Stiri

Antivirus pentru telefon

BitDefender, a lansat astăzi versiunea comercială a aplicaţiei BitDefender Mobile Security, o soluţie antivirus completă, dedicată telefoanelor mobile şi dispozitivelor portabile digitale (PDA), care rulează atat pe sistemele de operare Symbian, cât şi Windows Mobile.

Pe măsură ce posibilitatea de conectare la Internet, fie că vorbim de WiFi, 3G sau alte tehonologii similare, devine o funcţie inclusă automat în noile echipamente mobile, apare tot mai evident pericolul infectării acestor echipamente cu viruşi şi alte coduri informatice maliţioase. Efectele unor astfel de atacuri pot fi dezastruoase, manifestându-se prin furtul de date personale sau cu un caracter confidenţial, prin ştergerea fişierelor sau chiar prin afectarea funcţionării normale a acestor echipamente.

BitDefender Mobile Security oferă acum utilizatorilor o protecţie completă, permanentă, pentru echipamentele mobile care rulează atat pe sistemele de operare Symbian 60 şi Symbian 80, cât şi Windows Mobile Pocket PC şi Windows Mobile Smartphone. Acestă protecţie este posibilă prin includerea unui scut antivirus, care o dată instalat pe echipament, asigură scanare în timp real a tuturor fişierelor, înainte de executarea lor. Se oferă, de asemenea, posibilitatea de scanare a fişierelor care sunt suspecte, prin selectarea lor. Poate fi verificată memoria, cardul de memorie introdus sau se pot realiza scanări complete ale echipamentului, pentru a elimina prezenţa oricărei ameninţări.

Soluţia oferă protecţie antivirus permanentă şi scanare la cerere, iar actualizările semnăturilor de viruşi se fac prin GPRS sau cu ajutorul calculatorului. Pentru a nu afecta viaţa bateriei, produsul pentru echipamente mobile a fost proiectat de specialiştii BitDefender acordându-se o atenţie deosebită pentru consumul redus de energie. Aplicaţia este uşor de instalat şi de utilizat, putând fi descarcată de pe Internet sau prin conectarea echipamentului la un PC conectat la Internet. Intefaţa de lucru este simplă, intuitivă şi uşor de utilizat, nefiind nevoie de vreo altă intervenţie a utilizatorului pentru a proteja echipamentul contra viruşilor.

Aplicaţia BitDefender Mobile Security este disponibilă pentru descarcare pe site-ul companiei, într-o versiune de evaluare pentru 30 de zile.

Download gratuit BitDefender Mobile Security

To Top