Stiri

Alcatel-Lucent deschide un laborator LTE în cadrul Universității Politehnica din Timișoara

Alcatel One Touch 918 Hello Kitty
Alcatel One Touch 918 Hello Kitty cu Android

Alcatel-Lucent România deschide la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica din Timișoara (UPT) un Laborator LTE dedicat studenților din anii terminali, o investiție de 200.000 de euro.

Deschiderea Laboratorului LTE face parte din strategia Alcatel-Lucent România de a contribui la dezvoltarea educației tehnice în Timișoara, prin colaborare directă cu mediul academic și transfer de know-how, precum și investiții în hardware și software. Acest proiect este parte a unei colaborări de peste 20 de ani între Alcatel-Lucent și Universitățile din Timișoara, prin intermediul cărora studenților li se oferă acces la cursuri și tehnologii aliniate tendințelor actuale.

„Prin investițiile pe care le face în educație și în viitoarea generație de profesioniști, Alcatel-Lucent își propune să sprijine cei mai buni studenți să se pregătească, dincolo de teorie, pentru lumea reală. Odată cu deschiderea Laboratorului LTE din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și având acces la cele mai noi echipamente și tehnologii, studenților și profesorilor li se oferă oportunități de dezvoltare în linie cu cerințele pieței de telecomunicații”, declară Eugen Șerbănescu, Director General Alcatel-Lucent România.

Laboratorul LTE din cadrul Universității Politehnica din Timișoara a fost conceput ca un spațiu educațional ce va fi folosit de către cei care studiază principiile de comunicații mobile cu accent pe principiile generale de funcționare a standardului LTE 4G, precum și studenții care urmează cursul de Rețele Metropolitane LTE.

Laboratorul este dotat cu o platformă LTE completă ce le va oferi studenților ocazia să experimenteze toate principiile de funcționare reale ale standardului și să înțeleagă aceste principii de funcționare.

Colaborarea Alcatel-Lucent cu Universitatea Politehnica din Timișoara are o istorie de peste 20 de ani și a presupus din partea companiei o investiție de peste 1 milion de euro în această perioadă. De-a lungul timpului, compania a echipat laboratoare cu tehnică de ultimă generație la momentul respectiv: Centrala Telefonică Digitală Alcatel 1000 E 10, Platforma GSM/2G, Platforma Wimax, Platforma LTE. Odată cu evoluția tehnică pe piața de telecomunicații au evoluat și laboratoarele echipate de Alcatel-Lucent la Universitatea Politehnica din Timișoara, precum și cursurile dezvoltate împreună cu profesorii pentru studenții facultăților de profil.

To Top