Stiri

AMD Radeon HD 6900 prezentat in Romania (oficial)

Comunicatul de presă privind lansarea noii seriii de plăci grafice AMD Radeon HD 6900 a ajuns cu întârziere către ziariștii români. Detaliile privind caracteristicile nucleului grafic sunt deja conoscute după ce principalii implementatori și-au anunțat propriile interpretări ale tehnologiei.

Plăcile grafice din seria AMD Radeon HD 6900 dispun de două unităţi de tesselation de generatia a VIII-a, ce asigură cu până la de 2.9 ori mai multă performanţă în comparaţie cu placa grafică ATI Radeon HD 5870. Cu cei 2GB de memorie video disponibili în standard pentru aceste modele, gamerii se pot bucura de o calitate ridicată a graficii, chiar şi la rezoluţii HD. Noile funcţionalităţi includ Enhanced Quality Anti-Aliasing (EQAA), tehnologie ce foloseşte un algoritm nou pentru îmbunătăţirea calităţii imaginii, Morphological Anti-Aliasing (MLAA), compatibil cu aplicaţii DirectX 9, DirectX 10, sau DirectX 11, şi filtru anisotropic.

Plăcile video din seria AMD Radeon HD 6900 sunt disponibile în magazinele din întreaga lume, la preţuri începând de la 299 de dolari.

To Top