Stiri

Serverele ASUS au cele mai multe recorduri de performanță pe SPEC.org

ASUS ESC8000 G4
ASUS ESC8000 G4

ASUS a anunțat că serverele sale continuă să domine topurile cu un total de 578 de noi recorduri mondiale, confirmate de Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC, www.spec.org).

ASUS deține cu 30% mai multe rezultate de top decât orice alt furnizor de servere, poziționându-se drept cel mai mare deținător de recorduri mondiale în benchmark-ul de referință SPEC CPU2017, în categoriile single-socket (1P) și dual-socket (2P). Aceste recorduri au fost stabilite de servere ce integrează platforme Intel și AMD, incluzând procesoare Intel Xeon Scalable din prima și a doua generație, Intel Xeon E-2200 și AMD EPYC 7002 și fluxuri de lucru ce variază de la infrastructură generală de afaceri, implementări definite de software, analiză de date, AI și HPC (High Performance Computing). Aceste rezultate au fost preluate la data de 4 martie 2020.

Serverele rack ASUS RS500A-E10 și RS700A-E9 V2 cu procesoare AMD EPYC 7002

Serverele ASUS cu procesoare AMD EPYC 7002 dețin acum număr incredibil de 102 recorduri mondiale. Acestea constau din 64 de locuri Nr. 1 pentru performanța single-socket, plus 38 de rezultate Nr. 1 pentru performanța dual-socket în benchmark-urile SPEC CPU2017, incluzând rata pentru operații cu numere întregi și în virgulă mobilă, viteza pentru calcule cu numere întregi și viteza în virgulă mobilă.

Toate aceste recorduri mondiale au fost stabilite de serverele ASUS RS500A-E10 și RS700A-E9V2, echipate cu procesoare EPYC 7002, ce furnizează performanțe de două ori mai ridicate și o capacitate de calcul în virgulă mobilă de patru ori mai mare față de generația procedentă 7001, având totodată suport pentru până la 64 de nuclee, 128 de fire de execuție, 8 canale DDR4 3200 și 128 de linii PCIe 4.0, fiind ideal pentru pentru inferență AI, virtualizare, VDI, analitice și implementări definite de software.

Serverele rack RS500A-E10 și RS700A-E9 V2 V2 sunt concepute cu o singură sursă de alimentare, capacitate de stocare și opțiuni de extindere în rețea pentru a se potrivi diferitelor sarcini și aplicații. RS500A-E10 și RS700A-E9 V2 sunt servere de rack single-socket și dual-socket rack, concepute cu o singură sursă de alimentare, opțiuni de extensie a rețelei și capacității de stocare pentru a se potrivi variatelor fluxuri de lucru și aplicații.

ASUS ESC8000 G4 obține cel mai mare scor cu procesorul Intel Xeon Platinum 8280L

ASUS ESC8000 G4 este un server cu densitate GPU, cu prima și a doua generație de procesoare Intel Xeon Scalable, care deține acum 192 de recorduri mondiale în benchmark-urile SPEC CPU 2017. Acesta obține cele mai ridicate rezultate cu procesorul Intel Xeon Scalable Platinum 8280L și acceptă o capacitate vastă de memorie de până la 4,5 TB. Suportând memoria persistentă Intel Optane, concepută special pentru fluxurile de lucru din centrele de date cu capacitate ridicată, accesibilitate și persistență, ESC8000 G4 îmbunătățește performanța aplicațiilor ce prelucrează intens date, cum ar fi aplicații analitice, baze de date, rețele de livrare de conținut și HPC. Designul său patentat de topologie adaptabilă îi permite, de asemenea, trecerea automată la topologii single-root sau dual-root prin ASMB9-iKVM, ceea ce îl face ideal pentru învățarea AI, HPC și mediile din centrele de date.

RS300-E10 își securizează toate recordurile cu o gamă largă de procesoare Intel Xeon E-2200

Mai departe, pozițiile de top au fost atinse de ASUS RS300-E10, un server de rack cu procesoare Intel Xeon E-2200, ce oferă fiabilitate și performanță de nivel corporate pentru serverele entry-level, sisteme SMB, calcul de vârf și alte aplicații. Intel a lansat 12 variante pentru procesoarele Intel Xeon E-2200, iar serverele ASUS echipate cu aceste 12 versiuni și-au securizat toate primele recorduri, furnizând performanță deosebită și capacitatea de a oferi suport tehnic consistent la scară, pentru cerințele de creștere și schimbare ale afacerilor, cercetării și mediului academic.

Seriile ASUS RS300-E10 sunt formate din servere single-socket 1U cu Ethernet LAN și extensie a stocării, ce obțin 96 de recorduri mondiale în testele SPECint 2017 și SPECfp 2017 ale benchmark-ului SPEC CPU 2017. Carcasa mai scurtă a lui RS300-E10 este soluția perfectă pentru economisirea spațiului pentru companiile mici și mijlocii. Bazat pe familia de procesoare Intel Xeon E-2200, acesta oferă o putere de calcul robustă pentru serverele de fișiere, serverele pentru servicii clienți, gateway-uri sau alte aplicații specifice.

Tehnologie de reglare ASUS Performance Boost

Serverele ASUS dispun de tehnologia exclusivă de reglare Performance Boost pentru a obține agilitate și cele mai bune performanțe, prin reglarea serverelor pentru a se potrivi cerințelor de lucru, permițându-le utilizatorilor să obțină un control mai mare asupra centrelor de date. Aceasta îmbunătățește tranzitul fluxurilor de lucru prin maximizarea frecvenței procesorului și creșterea puterii, lucru ideal în aplicațiile sensibile în timp real, cum ar fi serviciile financiare sau operațiunile din centrul de date.

Performance Boost constă în trei tehnologii cheie. Core Optimizer maximizează frecvența procesorului în operarea pe mai multe nuclee, evitând schimbarea frecvenței pentru latență redusă. Engine Boost oferă o accelerare automată a puterii, cu un design inovator de alimentare, pentru a crește performanța generală a serverului, oferind o performanță în Tflopi cu până la 24,5%1 mai mare. Workload Presets este un profil de BIOS pentru server, preconfigurat, bazat pe fluxuri de lucru și benchmark-uri, pentru performanțe și eficiență îmbunătățite, care atinge o îmbunătățire a performanței de 5,8% la frecvența de vârf.

Cine este SPEC

Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC) este o societate nonprofit formată pentru a stabili, menține și aviza benchmark-uri și instrumente standardizate pentru a evalua performanța și eficiența energetică, pentru cea mai nouă generație de sisteme de calcul. SPEC dezvoltă suite de benckmark, recenzează și publică rezultatele trimise de la organizațiile sale membre și alte benckmark-uri licențiate. Pachetul SPEC CPU 2017 conține suite ale SPEC, solicitante pentru CPU, din următoarea generație, standardizate, pentru măsurarea și compararea performanței de calcul, solicitării intense a procesorului, sistemului de memorie și compilatorului.

SPEC a conceput aceste suite pentru a oferi o măsură comparativă a performanțelor de calcul intensiv, pe cea mai largă gamă hardware, utilizând sarcini de lucru dezvoltate din aplicațiile reale ale utilizatorilor.

To Top