Stiri

Fiori reci pentru Alexa: Apple lansează HomePod mini

Apple HomePod mini
Apple HomePod mini

Dacă pe Alexa de la Amazon au cuprins-o fiori de nesiguranță inexplicabili, cu siguranță că Apple are ceva de-a face cu asta, întrucât tocmai a lansat boxa inteligentă HomePod mini, care a devenit mezina răsfățată a familiei HomePod, oferind un sunet impresionant, inteligența și caracterul practic al asistentei digitale Siri și o experiență smart home care asigură confort fără complexitate. Cu o înălțime de doar 3,3 inchi, HomePod mini vine dotată cu tehnologii inovatoare și software avansat, care permit sunetului computațional să livreze o calitate audio revoluționară.

Apple HomePod mini

Apple HomePod mini

HomePod mini a fost proiectată să lucreze cu Apple Music, podcast-uri, stații radio de la iHeartRadio, radio.com și TuneIn, urmând ca în lunile viitoare să includă și servicii muzicale populare, precum Pandora și Amazon Music. Multiple boxe HomePod mini pot lucra împreună pentru a face streaming de muzică sau de podcast-uri în multiple camere, totul fiind perfect sincronizat. Dacă amplasezi într-o cameră două boxe HomePod mini, poți crea o pereche stereo care redă un sunet bogat și învăluitor.

Sunet uimitor

HomePod mini oferă o experiență acustică incredibil de bogată și de detaliată, folosind audio computațional pentru a livra performanțe de vârf. Pentru a obține un sunet puternic dintr-un dispozitiv cu un design atât de compact, chip-ul Apple S5 din HomePod mini lucrează cu software avansat pentru a analiza caracteristicile unice ale muzicii și pentru a aplica modele complexe de tuning  pentru a optimiza volumul, a ajusta intervalul dinamic și a controla mișcarea driverului și a radiatoarelor pasive, totul în timp real. Boxa creată de Apple, alimentată de un magnet neodim și de o pereche de radiatoare pasive care anulează forțele inerțiale, asigură un bas profund și frecvențe înalte redate cu claritate.

Apple HomePod mini

Apple HomePod mini

Aplicând aceleași principii acustice care asigură sunetul uimitor al lui HomePod, boxa HomePod mini direcționează undele sonore în jos și le evacuează prin partea de jos a boxei, pentru o experiență audio  captivantă la 360 de grade. Așa că HomePod mini poate fi amplasată aproape oriunde în cameră, oferind un sunet consistent. O rețea de trei microfoane este pregătită să captureze orice „Hey Siri”, iar un al patrulea orientat spre interior ajută la izolarea sunetului care vine din boxă, pentru a îmbunătăți detecția vocilor atunci când acestea redau muzică.

Asistent inteligent puternic

Inteligenta asistentă digitală Siri poate identifica cine vorbește și poate ajusta muzica și podcast-urile în funcție de preferințele acestuia, poate răspunde la solicitări personale, precum accesarea mesajelor, memento-urilor, notițelor și întâlnirilor din calendar, sau poate iniția sau răspunde la apeluri telefonice. Siri oferă și o actualizare personală pentru o vedere de ansamblu asupra zilei curente. HomePod mini lucrează perfect cu dispozitive Apple și cu funcțiile acestora.

Apple HomePod mini

Apple HomePod mini

Dacă asculți muzica de pe iPhone, este suficient să te apropii de HomePod mini și-ți vei putea transfera fără efort muzica pe boxă. Ulterior, pe parcursul acestui an, experiențele vor deveni și mai bune, cu efecte vizuale, audio și haptice la transferul sunetului de pe un dispozitiv pe altul.

Controale smart home și un nou sistem de intefon

HomePod mini face controlul accesoriilor smart home mai ușor ca niciodată, cu comenzi vocale simple date lui Siri pentru a opri lumina, a schimba temperatura, a încuia ușile sau a crea un ambient sonor. HomePod mini este un hub perfect pentru acasă, oferind acces la accesoriile smart home, fie că ești acasă sau nu. O nouă funcție de interfon oferă o modalitate rapidă și ușoară pentru interconectarea membrilor familiei. Poți trimite un mesaj prin interfon către alt HomePod și vocea ta se va auzi pe acesta. Interfonul funcționează cu iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods și CarPlay.

Protecția datelor personale și securitatea

Securitatea și protecția datelor personale sunt elemente fundamentale ale designului hardware-ului, software-ului și serviciilor Apple. HomePod mini trimite informații către serverele Apple doar după ce „Hey Siri” este recunoscut local pe dispozitiv sau după ce utilizatorul activează Siri prin atingere. Solicitările nu sunt asociate cu Apple ID-ul utilizatorilor iar informațiile personale nu sunt vândute firmelor de publicitate sau altor organizații.

HomePod mini va fi disponibil în alb sau gri spațial la prețul de 99 $  de pe apple.com, din app-ul Apple Store sau de la locațiile Apple Store.

To Top