Stiri

Apple iPad 2

Mai multe site-uri românești și străine s-au grăbit ieri să posteze știri și imagini cu noua tabletă Apple iPad 2, din pacate acestea s-au dovedit a fi false, modelul prezentat fiind doar o clona chinezească. Lansarea oficială a devăratului iPad 2 a avut loc aseară la eveniment fiind prezent chiar Steve Jobs despre care se zvonea că s-ar afla în faza terminală a unei boli necruțătoare. Evenimentul a fost redactat punct cu punct de jurnaliștii prezenți în sală, cei de la Engadget fiind unii dintre cei mai activi. Primele detalii despre tabletă au fost disponibile odată cu analizarea produsului de către FCC (Federal Communications Commission).

Tableta integrează o serie de module de comunicații radio precum WiFi A1395, GSM A1396 și CDMA A1397. Apple iPad 2 este mai subțire cu 33% față de prima variantă și beneficiază de această dată de port HDMI astfel încât utilizatorii să-l poată conecta cu ușurință la televizoarele cu diagonală mare. Dată fiind sensibilitatea ecranului la zgârieturi, Apple a decis să ofere o husă de protecție, cu prindere magnetică, extrem de elegantă. Ecranul 1024 x 768 capacitiv de tip IPS are diagonala de 9.7 inci (1024 x 768 pixeli) și iluminare cu LED. Apple nu spune prea multe despre specificațiile produselor sale dar aflăm totuși că în spatele performanțelor sale stă un procesor A5 dual-core. Cele două camere video aplasate pe ambele fețe pot oferi imagini de calitate dar și posibilitatea unor apeluri video.

Autonomia se ridică la 10 ore, tableta fiind foarte atractivă și din acest punct de vedere. Apple iPad 2 va ajunge pe piață din data de 11 martie la prețul de 499 de dolari. Dacă privim puțin spre performanțe pe care le oferă prețul la care cei Apple au hotărât să-și vândă noul dispozitiv nu este deloc mare, concurența având modele mai scumpe. Dacă utilizatorii se orientează către varianta de top cu 64GB spațiu de stocare și modul de comunicații 3G prețul ajunge până la 829 de dolari. De altfel Apple vrea să ofere potențialilor săi clienți, pe viitor, și echipamente mai ieftine.
Prețurile acestea sunt valabile pentru Statele Unite ale Americii, în România e va adăuga costul transportului, diferența de curs valutar și taxa pe valoarea adăugată de 24%.







To Top