Stiri

Apple lansează iPad și iPad Air cu procesoare puternice din gama Bionic

Apple iPad
Apple iPad

Apple a lansat pe 15 septembrie a opta generație de iPad-uri, echipate cu un puternic procesor A12 Bionic și iPad Air, care rulează cel mai puternic chip din gamă, A14 Bionic, ambele procesoare venind cu Neural Engine, care constituie o premieră pentru iPad. Cu prețuri începând de la 329 $ pentru iPad (sau 459 $ pentru modelul cu  Wi-Fi + Cellular), respectiv 599 $ pentru iPad Air (sau 729 $ pentru modelele cu Wi-Fi + Cellular), cele două tablete acoperă extremele întregului spectru de utilizatori, iPad fiind cea mai populară și mai convenabilă ca preț, iar iPad Air fiind cea mai puternică, versatilă și colorată.

iPad oferă cea mai puternică experiență pe o tabletă entry

Cu un ecran uimitor de 10,2 inchi Retina, camere avansate și o autonomie de invidiat, a opta generație de iPd este dotată cu chip-ul A12 Bionic, care oferă un salt uriaș în materie de performanță, puterea de calcul crescând cu 40 de procente, iar capabilitățile grafice dublându-se. Asta îl face pe noul iPad de două ori mai rapid decât cele mai vândute laptopuri cu Windows, de trei ori mai rapid decât cea mai bine vândută tabletă cu Android și de până la șase ori mai rapidă decât cel mai bine vândut Chromebook. În premiera pe iPad, A12 Bionic introduce Neural Engine pentru capabilități de nivelul următor în materie de machine learning, inclusiv blocarea oamenilor și urmărirea mișcărilor în aplicațiile de realitate augmentată (AR), editare foto îmbunătățită, performanță Siri și multe altele.

În combinație cu A12 Bionic, cu puterea sistemului de operare iPadOS și cu Apple Pencil (prima  generație), noul iPad este perfect pentru desen, luarea de notițe, marcarea documentelor și multe alte sarcini utile. Designul său suplu și ușor îi conferă lui iPad o bună portabilitate și rezistență, dublate de viteze wireless ultra-rapide, suport pentru conectivitate LTE din clasa gigabit și autonomie a bateriei care acoperă întreaga zi, oferind utilizatorilor libertatea de a lucra, învăța sau conecta de acasă sau din mișcare. Cu Touch ID, deblocarea iPad-ului este simplă și ușoară, cu doar un singur deget, iar informațiile importante sunt păstrate în siguranță.

iPad Air este cel mai puternic model grație procesorului A14 Bionic

iPad Air are un ecran mai mare de 10,9 inchi Liquid Retina, un nou senzor Touch ID integrat în butonul de sus, îmbunătățiri la capitolele cameră și audio și introduce cel mai puternic chip produs vreodată de Apple, puternicul A14 Bionic.

Apple iPad Air

Apple iPad Air

Designul subțire și ușor vine în cinci finisaje superbe: silver, space gray, rose gold, green și sky blue. Ecranul are 3,8 milioane de pixeli și tehnologii avansate, inclusiv laminare completă, suport larg pentru culori P3, True Tone și o acoperire anti-reflexii pentru o experiență vizuală uimitoare. Senzorul avansat Touch ID este integrat în butonul de sus, permițând extinderea ecranului și oferind multiple servicii de autentificare sau plată electronică. iPad Air este compatibilă cu Magic Keyboard și cu Apple Pencil, care se poate atașa magnetic pe lateral.

Chip-ul A14 Bionic facilitează editarea video 4K, crearea de opere de artă, jucarea unor jocuri captivante și multe alte sarcini solicitante. Fiind creat pe baza unui proces revoluționar pe 5 nanometri, A14 Bionic are 11,8 miliarde de tranzistori, oferind performanțe sporite și eficiență energetică. Designul cu șase nuclee asigură un spor de performanță de 40 de procente și o nouă arhitectură grafică pe 4 nuclee care oferă o grafică cu 30 de procente mai bună. Capabilitățile revoluționare de machine learning se datorează unui nou Neural Engine cu 16 nuclee, care este de două ori mai rapid și poate realiza până la 11 trilioane de operațiuni pe secundă.

To Top