Stiri

Apple scoate Fortnite din App Store, un „ban” ce va dura

Fortnite
Fortnite

Apple a scos popularul joc Fortnite din App Store până la finalizarea disputei juridice cu Epic Games. Anunțul a fost făcut de Tim Sweeney, directorul executiv al Epic Games, care acuză Apple că a mințit și că nu-și respectă promisiunea a reprimi jocul în magazinul de aplicații.

Prin urmare, noii utilizatori nu vor mai putea descarca jocul pe telefoanele iPhone și pe alte produse Apple. Jocul deja instalat nu mai poate primi actualizări.

De ce a scos Apple Fortnite din magazinul oficial?

Inițial, Fortnite a fost eliminat din App Store în 2020 pe motiv că a încălcat politicile Apple prin lansarea unui sistem de plată în aplicație, evitând să mai plătească comisionul de 30% pe care Apple îl percepe tuturor achizițiilor din app-uri.

Epic Games a acuzat Apple de monopol. Instanța nu a fost convinsă, însă a decis că Apple nu poate împiedica producătorii de aplicații să direcționeze utilizatorii către sisteme de plată terțe. Ambele părți au făcut apel, iar disputa lor va continua.

Același Tim Sweeney e de părere că procesul dintre cele două companii ar putea dura aproximativ 5 ani. Acesta afirmă că Epic NU mai poate actualiza jocul deja instalat pe dispozitivele iOS. Producătorul jocului a dezactivat sistemul său de plăți și a achitat către Apple 6 milioane $ la decizia instanței.

Directorul Epic Games a prezentat pe Twitter o corespondență în care Apple susține că Epic a încălcat intenționat contractul ascunzând codul de Apple și că nu va restabili contul până când hotărârea instanței nu va deveni definitivă și nu va putea fi atacată.

To Top