenbook S 16, care este și primul PC ASUS AI ultra-subțire de 16 inchi, reușește să combine performanța cu aspectul sofisticat, într-o carcasă de doar 1,19 cm grosime și 1,5 kg greutate.

Motorizarea consistentă a acestui laptop este asigurată de un procesor care poate urca în gamă până la un AMD Ryzen AI 9 HX 370, în condițiile unui design termic îmbunătățit, care rezultă în performanțe mai bune comparativ cu modelul din generația anterioară. Carcasa încorporează noul material rafinat Ceraluminum, o ceramică high-tech creată de ASUS, care este disponibilă într-o gamă de culori inspirate din natură. Dar, să le luăm pe rând…

Exterior din Ceraluminum

Cum designul subțire și ușor va fi primul lucru pe care îl vei remarca la acest laptop, trebuie să-ți povestim un pic despre capacul modelului Zenbook S 16, care a fost acoperit cu Ceraluminum, o tehnică de înaltă tehnologie care transformă capacul din aluminiu în aluminiu ceramic cu plasmă. Acest proces unic, foarte apreciat în industria aerospațială și în industria ceasurilor de lux, îmbunătățește rezistența la uzură, protecția împotriva coroziunii, duritatea și durata de viață. În plus, capacul prezintă monograma ASUS și este disponibil în culorile Zumaia Gray și Scandinavian White.

Zenbook S 16 UM5606 este acoperit cu Ceraluminum

Zenbook S 16 UM5606 este acoperit cu Ceraluminum (Foto: PCNEWS.RO)

Încă de la prima atingere vei remarca textura fină și temperatura moderată a capacului. Dacă te așteptai la acea senzație de rece la care te-ai aștepta de la un capac metalic, vei fi surprins să constați că metalul se menține la o temperatură confortabilă, în ton cu ambientul, iar textura, deși fină și foarte plăcută la atingere, previne alunecarea accidentală a degetelor, oferind o priză fermă și sigură.

Performanțe supra-alimentate

ASUS Zenbook S 16 este echipat cu un procesor AMD Ryzen™ AI 9 HX 370, cu 12 nuclee, 32 GB de memorie integrată LPDDR5X-7500 și un SSD PCIe 4.0 x4 NVMe M.2 de 1 sau 2 TB.

Noile procesoare AMD Ryzen™ AI dezlănțuie un nou nivel de creativitate și productivitate pentru PC-ul tău, facilitând o nouă serie de experiențe AI PC care nu ar fi posibile fără tehnologia AMD Ryzen AI. Unitatea NPU (Neural Processing Engine) este bazată pe arhitectura AMD XDNA 2 și este optimizată pentru procesare eficientă locală, în deplină siguranță pentru datele tale, pentru ca tu să te poți concentra pe ceea ce ai de făcut, nu pe procesul în sine.

Cu un astfel de procesor, sarcinile de zi cu zi consumatoare de timp și energie vor deveni o amintire. Sumarizarea conținutului documentelor și a emailurilor recepționate, crearea de documente care arată bine, cu un conținut la calitate business, precum și realizarea de prezentări captivante sunt realizate de AMD Ryzen AI pornind de la doar câteva instrucțiuni care sunt apoi interpretate într-o clipită.

Cele 150 de experiențe AI includ realizarea de apeluri video la calitate superioară cu încadrare automată a subiectului și corecție a contactului vizual, generarea în timp real de subtitrări pentru videourile tale preferate, eliminarea fundalurilor deranjante, generarea rapidă de clipuri video sau organizarea automată a galeriei personale de clipuri video și fotografii sunt doar câteva exemple ale unei noi lumi asistate de AI.

Procesoarele AMD Strix cu 12 nuclee sunt bazate pe noua arhitectură ZEN 5 de la AMD. Cea mai înaltă specificație oferă până la 12 nuclee de calcul și până la 24 de thread-uri pentru performanțe multitasking îmbunătățite. În plus, procesorul integrează și grafica Radeon bazată pe arhitectura AMD RDNA 3.5 și NPU bazată pe arhitectura AMD XDNA 2.

