Review

Apple iPad preview

Noua tabletă Apple iPad a sosit în România și poate fi achiziționată prin intermediul magazinelor virtuale. KOYOS.ro a început primele livrări ale tabletei către clienții români, magazinul fiind foarte rapid în procesarea pre-comenzilor înregistrate până acum. Preţurile noului iPad variază între 2599 lei şi 4199 lei, în funcţie de configuraţiile noii tablete.

KOYOS.ro oferă noul iPad 16 GB Wi-Fi la 2599 lei, versiunea de 32 GB cu WiFi costă 3099 lei, iar preţul tabletei de 64 GB cu WiFi este 3559 lei.

iPad impresionează de la prima vedere. Ecranul cu rezoluție de 2048 x 1536 pixeli este pur și simplu excepțional, imaginile sunt foarte clare iar acest lucru se poate vedea atunci când accesați o pagină web și măriți imaginea. Cei 3.1 milioane de pixeli oferă o saturaţie a culorilor cu 44% mai mare faţă de modelul anterior iar grafica quad-core are grijă ca jocurile să ruleze fluid. Suprafața capacitivă răspunde rapid, controlul software-ului prin gestică fiind plăcut.

Meritele pentru acest ecran de excepție merg către Samsung și LG, două companii care s-au autodepășit pentru a livra celor de la Apple ingredientele necesare unui produs premium în adevăratul sens al cuvântului.

iPad 3 cântărește numai 662 grame în ciuda acumulatorului imens care oferă 10 ore autonomie. Design-ul își păstrează liniile rafinate devenite o emblemă Apple. Tableta este plăcută la atingere iar butoanele sunt poziționate exact acolo unde ne-am aștepta.

Procesorul ce stă în spatele ecranului integrează două nuclee Cortex A9 la 1GHz și o grafică PowerVR SGX543MP4 quad-core necesară pentru a hrăni imensul ecran. Apple A5X este construit tot de Samsung însă integrează tehnologie americană.

iPad oferă o serie de opțiuni pentru conexiunea la internet. Utilizatorul poate opta pentru legătura la un acces point, poate accesa o rețea 3G sau poate opta chiar pentru o legătură 4G rapidă. Din păcate în România nu există rețele 4G, primele conexiuni de acest fel urmând să apară în anul 2014.

Camera iSight de 5 megapixeli beneficiază de un senzor cu iluminare din spate, care permite obținere unor fotografii reușite chiar și atunci când subiectul se află într-un mediu slab iluminat. Înregistrarea filmelor se poate face la rezoluție 1080p iar stabilizatorul de imagine reduce diminuează mișcarea camerei.

To Top