Stiri

Adevarul despre GeForce 6200TC

NVIDIA a lasant un nou chipset destinat placilor de baza entry-level: GeForce 6200TC cu suport TurboCache. Fara sa intram in amanunte plictisitoare va spunem pe scurt ce inseamana acesta noua „inovatie”.
Daca va asteptati sa mearga memoria mai rapid si sa rulati NFS 2 fara nici o problema, va inselati amarnic. TurboCache are un singur scop: sa reduca costurile de fabricatie ale placilor video. In esenta, placile video cu memorie de 32MB vor mai „rapi” din memoria sistemului pentru a completa pana la 256MB. Sistemul de operare si aplicatiile vor crede ca placa video are 256MB. Ce castiga utilizatorul? Nimic. Va plati mai putin pe o placa care are memorie fizica de 32MB, insa va trebui sa-si cumpere mai multa memorie RAM. Unde pierde? Unde castiga?
Totul pare a fi marketing pur, si mai mult ca sigur ca producatorii de placi video vor scrie mare pe cutiile cu GeForce 6200TC: 256MB si mic intr-un colt vor specifica ca are doar 32MB fizici restul fiind „daruiti” de RAM-ul sistemului prin tehnologia TurboCache.

Comunicatul NVIDIA referitor la GeForce 6200TC [eng]

To Top