Stiri

AMD FreeSync sincronizeză placa video cu monitorul

Amd Firepro W9100
Amd Firepro W9100

AMD împreună cu cei mai mari producători de monitoare și plăci video vor oferi tehnologiile DisplayPort Adaptive-Sync și Project FreeSync care sincronizează rata de reîmprospătare a plăcii grafice cu rata de refresh a monitorului.

“Încă de la începuturile graficii accelerate, pasionatii de jocuri au visat la un gameplay fluent, fara artefacte vizuale” explica Matt Skynner, vice-președinte și manager general, Graphics Business Unit, AMD. “Proiectul AMD FreeSync are ca scop realizarea acestei viziuni, folosind o abordare deschisă, standardizată și fără licență, ce va încuraja prețuri mai mici şi o adoptare pe scară mai largă.”

În cadrul acestui parteneriat, Mstar, Novatek și Realtek vor dezvolta fiecare o serie de unităţi de scalare dotate cu tehnologia DisplayPort Adaptive-Sync, ce vor fi disponibile pe noua serie de monitoare din 1Q15. Monitoarele echipate cu astfel de dispozitive vor permite plăcilor grafice AMD Radeon să sincronizeze rata de refresh a display-ului și al GPU-ului, prin intermediul FreeSync, pentru a oferi gamerilor o experiența de joc fără întrerupere, cu latență scăzută.

In final, unitaţile de scalare oferite de Mstar, Novatek și Realtek vor înarma producatorii de monitoare cu receivere DisplayPort puternice, pentru panouri FHD și QHD de până la 144Hz, sau panouri UHD de până la 60Hz.

Amd Firepro W9100

Amd Firepro W9100

To Top