Stiri

Amazon cumpara Woot.com

Amazon.com se extinde prin achizitia magazinului online Woot.com. Infiintat in 2004, acesta s-a pozitionat pe piata oferind zilnic un singur produs, cu o reducere semnificativa – predominant electronice sau electrocasnice. Ulterior, Woot.com si-a diversificat oferta prin cumpararea altor magazine de discount care comercializau, de exemplu, vinuri sau tricouri si si-a sedus clientela atat prin reducerile substantiale, cat si prin stilul amuzant in care isi prezenta produsele.

Potrivit lui Matt Rutledge, directorul general al Woot, Amazon a investit in acest magazin online inca din 2006, dar la momentul acela nimic nu dadea de inteles ca actionarul minoritar va cumpara intr-o zi afacerea. Oricum, Rutledge se declara foarte entuziasmat de achizitie si anunta jovial pe blogul companiei ca schimbul de proprietate nu va schimba deloc modul in care este operat website-ul, si anume cu un perete de idei si un panou de tras la tinta, iar „misiunea Woot va ramane aceeasi, adica de a-si castiga existenta din comentarii rautacioase si nimicuri”.

Amazon logo

Termenii financiari ai tranzactiei n-au fost precizati inca, dar probabil vom afla cat de curand; Craig Berman, purtatorul de cuvant al Amazon, a declarat ca achizitia se va incheia pana la finele lunii septembrie a acestui an.

Amazon.com are deja o sectiune cu oferte zilnice, denumita „Gold Box” – un motiv suficient ca sa ne dam seama ca aceasta achizitie ar fi putut fi pe agenda Amazon inca din 2006, cand Woot implinea doi anisori. Sa-si fi lasat oare timp de gandire 4 ani? Sau Woot trebuia sa convinga in continuare ca este o oferta buna?

To Top