Stiri

4PSA susține Hour of Code România

4PSA susține Hour of Code România
4PSA susține Hour of Code România

4PSA, lider tehnologic în soluții software pentru comunicații în cloud, participă la cea de-a 2-a ediție a evenimentului global „Hour of Code”. Compania organizează în săptămâna 8-14 decembrie un curs interactiv de programare pentru elevii din clasele a III-a și a IV-a din Școala Generală Nr. 150 din București.

„Hour of Code” (Ora de Programare) este un eveniment internațional care își propune să stârnească și să crească interesul copiilor, dar și al adulților pentru diverse limbaje de programare, accentuând aplicabilitatea acestora în viața de zi cu zi. În săptămâna evenimentului, instituții publice și companii din domeniul IT vor susține gratuit lecții introductive de programare atât online, cât și în sălile de clasă. Evenimentul se desfășoară în peste 180 de țări și numără zeci de milioane de participanți.

„Copiii care se află acum în școala primară vor trăi într-o societate total diferită de cea de astăzi. Nimeni nu știe dacă va fi mai bună, dar cu siguranță va fi super-informatizată. Programarea, din ce în ce mai accesibilă publicului larg datorită noilor limbaje simple și intuitive, va fi indispensabilă dezvoltării sociale. Din păcate, școala alocă prea puține resurse pentru dezvoltarea acestei abilități. Unii părinți se bucură observând atracția copilului pentru tehnica de calcul, alții încearcă să-l ferească de contactul cu notebookul, tableta sau smartphone-ul. Teama este într-adevăr justificată, însă programarea este singura modalitate prin care copilul poate învăța de mic să utilizeze și să domine calculatorul. Fără programare, copilul devine de cele mai multe ori sclavul tehnologiei, cu repercusiuni importante în dezvoltarea sa pe toate planurile”, a afirmat Bogdan Cârstoiu, CEO-ul 4PSA.

4PSA susține Hour of Code România

4PSA susține Hour of Code România

„Copii se îndrăgostesc foarte rapid de programare, deoarece este ca un joc cu variante infinite. Chiar dacă Hour of Code este o picătură într-un ocean, sperăm ca societatea să înțeleagă importanța programării și să o pună pe același nivel cu scrisul” a adăugat domnul Cârstoiu.

4PSA a acordat dintotdeauna importanță educației, susținând inițiative și proiecte educative în sprijinul comunității și al generațiilor tinere. De 6 ani, compania oferă poziții de internship studenților de la Universitatea Politehnică București și de la Universitatea de Matematică și Informatică București, prin intermediul programului Stagii pe Bune. De asemenea, în vara acestui an, 4PSA a participat la evenimentul „Rails Girls Bucharest”, parte a mișcării globale „Rails Girls”.

Compania urmărește cu interes acest tip de inițiative și continuă să se implice activ în educația tinerilor. Mai multe informații despre ultimele noutăți, dar și inițiativele trecute pot fi găsite pe blogul companiei: http://blog.4psa.com

To Top