Stiri

AIWO, evenimentul dedicat inteligenței artificiale

AIWO 2013

Pasionații de inteligență artificială se pot înscrie la AI-MAS Winter Olympics (AIWO), eveniment internațional ce va avea loc pe 23 februarie, la Universitatea Politehnica din București.

AIWO 2013 reunește reprezentanți din 14 universități, dar și din industrie, din dorința de a împărtăși viziuni și rezultate ale cercetarii în domeniul Inteligenței Artificiale (IA). Pe parcursul întregii zile, participanții la eveniment vor avea de ales dintre mai multe activități, dedicate fiecăreia dintre cele trei secțiuni AIWO.

În cadrul AI Talks, vor putea participa la prezentări tehnice interactive, referitoare la cele mai recente inovații, descoperiri și provocări din domeniul IA, precum inteligență ambientală, pilotare automată și tehnologii Web semantice. Prezentările vor fi susținute de către reprezentanți ai companiilor Google, Facebook, Adobe, AQUASoft, RobotsNet, Recognos și TeamNet. Agenda completă a secțiunii poate fi găsită pe site: http://www.aiolympics.ro/ai-talks/

În AI Village vizitatorii vor putea participa activ la o expoziție de proiecte de cercetare și vor putea asista la demonstrații ale unor aplicații inovatoare din IA, dezvoltate în cadrul universităților și companiilor partenere. AI Village va fi deschis întreaga zi pentru toți cei interesați de inovație în tehnologie, oferind totodată oportunitatea de a face networking.

Una dintre surprizele pregătite participanților la cea de-a treia ediție este o demonstrație live a faimosului roboțel umanoid NAO, care în 2010 și-a câștigat simpatia la nivel mondial printr-un dans sincron în cadrul Shanghai Expo.

De asemenea, vizitatorii vor putea participa la un tur al primului laborator de inteligență ambientală din țară, AmI Lab, înființat în 2012 în cadrul Universității Politehnica.

Spre finalul zilei vor rula bătăliile finale din cadrul competiției AI Olympics, concurs de soluții inteligente dezvoltate de studenți pe parcursul a două luni. Provocarea numită Crafting Quest 3 testează gândirea strategică și abilitățile participanților de a folosi tehnici de IA, iar concurenții se luptă pentru premii în valoare totală de 3000 de euro. Evenimentul se va incheia cu o ceremonie de premiere a câștigătorilor.

Doritorii se pot înscrie online, accesând site-ul evenimentului (www.aiolympics.ro/registration/). Biletele care includ acces la AI Talks sunt în număr limitat și pot fi cumpărate doar în baza unei selecții făcute pe marginea motivațiilor completate în prealabil în formularul de înscriere.

AIWO este organizat de către Asociația Română pentru Inteligență Artificială (ARIA). Proiectul a fost inițiat de către Laboratorul AI-MAS din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București.

AIWO 2013

To Top