Răcire ambientală

Pentru o performanță silențioasă și eficientă, care se adaptează perfect la orice sarcină, Zenbook S 16 a fost echipat cu un sistem avansat de răcire. Acest sistem are ventilatoare duble Iceblade, o cameră de vapori ultra-subțire și un design cu grilă geometrică, asigurând că laptopul atinge fără probleme un TDP optim de 28 de wați. Laptopul menține o funcționare silențioasă, sub 25 dB în timpul sarcinilor ușoare de lucru, datorită tehnologiei de răcire ambientală.

Zenbook S 16 UM5606 are la baza ecranului o grila realizata la CNC

Zenbook S 16 UM5606 are la baza ecranului o grila realizata la CNC (Foto: PCNEWS.RO)

Carcasa lui Zenbook S 16 are un format de 16 inchi și a fost realizată printr-un proces CNC și o tehnică de turnare integrată, asigurând o durabilitate sporită. Dar elementul remarcabil este noul design geometric al grilei, cu 3.522 de orificii de răcire prelucrate CNC, care îmbunătățește considerabil eficiența răcirii, maximizând fluxul de aer și minimizând, în același timp, riscul de pătrundere a prafului sau a murdăriei.

Imagini superioare cu ASUS Lumina OLED

ASUS Lumina OLED este noul tip de afișaj care standardizează soluțiile foarte bine lucrate în jurul celei mai bune experiențe OLED. Denumirea tehnologiei evidențiază, de asemenea, avantajele unice ale ecranelor ASUS OLED, care oferă o experiență vizuală superioară ce depășește standardul ecranelor OLED tradiționale. Cu caracteristici mai precise, mai adaptative și mai fiabile, Zenbook S 16 este exemplul perfect al excelenței pe care o oferă ASUS Lumina OLED.

Zenbook S 16 UM5606 are ecran ASUS Lumina OLED

Zenbook S 16 UM5606 are ecran tactil sau non-tactil ASUS Lumina OLED 3K 120 Hz de 16 inchi (Foto: PCNEWS.RO)

Dincolo de beneficiile afișajelor OLED tradiționale, cum ar fi gama de contrast mai mare și gama de culori mai largă, afișajele ASUS Lumina OLED sunt validate PANTONE, certificate VESA DisplayHDR True Black și calibrate din fabrică la Delta E < 1 pentru a oferi mai multă precizie. În plus, gama de culori personalizată ASUS Splendid, OLED Power Saving și tehnologia ASUS Tru2Life contribuie la furnizarea unor instrumente mai bune și mai inteligente. În plus, certificarea lor TUV low blue light, prevenirea feno0menului burn-in cu ASUS OLED Care și durabilitatea de grad militar american le face mai fiabile și ajută la menținerea calității și confortului în timp. ASUS oferă, de asemenea, schimbarea gratuită a ecranului OLED pentru orice problemă de burn-in în timpul perioadei de garanție.

Sistem audio uimitor

Cu un sistem audio cu șase difuzoare care au fost integrate în corpul subțire al ASUS Zenbook S 16, sunetul oferit are un volum surprinzător de mare. Sistemul audio include două tweetere de înaltă frecvență și patru woofere de joasă frecvență care aduc un sunet puternic, imersiv și cu o claritate de cristal, transformându-l în cea mai bună mașină audio pentru divertisment și comunicații. Vei fi realmente surprins de performanțele sonore ale acestui laptop, mult diferite de sunetul slab și oarecum spart pe care îl scoteau vechile laptopuri ultra-subțiri.

Tastatura lui Zenbook S 16 UM5606

Tastatura lui Zenbook S 16 UM5606 (Foto: PCNEWS.RO)

Sistemul audio al ASUS Zenbook S 16 a fost atent reglat de către experții din echipa ASUS Golden Ear și certificat de către specialiștii audio Harman Kardon, pentru a asigura cel mai bun sunet pentru toate tipurile de conținut. Difuzoarele duale beneficiază de suport Dolby Atmos, oferind o experiență de ascultare complet nouă, care le permite utilizatorilor să asculte muzică, filme sau podcast-uri într-un mediu aural detaliat, cu o claritate perfectă și o separare spațială veritabilă. Oferind o gamă largă de setări ale egalizatorului, utilizatorii pot utiliza setările prestabilite sau pot regla semnalul personalizat.

