Stiri

Acer își extinde portofoliul de produse ecologice

Acer Aspire Vero National Geographic Edition (AV15-51R)
Acer Aspire Vero National Geographic Edition (AV15-51R)

Acer a anunțat o serie de noi dispozitive ecologice Vero care ar trebui să reducă impactul asupra mediului. Noile laptopuri, desktop-uri AIO, monitoare, proiectoare și periferice din seria Vero folosesc un anumit procent de plastic PCR (Post-Consumer Recycled), OBP (Ocean-bound Plastic) și ambalaje reciclabile. PC-urile sunt ușor de dezasamblat, ceea ce simplifică procesul de reparații sau upgrade-uri și le prelungește durata de viață.

Laptopuri Aspire Vero

Noul Aspire Vero (AV14-51) dispune de un ecran Full HD de 14 inchi și oferă toate avantajele ecologice ale generațiilor anterioare, dar este echipat cu cele mai recente procesoare Intel Core din a 12-a generație. Combinat cu grafica Intel Iris Xe și Wi-Fi 6, este conceput pentru a crea și a se conecta, fiind completat de o selecție amplă de porturi, inclusiv Thunderbolt 4/USB Type-C și două porturi USB 3.2 Gen1 Type-A, dintre care unul poate fi utilizat pentru a încărca dispozitivele mobile chiar și atunci când sistemul este oprit.

Noul Aspire Vero (AV15-52) are un ecran Full HD de 15 inchi și, la fel ca AV14-51, este susținut de noile procesoare Intel Core din generația a 12-a pentru a face față celor mai recente aplicații de productivitate și divertisment.

Atât Aspire Vero de 14 inchi cât și Aspire Vero de 15 inchi dispun de trackpad-uri OceanGlass, care sunt fabricate din plastic provenit din oceane. La fel ca în cazul modelelor anterioare, ambele carcase Aspire Vero utilizează 30% plastic reciclat post-consum (PCR), care este rezistent și rigid și economisește 21% din emisiile de carbon pentru producția carcasei. Ramele ecranului sunt realizate cu 30% plastic PCR, iar capacele tastelor folosesc 50% plastic PCR. Pentru a permite reparația produsului și prelungirea duratei de viață, laptopul este prevăzut cu un capac inferior care se îndepărtează cu ușurință cu ajutorul unor șuruburi standard pentru înlocuirea memoriei RAM și a SSD-ului.

Ambalajul laptopului este fabricat din hârtie reciclată în proporție de 85%, iar husa pentru laptop este din plastic reciclat industrial.

Acer Veriton Vero All-In-One

Desktop-ul all-in-one Veriton Vero (VVZ4694G) a fost creat pentru companiile cu preocupări ecologice, inclusiv pentru utilizatorii care lucrează de acasă și care caută un sistem puternic într-un design care să economisească spațiu. Elegant și modern, acesta dispune de un ecran IPS Full HD de 24 de inchi care suportă unghiuri largi de vizualizare și un raport ecran/corp de 88%.

Veriton Vero este alcătuit din 30% material reciclat post-consum și este livrat cu o tastatură și un mouse realizate tot din PCR. Ambalajul este 100% reciclabil, iar pentru a prelungi ciclul de viață, capacul din spate fără șuruburi poate fi îndepărtat cu ușurință pentru actualizări sau reparații.

Monitoare Vero

Cele două noi monitoare Vero IPS, Acer CB273 FHD de 27 de inchi și Acer B247Y G FHD de 23,8 inchi, au un design ecologic, compus din 85% plastic PCR și 5% plastic din ocean (OBP). Clasificat Delta E<1, Acer CB273 oferă culori bogate și precise. Ecranul certificat TÜV Rheinland Eyesafe reduce lumina albastră pentru a proteja ochii, menținând în același timp integritatea culorilor ecranului. Acer CB273 vine, de asemenea, cu un comutator KVM pentru utilizarea și comutarea cu ușurință între mai multe calculatoare, în timp ce se utilizează același monitor, tastatură și mouse. Echipat cu USB Type-C, acest monitor poate furniza o putere de până la 90 W dispozitivelor.

