Stiri

AMD prezintă planurile pentru o eficiență de 25X mai ridicată

AMD Opteron

AMD a prezentat planurile pentru creșterea eficienței APU-urilor cu 25X până în 2020. Detaliile au fost prezentate de Mark Papermaster, CTO (Chief Technology Officer) al companiei AMD, la CISIS (China Internaţional Software and Service Fair).

Optimizările de design, Power Management-ul inteligent și Arhitectura Heterogenă ajută compania AMD să depașească limitele eficienței cu cel putin 70% .
În lume, 3 miliarde de PC-uri folosesc peste 1% din energia consumată anual şi 30 de milioane de servere folosesc încă 1.5%, atingând un cost de 14-18 miliarde de dolari. Dezvoltarea internetului, a dispozitivelor mobile şi a serviciilor cloud va creşte toate cifrele de mai sus, în următorii ani.

Asemenea creșterilor de performanță in privința puterii de procesare, îmbunătăţirile eficienţei au adus cu ele noi generaţii ale tehnologiei pe silicon, ce micşorează dimensiunea tranzistoarelor. AMD vrea să depăşească acest curent cu ajutorul a trei elemente cheie în strategia de proiectare pentru eficiență ridicată:

•Heterogeneous-computing şi optimizarea consumului de putere: Prin HSA (Heterogeneous System Architecture), AMD combină nucleele CPU şi GPU, împreună cu acceleratoare speciale precum procesoare digitale de semnal şi encodere video pe acelaşi chip, sub formă unor APU-uri. Această inovaţie economiseşte energie prin eliminarea conexiunilor dintre chip-uri, reducând ciclurile prin tratarea CPU-ului şi GPU-ului ca şi o pereche eficientă.

•Power management inteligent, în timp real: Ultimele modele de APU-uri efectuează o analiză în timp real pe datele de lucru şi pe aplicaţii, ajustând dinamic viteza ceasului pentru a obţine eficiență maximă. În mod similar, AMD oferă management al consumului de energie bazat pe platforma de lucru, unde procesorul poate intra în overclock pentru a realiza procesele rapid, trecând apoi în stadiul idle.

•Inovaţii de viitor în eficiență: Îmbunătăţirile aduse eficienţei necesită dezvoltări ale tehnologiei ce durează mulţi ani pentru a se finaliza. AMD a aniticipat nevoia unei creşteri în eficienţă cu mult înainte şi a investit în acest domeniu. Pentru viitor, multe tehnologii precum Inter-frame power gating, per-part adaptive voltage, voltage islands şi altele ce sunt încă în faza de dezvoltare, vor ajuta la accelerarea creşterii în eficienţă.

AMD Opteron

To Top