Stiri

Apple spune că poți să-ți cureți iPhone-ul cu șervețele dezinfectante

Telefon Apple iPhone 11 Pro
Telefon Apple iPhone 11 Pro

Apple și-a actualizat site-ul pentru a-i anunța pe utilizatorii de iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri că este în regulă dacă își curăță dispozitivele cu șervețele dezinfectante. Anunțul survine în urma agravării la nivel global a epidemiei de coronavirus.

Folosind șervețele cu alcool izopropilic cu o concentrație de 70 de procente sau șervețele dezinfectante Clorox Disinfecting Wipes, puteți șterge ușor suprafețele dure, non-poroase ale produselor Apple, cum sunt ecranul, tastatura sau alte suprafețe exterioare”, precizează compania.

Nu folosiți înălbitor. Evitați pătrunderea umezelii în orice interstiții și nu scufundați produsul Apple în niciun fel de agent de curățare. Nu curățați suprafețele acoperite cu materiale textile sau piele. Mai multe detalii găsiți aici.

Anterior, Apple sfătuise utilizatorii să evite orice altceva în afară de apă pentru curățarea produselor, întrucât unele substanțe pot afecta stratul oleofobic aplicat de companie pentru a face ecranele tactile să arate cât se poate de bine. Dar, în acest caz, sănătatea și siguranța au prioritate.

Cum să cureți telefonul pentru a te feri de coronavirus

Cel mai bine este să folosești alcool izopropilic, după cum precizează Engadget. Aplică o cantitate mică pe o cârpă moale din microfibră și apoi curăță-ți dispozitivul. Dacă nu ai la dispoziție o cârpă de microfibră, le poți găsi foarte ieftin la orice magazin de profil, dar ca alternativă poți folosi și un tricou mai vechi până ajungi la magazin. Oricum, trebuie evitată pulverizarea oricărei substanțe pe ecranul telefonului tău.

De asemenea, evită prosoapele de hârtie, întrucât acestea pot provoca mici zgârieturi. Și, dacă tot ești lângă chiuvetă, spală-ți și mâinile – e cea mai simplă și aparent cea mai bună măsură de prevenție.

To Top