Stiri

Acer lansează un Chromebook de gaming

Acer Chromebook 516 GE
Acer Chromebook 516 GE
(CREDIT: Acer)

Acer a anunțat primul său Chromebook optimizat pentru jocuri în cloud – Acer Chromebook 516 GE. Va fi disponibil în regiunea EMEA din luna decembrie, la prețuri începând cu 999 EUR.

Anunțul survine după ce Google a introdus pe 11 ocotmbrie Chromebook-urile de gaming: Acer Chromebook 516 GE de față, un convertibil 2 in 1 ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip și un Ideapad Gaming Chromebook accesibil de la Lenovo. 

Portabilul Acer promite o experiență de gaming de top, cu acces instantaneu la jocuri complete pentru PC și console alimentate de Cloud. Modelul este dotat cu cele mai recente tehnologii și caracteristici care contează cel mai mult pentru gameri – procesoare Intel Core din generația a 12-a, un ecran rapid de 120 Hz, tastatură RGB cu tehnologie anti-ghosting, sistem audio DTS avansat și, cel mai important, suport pentru platformele de jocuri în cloud, inclusiv cel mai ridicat nivel de performanță al NVIDIA GeForce NOW, Xbox și Amazon Luna.

Noul Chromebook suportă cel mai înalt nivel de performanță al NVIDIA GeForce NOW pentru a permite o nouă generație de jocuri în cloud pe modelul Acer Chromebook 516 GE. Difuzat de la SuperPOD, un supercomputer de gaming puternic din cloud, cel mai înalt nivel de performanță al NVIDIA GeForce NOW permite difuzarea jocurilor la 1600p și 120 de cadre pe secundă, cu funcții grafice de ultimă oră, precum ray tracing și multe altele.

Pentru a amplifica această nouă grafică, Chromebook-ul Acer este echipat cu procesoare Intel Core i7 „P-series” de până la a 12-a generație pentru cele mai recente tehnologii de performanță și decodare video, ideale pentru jocurile în cloud. Acer Chromebook 516 GE utilizează, de asemenea, 16 GB de memorie RAM LPDDR4X și până la 256 GB de stocare pe SSD PCIe NVMe pentru a spori și mai mult capacitatea de reacție, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune Chromebook-uri pentru gaming de până acum.

Ecranul lui Acer Chromebook 516 GE este IPS cu rezoluție WQXGA (2560×1600) și refresh la 120 Hz pentru un gameplay cu FPS ridicat. Ecranul său de 16 inchi cu rame înguste și raport de aspect 16:10 aduce la viață imagini captivante, în timp ce 100% sRGB asigură o gamă largă de culori precise și vibrante.

Sistemul audio DTS oferă un sunet de înaltă calitate, fără distorsiuni, pe cele două difuzoare orientate în sus și pe cele două difuzoare orientate în jos. Vibrațiile nedorite ale sunetului sunt eliminate de wooferele cu anulare de forță care se proiectează în direcții opuse, la unison perfect.
Tastatura pentru jocuri are tehnologie anti-ghosting și moduri prestabilite de culoare a luminii de fundal. Utilizatorii pot selecta una dintre cele șapte culori sau o opțiune de culoare predefinită cu 4 zone.

Acer Chromebook 516 GE asigură o conexiune stabilă și super-rapidă pentru o experiență neîntreruptă de jocuri în cloud, cu ajutorul portului LAN RJ-45 2.5G Gigabit Ethernet 2.5G. În plus, Wi-Fi 6E rapid și fiabil îl face un dispozitiv puternic chiar și în deplasare pentru a rămâne conectat în timp ce vă bucurați de cele mai recente jocuri în cloud.

Chromebook-ul dispune de cele mai recente porturi de conectivitate pentru conectarea la ecrane mai mari și nu numai, inclusiv USB dublu type-C, USB type-A, HDMI și Bluetooth 5.2 care permite conexiuni la accesoriile fără fir.

Bateria generoasă oferă până la 9 ore de funcționare.

Chromebook-ul dispune, de asemenea, de o cameră web Full HD cu reducere a flare-ului și tehnologie de reducere a zgomotului ambiental pentru a crește fidelitatea vizuală. Microfoanele duble completează difuzoarele cvadruple pentru a asigura că intrarea de înaltă calitate se potrivește cu ieșirea audio.

To Top