Stiri

ARCA a efectuat un nou test cu drona Air Strato

ARCA Air Strato
ARCA Air Strato

Pentru Air Strato, vehiculul electric aerian fara pilot, ARCA a efectuat o serie de teste pe teren cu iarba. Aeronava a fost accelerata pana la viteza de decolare pentru a verifica daca trenul de aterizare este capabil sa ruleze pe acest tip de pista. Am stabilit, de asemenea, distanta necesara de decolare.

Air Strato are o viteza foarte mica de decolare, de aproximativ 50 km/h si poate folosi orice tip de pista, inclusiv beton, piste de aterizare de iarba, chiar si piste improvizate acoperite cu noroi. Este propulsat de motoare electrice puternice si decoleaza pe o distanță foarte scurta, de max. 65m. Acest lucru face ca aeronava sa poata fi exploatata in conditii diverse datorita distantei mici de decolare si aterizare, utilizand orice zona de teren disponibil .

„Am rulat treptat, cu viteze mici, pana cand am ajuns la viteza de decolare . Motoarele electrice , in ciuda dimensiunii, sunt foarte puternice si am ajuns de la 0 la 50 km/h in numai 65 m. Pe pista de beton, viteza de decolare a fost atinsa in doar 50m . Nu am instalat inca frane, asa ca din momentul opririi motoarelor pana in momentul opririi aeronavei a trecut ceva timp. Pista de decolare a fost improvizata prin curatirea zapezii si nivelarea usoara a solului, dar am nu a facut mai mult . In general , suntem impresionati de cat de bine a functionat aeronava . ” – Dumitru Popescu , presedinte ARCA .

Pe lângă testele de rulare pe pistă, ARCA a ridicat drona de la sol pentru un zbor scurt la altitudinea de 25 metri. De această dată, drona Air Strato a fost dotată cu patru motoare electrice.

Air Strato este un vehicul aerian de mare altitudine, fara pilot, alimentat electric. Poate atinge altitudini de 18 km si are o autonomie de 7 ore cu acumulatori interni si trei zile, folosind panouri solare. Poate transporta o sarcina utila de 30 kg, constand in echipamente de supraveghere sau alte instrumente stiintifice. O versiune comerciala va fi disponibila pentru achizitionare. In Romania va fi disponibil numai pentru mediul privat.

ARCA Air Strato

ARCA Air Strato

To Top