Conectivitate cuprinzătoare

Seria ASUS Zenbook S 16 dispune de două porturi Thunderbolt 4 USB-C. Fiecare port Thunderbolt 4 poate suporta o lățime de bandă pentru transferul de date de până la 40 Gbps, DisplayPort și Power Delivery. În plus, seria ASUS Zenbook S 16 oferă și un port HDMI 2.1 (TMDS) de dimensiuni normale, un port USB 3.2 Gen 2 Type-A și o mufă combo audio. Acest lucru face posibilă conectarea ușoară a seriei Zenbook S 16 la un monitor 4K extern, dispozitive de stocare sau extinderea conexiunilor.

Portabilitate excelentă cu USB-C Easy Charge

În pofida dimensiunilor compacte inginerii ASUS au montat pe Zenbook S 16 o baterie de 78 Wh, care rezistă o pe tot parcursul zilei. De asemenea, laptopul suportă USB-C Easy Charge, permițând încărcarea printr-o gamă largă de încărcătoare USB-C standard (5-20 V). Utilizatorii se pot bucura de încărcare ultrarapidă cu orice încărcător certificat PD (Power Delivery), inclusiv adaptorul de încărcare rapidă de 65 de wați furnizat cu seria ASUS Zenbook S 16, sau dispozitivele pot fi încărcate în mișcare cu încărcătoare de avion, încărcătoare portabile sau power bank-uri. Aceste opțiuni sunt incredibil de convenabile atunci când nu sunt disponibile prize de perete, cum ar fi în timpul zborurilor sau în vehicule.

Zenbook S 16 UM5606 are un adaptor miniatural pentru travel

Zenbook S 16 UM5606 are un adaptor miniatural pentru travel (Foto: PCNEWS.RO)

Încărcarea Easy USB-C asigură o încărcare de 4,5 wați la conectarea la un încărcător care nu este Power Delivery, inclusiv încărcătoare portabile sau încărcătoare USB Type-A la USB-C. Atunci când utilizezi un încărcător Power Delivery, viteza de încărcare se va potrivi cu puterea de ieșire a adaptorului conectat.

Suportă pentru noul Wi-Fi 7

ASUS Zenbook S16 este echipat cu cele mai noi caracteristici Wi-Fi 7, care extinde inovația Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6E pentru a permite nu numai viteze mai mari, dar și pentru a îmbunătăți dramatic capacitatea de reacție și fiabilitatea pentru utilizările viitoare care necesită consistență și precizie extreme. Beneficiul Wi-Fi 7 este o rată de transfer maximă potențială de aproape 5,8 Gbps. Aceasta este de 4,8 ori mai rapidă decât Wi-Fi 6/6E la nivel de Gbps și ar putea permite cu ușurință streamingul video 8K de înaltă calitate sau reducerea descărcării unui fișier masiv de 15 GB la aproximativ 25 de secunde față de un minut cât ar dura cu cea mai bună tehnologie Wi-Fi tradițională. De asemenea, are o caracteristică exclusivă ASUS WiFi SmartConnect, care oferă utilizatorilor o distanță mai mare, stabilitate și experiențe de rețea wireless fără întreruperi.

În concluzie

ASUS Zenbook S16 este un excelent punct de plecare pentru oricine dorește să pătrundă în brava nouă lume a AI-ului mobil. Fie că ești un lucrător mobil care folosește intensiv aplicații de productivitate, un creator de conținut care are nevoie de instrumente media performante sau un simplu utilizator care apreciază în special performanțele multimedia, acest laptop îți va oferi tot ce ai nevoie și mult mai mult în plus.

Prețul laptopului pornește de la 10499 lei, pe site-ul oficial ASUS.

Galerie cu poze ASUS Zenbook S16

To Top