Stiri

Apeluri telefonice mai ieftine cu Republica Moldova

Samsung S40VA
Samsung S40VA

Țările desprinse din fosta Uniunea Sovietică au trecut printr-o perioadă cenușie, marcată de dominația grupurilor de oligarhi. Aceste state corupte nu s-au bucurat de benficiile aduse de libertate și democrație, așa cum au făcut-o Ungaria sau Polonia, de exemplu, și nici nu au înțeles modul în care apartenența la construcția europeană poate aduce bunăstare.

Lupta cu mentalitățile comuniste de peste Prut a mai înregistrat un succes. Ieri, 11 februarie 2022, în cadrul ședinței comune a Guvernului României și al Republicii Moldova, a fost semnat Acordul privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming international și a celor de apeluri internationale între cele două state. Acordul a fost incheiat pe o perioadă inițială de 5 ani.

„Semnarea acestui acord este o încununare a eforturilor continue ale autorităților ambelor state din ultimii ani. Ne bucurăm că ne-am atins acest deziderat și ca utilizatorii de servicii de comunicații electronice din cele două state vor putea comunica la tarife cât mai apropiate de cele naționale”, a declarat Vlad Stefan STOICA, presedintele ANCOM, cu ocazia semnării Acordului.

Acordul urmărește sa creeze cadrul de colaborare între partea română și partea moldoveană în scopul reducerii sustenabile a tarifelor de furnizare, pe piața cu amănuntul, a serviciilor de roaming internațional: voce, SMS și date, respectiv a celor de apeluri internaționale între cele două state.

Până la reglementarea și punerea în aplicare a acestor acorduri, persoanele aflate de un mal și de altul al Prutului pot folosi în mod gratuit telefonia Whatsapp, fără să fie nevoiți să plătească tarifele piperate solicitate de operatorii de telefonie și de cele două state.

To Top