Stiri

AMD Ryzen Threadripper 3990X a ajuns în România – VEZI PREȚUL

AMD Ryzen Threadripper
AMD Ryzen Threadripper

Te-am avertizat încă de luna trecută că se va întâmpla asta: primul procesor HEDT din lume cu 64 de nuclee fizice a fost lansat de AMD și a ajuns deja și în România. Cel mai nou membru al familiei, AMD Ryzen  Threadripper 3990X, a fost dezvoltat special pentru performanță optimă în randare 3D, efecte vizuale și efecte vizuale profesionale. Threadripper-ul de generația a 3-a 3990X depășește recordurile stabilite până în prezent și redefinește limitele a ceea ce poate fi realizat cu ajutorul unui procesor HEDT.

Cele 64 de nuclee fizice rulează 128 de fire de execuție, care produc o putere ridicată de multi-procesare simultană, în timp ce un cache combinat de 288 MB, împreună cu un I/O vast asigurat de platforma AMD TRX40, lucrează pentru a livra utilizatorului o performanță ieșită din comun. Frecvența de bază este de 2,9 GHz, însă în regim boost aceasta poate atinge până la 4,3 GHz.

Procesorul este produs pe baza unui proces de fabricație pe 7 nm și are o putere totală disipată (TDP) de 280 W, limita termică superioară fiind de 95°C. Multiplicatorul este, desigur, deblocat, iar AMD oferă și utilitarul AMD Ryzen Master pentru ca acest puternic avantaj pe care îl reprezintă overclockingul să poată fi accesat cu ușurință. Pachetul nu include un cooler stock, așa că va trebui să alegi tu unul suficient de puternic pentru a asigura o răcire eficientă micului monstru, care emite o cantitate considerabilă de căldură. O listă cu sugestiile producătorului în materie de sisteme de răcire poți găsi aici. Cu puțin timp în urmă am analizat și plăcile de bază aferente de la ASUS.

Magistrala PCI Express include un număr total, fără precedent, de 88 de benzi PCIe 4.0, pentru a satisface nevoile plăcilor grafice foarte puternice și dispozitivelor NVMe. Suportul pentru RAID NVMe combină până la șase unități NVMe pentru viteză superioară sau o redundanță solidă în combinație cu procesoarele Ryzer Threadripper.

AMD Ryzen Threadripper 3990X poate fi achiziționat în România, iar prețul de lansare este 19.999,99 lei.

VEZI DISPONIBILITATEA AICI

To Top