Stiri

Antivirusul ESET adaugă detecție cu machine learning și actualizează niște module foarte utile

ESET
ESET

ESET a lansat pe 22 octombrie 2019 o nouă generație de soluții antivirus care învață și se schimbă în fiecare zi. ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security și ESET Smart Security Premium oferă integrare multi-platformă, adaugă machine learning avansat, un manager de parole îmbunătățit și criptarea securizată a datelor. Află cum îți protejează conexiunea de Internet Banking mai jos.

Trăim într-o lume din ce în ce mai conectată, până în anul 2022 vom avea 28,5 miliarde de noi dispozitive folosite de utlizatori la nivel global, potrivit unui studiu recent. Noul upgrade ESET răspunde tocmai acestor nevoi pe care utilizatorii le manifestă la nivel global. Mai jos vă prezentăm principalele funcții noi și îmbunătățiri:

Compatibilitatea multi-platformă – O licență poate fi folosită și pentru telefonul Android sau SmartTV

Cele trei suite – ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium și ESET Cyber Security Pro – sunt acum compatibile pe multiple platforme. Astfel, posesorii unei licențe pentru EIS, ESSP sau ECSP pot utiliza acum aceeași licență pentru a-și proteja celelalte dispozitive Windows, Mac, Linux și Android cu soluții precum ESET Mobile Security pentru Android, ESET Parental Control pentru Android și ESET Smart TV Security.

Un nou layer de securitate cu machine learning avansat utilizează o mare varietate de algoritmi pentru a clasifica corect eșantioanele ca fiind curate, malițioase sau potențial nedorite. Astfel, prin completarea structurii noii generații de produse cu layer-ul de machine learning, utilizatorii sunt mai bine protejați împotriva amenințărilor nemaivăzute sau a celor de tip zero day.

Noul sistem de protecţie a sistemului împotriva intruziunilor (HIPS) efectuează o analiză comportamentală avansată și o procedură de detectare a proceselor, fișierelor și cheilor de registru. Noua versiune consolidează în continuare capacitățile de detecție existente ale HIPS.

Tehnologia anti-phishing inclusă în antivirus protejează utilizatorii finali de e-mailuri, link-uri și atașamente malițioase. Ediția actuală oferă protecție împotriva atacurilor de tip homoglyph, în cazul în care hacker-ul încearcă să înșele utilizatorii finali prin înlocuirea caracterelor din adresele web cu caractere similare, pentru a impersona adrese legitime.

Antivirusul îți protejează plăţile online și conexiunile internet banking

Portalurile financiare și tranzacțiile online necesită o protecție suplimentară împotriva răuvoitorilor. Noua versiune conține o listă predefinită de site-uri web care, odată accesate, vor lansa automat o sesiune de browsing „bancar” securizat. Lista conține nu numai site-uri bancare, dar și portofele PayPal, Apple și portofele virtuale de criptomonede. În plus, site-urile media de încredere sunt, de asemenea, protejate, ceea ce împiedică propagarea știrilor false.

ESET Internet Security a primit recent Online Banking/Browser Security Certification din partea MRG Effitas în 2019, o realizare excelentă ținând cont că MRG Effitas este „fruntaș în domeniul testării serviciilor de online banking” și „singurul organ de testare din lume ale cărui teste sunt mapate 100% împotriva amenințărilor in-the-wild”.

Îți descoperă toate dispozitivele conectate în rețeaua ta WiFi

Utilizatorii de acasă pot utiliza modulul Connected Home Monitor (CHM) pentru a scana routerul pentru vulnerabilități, cum ar fi parolele slabe, vulnerabilitățile de port, vulnerabilitățile cunoscute ale firmware-ului, domenii malițioase, infecții cu malware sau alte riscuri. Acesta funcție de monitorizare poate descoperi toate dispozitivele conectate la rețeaua Wi-Fi de acasă – acum oferind o recunoaștere îmbunătățită a dispozitivelor, incluzând în analiză date precum adresa IP, adresa MAC, numele dispozitivului, modelul și detalii legate de furnizor.

Un manager mai bun pentru parolele tale

Cu Managerul de parole, utilizatorii sunt capabili să creeze parole solide și unice pentru toate conturile lor online, având nevoie să își amintească doar o parolă principală pentru a le gestiona pe toate. Actualizările modului includ:

  1. Autentificare în doi pași (2FA) – opțională, integrată cu Google Authenticator, care solicită utilizatorilor o parolă suplimentară unică pentru a se conecta în mod securizat la Managerul de parole.
  2. Autentificare alternativă cu Face ID pentru iOS, pentru a vă conecta în siguranță la Managerul de parole.
  3. Funcția Dispozitive de încredere, care le permite utilizatorilor să vizualizeze și să gestioneze dispozitivele care au acces la parolele stocate în siguranță în Managerul de parole.
  4. Funcția de Partajare securizată, care le permite utilizatorilor să își partajeze în siguranță parolele cu familia sau prietenii.

Un modul care îți poate cripta datele este util în cazul pierderii dispozitivului

Instrumentul le permite utilizatorilor să cripteze fișiere și dispozitivele media amovibile. Acest lucru se poate dovedi util mai ales dacă datele voastre importante ajung la îndemâna unor persoane neautorizate sau atunci când un sistem portabil (un laptop, de pildă) este pierdut sau furat. Odată cu noua versiune, utilizatorii vor putea decripta datele securizate pe orice dispozitiv Windows fără a fi nevoie ca ESET Smart Security Premium să fie instalat pe dispozitivul respectiv.

La final reamintim că e important ca antivirusul instalat să nu consume prea multe resurse ale PC-ului tău. Pe lângă protecția oferită, soluțiile ESET pentru acasă au o amprenta scăzută asupra sistemului și o performanță generală ridicată. AV-Comparatives i-a acordat cinci premii consecutive Advanced+ din mai 2017 încoace suitei ESET Internet Security, pentru nivelul ridicat de performanță.

To Top