Proiectorul Vero PD2325W

Un proiector eficient din punct de vedere energetic, cu un impact redus asupra mediului, noul Acer Vero PD2325W utilizează 50% plastic PCR în șasiu și 85% hârtie reciclată în ambalaj pentru a reduce deșeurile. Sursa sa de lumină LED asigură o durată de viață de până la 30.000 de ore și duce la o economie de energie de aproximativ 50% în comparație cu proiectoarele tradiționale cu lămpi care conțin mercur. Acest lucru îl face nu doar mai ecologic, dar reduce și costul total de utilizare.

Cu un raport de contrast ridicat de 2.000.000:1, 2.200 de lumeni și o rezoluție WXGA (1280 x 800), Acer Vero PD2325W proiectează prezentările cu claritate și precizie. De asemenea, suportă o gamă largă de culori REC 709 extinsă la 125%, de 1,5 până la 2 ori mai mare decât cea oferită de proiectoarele tradiționale cu lampă. Corecția automată Keystone a proiectorului corectează automat distorsiunile verticale, iar proiectorul poate fi montat și pe tavan. În plus, tehnologia BlueLightShield integrată suportă reglajele filtrului de lumină albastră pentru a reduce expunerea.

Acer Vero PD2325W are un difuzor integrat de 5 W pentru a prezenta videoclipuri, muzică și filme fără a fi nevoie să conectați un difuzor separat. De asemenea, suportă o utilizare continuă 24/7 pentru prezentări publice sau expoziții de muzeu.

Mouse și tastatură Vero

Linia Vero include acum periferice, inclusiv un mouse și o tastatură concepute pentru a reduce deșeurile și emisiile de carbon, precum și zgomotul. Capacele superioare ale ambelor periferice sunt fabricate din 65% plastic PCR, iar capacul inferior este 30% OBP. Un ciclu de viață lung este esențial pentru a minimiza deșeurile. Atât mouse-ul, cât și tastatura au fost construite pentru durabilitate, mouse-ul având o durată de viață a bateriei de 18 luni, iar tastatura Vero, o durată de viață lungă de 5 milioane de click-uri.

Acer Earthion

Linia de produse Vero a fost inițiată în cadrul Earthion, misiunea Acer de a-și valorifica punctele forte, partenerii din lanțul de aprovizionare, clienții și angajații spre a dezvolta soluții inovatoare și integrate care să contribuie la rezolvarea problemelor de mediu pentru un viitor mai sustenabil. Printre obiectivele Earthion se numără angajamentul RE100 al Acer de a se aproviziona cu energie 100% regenerabilă până în 2035, designul mai ecologic al produselor și reducerea amprentei de carbon din lanțul de aprovizionare al Acer.

Prețuri și disponibilitate

  • Laptopul Acer Aspire Vero (AV14-51) va fi disponibil în EMEA din luna august 2022, la prețuri începând cu 899 EUR.
  • Laptopul Acer Aspire Vero (AV15-52) va fi disponibil în EMEA din luna august 2022, la prețuri începând cu 999 EUR.
  • Acer Veriton Vero (VVZ4694G) AIO va fi disponibil în EMEA din luna iulie 2022, la prețuri începând cu 919 EUR.
  • Monitorul Acer Vero CB273 va fi disponibil în EMEA din trimestrul al treilea la prețuri începând de la 399 EUR.
  • Monitorul Acer Vero B247Y G va fi disponibil în EMEA din trimestrul al treilea, la prețuru începând cu 269 EUR.
  • Proiectorul Acer Vero PD2325W va fi disponibil în EMEA din trimestrul al treilea, la prețuri începând cu 549 EUR.
  • Setul de tastatură și mouse Acer Vero va fi disponibil în EMEA din noiembrie 2022, la prețuri începând cu 69,99 EUR.
  • Mouse-ul Acer Vero va fi disponibil în EMEA din luna noiembrie 2022, la prețuri începând cu 24,99 euro.
To Top