Stiri

Motorola lansează noua aplicație Moto Camera 3.0

Motorola lansează aplicația Moto Camera 3.0
Motorola lansează aplicația Moto Camera 3.0
(CREDIT: Motorola)

Performanța camerei a devenit una dintre cele mai importante caracteristici pe care utilizatorii le așteaptă atunci când cumpără un telefon. Pentru Motorola, acesta este principalul motiv pentru care a decis să reconfigureze aplicația pentru cameră, astfel încât să fie mai intuitivă și ușor de folosit. Acum, utilizatorul poate surprinde fotografii uimitoare, care să transmită povestea celor mai importante momente sau care să provoace o furtună de emoții privitorului, într-un mod creativ.

Moto Camera 3.0 aduce o interfață mult mai modulară, care funcționează excelent pe toate dispozitivele din portofoliul Motorola, de la telefoane accesibile până la cele super premium, cu ecran pliabil. Comenzile pentru funcții, precum lanterna și zoom-ul, sunt acum poziționate într-un mod mai convenabil pentru utilizator, în timp ce sugestiile AI au fost mutate în partea de sus a ecranului. Astfel, se poate vedea mai ușor când senzorul AI detectează o anumită scenă sau propune un anumit mod de cameră.

Designul aplicației a fost, de asemenea, îmbunătățit. Motorola a decis să introducă margini mai rotunde și mai puține pictograme pentru un aspect mai curat. Modurile camerei au fost mutate în partea de jos a aplicației, iar utilizatorii pot determina ordinea în care apar. Chiar și pictograma aplicației a fost modificată pentru a arăta mai degrabă ca o cameră reală.

Opțiunile camerei

Designul și poziționarea anumitor funcții nu sunt singurele lucruri care au fost actualizate. Motorola Camera 3.0 aduce opțiuni bine cunoscute și numeroase îmbunătățiri pentru fotografiere și înregistrare video.

AI: AutoScene selectează modul corect sau setările camerei (luminozitate, contrast, balans de alb și expunere) în funcție de scena de fotografiere, astfel încât fotografiile să fie perfecte și viu colorate.

Compoziție Smart: Utilizează AI pentru a recunoaște în timp real potențialele îmbunătățiri ale compoziției prin „regula treimilor” și nivelează fotografia în funcție de orizont. În plus, camera generează automat o a doua imagine opțională, pentru a livra fotografii cu aspect profesionist. Compoziția inteligentă este activată din setările camerei.

Google Lens: Poate fi accesat din aplicația camerei și ajută în detectarea automată, doar cu ajutorul camerei, a obiectelor, reperelor și textelor. Se pot căuta texte, adăuga evenimente în calendar, primi indicații de orientare, apela numere de telefon, se pot traduce cuvinte și identifica obiecte, care pot fi căutate automat pe Google.

Fotografiere prin gesturi: Selfie gestual se activează din setările AI ale aplicației de fotografiere și surprinde selfies ușor și rapid. Prin afișarea palmei mâinii către cameră, se deschide un cronometru și dispozitivul surprinde singur selfies perfecte după expirarea secundelor.

Night Vision: Pozele devin mai luminoase și toate detaliile ies în evidență, chiar și în lumină slabă. Funcția stochează împreună 8 cadre utilizând expunerea dinamică și EV, combinate cu claritatea zgomotului dinamic. În plus, operează între 60 și 0.1 lux nivel de lumină.

Spot Color: Se activează din meniul de setări a camerei și permite selectarea culorii preferate pentru imagini artistice, transformând automat restul pozei alb – negru. Funcția poate să fie utilizată atât în modul de fotografiere cât și în modul de înregistrare video.

Cinemagraph: Cinemagraph-urile sunt create prin realizarea mai multor fotografii suprapuse, pentru a crea un GIF animat. Funcția păstrează un element în mișcare în timp ce restul imaginii rămâne stabilă, pentru imagini creative și amuzante.

Filtre live: Modul filtre live permite selectarea presetărilor și reglarea luminozității și a contrastului. Se activează rapid din zona de meniu a camerei.

Timelapse cu Hyperlapse: Cu ajutorul funcției timelapse, se poate ajunge la mărirea vitezei unui video de până la 32x, iar stabilizarea Hyperlapse ajută ca imaginea să fie clară și stabilă.

To Top