Stiri

Ai nevoie de RAM pe telefon?! OPPO oferă soluția RAM+

OPPO RENO5 5G
OPPO RENO5 5G

OPPO a dezvoltat o tehnologie care le oferă utilizatorilor atenți cu bugetul lor posibilitatea de a extinde memoria RAM a telefonului. Tehnologia OPPO RAM+ permite extinderea memorie RAM pentru o viteză mai mai mare la deschiderea și rularea aplicațiilor și timpi de reacție mai scurți. Pentru moment, funcție este disponibilă pe OPPO A74, OPPO Reno5 5G și pe modelele care vor fi lansate în toamna anului 2021.

Practic, funcția RAM+ extinde memoria RAM a telefonului prin accesarea și convertirea temporară a memoriei de stocare (ROM) a dispozitivului în memorie de lucru. Astfel, sistemul de operare permite rularea pe fundal a mai multor aplicații care sunt mereu pregătite să fie accesate de utilizator.

RAM+ permite extinderea memoriei RAM, manual de către utilizatori, cu trei nivele de memorie adițională – 5, 3 sau 2 GB, în funcție de necesități. În timp ce nivelul maxim de realocare a memoriei, cel de 5GB, oferă cel mai înalt standard de performanță și cea mai rapidă și cursivă rulare a aplicațiilor, nivelul de extindere de 2 GB, oferă un plus de viteză și performanță blocând pentru conversia temporară o parte mai mică din memoria de stocare.

Prin intermediul acestei capabilități inovatoare, telefoanele Reno5, seria cu cea mai mare memorie reală de procesare din segmentul său de preț, de 8GB, pot ajunge astfel la 10, 11 sau chiar 13 GB memorie de rulare, ceea ce depășește chiar memoria unor smartphone-uri din segmentul superior, de 12 GB. Cu o capacitate de stocare de 128GB, smartphone-urile din seria Reno5, asigură în continuare utilizatorului un spațiu de stocare generos, dobândind în același timp performanțe de top.

Cum se pornește funcția RAM+ ?

Funcția RAM+ poate fi pornită cu ușurință chiar de către utilizator din meniul de Setări al telefonului, mergând la secțiunea „Despre telefon”.
Se accesează secțiunea „RAM” și apoi „Extindere RAM” unde trebuie să selecteze dimensiunea cu care dorește extinderea memoriei dintre opțiunile disponibile: 2, 3 sau 5GB, iar apoi repornește dispozitivul. Pentru ca funcția RAM+ să fie activă telefonul trebuie să ruleze ultima versiune de soft disponibilă.

Pentru viitor, producătorul de tehnologie își propune să extindă disponibilitatea funcției RAM+ atât pentru următoarele serii Reno, cât și pentru viitoarele modele din segmentul mediu.

To Top