Stiri

ASUS a anunțat seria de plăci grafice ROG Strix, TUF Gaming și Dual NVIDIA GeForce RTX 30

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090

ASUS fabrică unele dintre cele mai bune plăci video din lume, grație unui proces de producție complet automatizat, ce nu lasă loc de erori umane. Faptul că ASUS a anunțat noi placi video, bazate pe noile acceleratoare grafice NVIDIA GeForce RTX Seria 30 nu face decât să ne bucure.

Noile plăci grafice NVIDIA GeForce RTX, includ gamele ROG Strix și ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090, GeForce RTX 3080, ROG Strix și ASUS Dual GeForce RTX 3070. Acestea aduc îmbunătățiri importante cu privire la răcire, PCB-uri și designul de alimentare, adoptând noua arhitectură NVIDIA Ampere. De la acțiuni competitive la rezoluții ridicate captivante, noul line-up oferă cele mai noi și mai bune performanțe în jocurile 3D.

Noile GPU-uri NVIDIA GeForce RTX Seria 30, din a doua generație RTX, cuprind noi nuclee RT, noi nuclee Tensor și multiprocesoare de streaming pentru a oferi imagini uimitoare, cadre extrem de rapide și accelerare AI în jocuri și în aplicațiile de creare de conținut. Bazându-se pe arhitectura NVIDIA Ampere, care oferă creșteri de până la 1,9X ale performanței per watt față de generația anterioară, seria RTX 30 susține fără efort experiența vizuală la rezoluții de până la 8K. GeForce RTX 3090, 3080 și 3070 reprezintă cel mai mare salt al unei generații GPU din istoria NVIDIA.

Gama ROG Strix

Pornind din vârf, seria ROG Strix GeForce RTX 30 a beneficiat de multiple îmbunătățiri, oferindu-le utilizatorilor un design termic inovator care să susțină impresionanta arhitectură NVIDIA Ampere.

O carcasă nouă cu accente metalice cuprinde trei ventilatoare Axial-tech, tunate să îndeplinească sarcini precise. Ventilatorul central utilizează un inel și 13 pale pentru a oferi o presiune statică sporită care conduce aerul prin lamelele radiatorului și pe distribuitorul de căldură al acceleratorului grafic. Celelalte două ventilatoare exterioare au câte 11 pale fiecare și un inel pe jumătate din grosimea ventilatorului pentru a permite disiparea laterală și un flux mai bun de aer prin matricea de răcire. Turbulența dintre ventilatoare este redusă prin inversarea direcției de rotație a ventilatorului central. Un radiator mai generos, care ocupă cea mai mare parte a amprentei de 2,9 sloturi a plăcii video, a fost conceput pentru a valorifica fluxul de aer crescut.

Pentru a transfera căldura din nucleu în matricea radiatorului a fost utilizată tehnologia MaxContact, suprafața distribuitorului de căldură fiind lustruită și îmbunătățită la nivel microscopic. Fiind perfect plană, aceasta face un contact mai bun cu nucleul, îmbunătățind transferul termic.

Nu doar răcirea a fost îmbunătățită, condensatoarele, bobinele și treptele de alimentare livrând fără efort sute de wați într-o milisecundă. Plăcile grafice ROG Strix GeForce RTX 30 sunt dotate cu componente Super Alloy Power II care au fost lipite pe PCB folosind tehnologia Auto-Extreme – un proces de fabricație automatizat – pentru a se asigura că fiecare placă îndeplinește specificațiile riguroase ROG pentru calitate și fiabilitate.

De asemenea, conectorii FanConnect II permit reglarea ventilatoarelor PWM în funcție de temperaturile procesorului și ale plăcii grafice, oferind admisie sau evacuare suplimentară pentru sarcini 3D și fluxuri de lucru solicitante.

Cei care își asamblează singuri calculatorul și caută o modalitate rapidă și simplă de a regla modul de funcționare al plăcii video pot folosi comutatorul dual BIOS pentru a alege între profilurile „performance” și „quiet”, fără nevoia vreunui software. O altă caracteristică ușor de utilizat este circuitul integrat de detectare a tensiunii, care monitorizează tensiunea sursei de alimentare. Circuitul este suficient de rapid pentru a sesiza orice fenomene tranzitorii care duc la scăderea tensiunii liniei de alimentare. Dacă se întâmplă acest lucru, un LED roșu va lumina pentru a indica problemele sursei de alimentare, ușurând diagnosticarea sursei de blocaj în timpul jocurilor.

Partea frontală a acceleratorului video a fost, de asemenea, îmbunătățită. Un element RGB adresabil poate fi personalizat cu utilitarul software Armory Crate, iar carcasa metalică a plăcii grafice adaugă un strat de durabilitate. Întorcând placa, putem vedea ranforsarea metalică și o gură amplă de ventilație. Aerisirea permite evacuarea aerului cald către ventilatoarele sistemului, în loc să fie recirculat înapoi în sistemul de răcire al plăcii. Sub GPU, un `bracket` asigură o presiune de montare puternică între nucleu și distribuitorul de căldură. Oțelul inoxidabil utilizat pentru suportul I/O protejează ieșirile și face montarea mult mai sigură.

Toate îmbunătățirile de design regăsite pe plăcile grafice ROG Strix GeForce RTX 30 au ca rezultat un salt masiv înainte în domeniul designul termic. Împreună cu performanțele remarcabile ale arhitecturii NVIDIA Ampere, jucătorii au acum acces la experiențe noi, variind de la rate de refresh nebunești în jocurile competitive, până la un gameplay la înaltă rezoluție în jocuri AAA captivante.

TUF Gaming: Construit TUF

Seria TUF Gaming GeForce RTX 30 a fost reconstruită pentru îmbunătățirea puterii și a răcirii. Un nou înveliș din metal găzduiește 3 ventilatoare axiale puternice ce utilizează rulmenți dubli durabili. Rotația ventilatoarelor a fost optimizată pentru a reduce turbulența, iar la temperaturi scăzute toate cele trei se pot opri. Sub ele se află radiatoare independente pentru GPU și memorie, ce mențin indicele termic sub un control precis.

Urmând principiile TUF Gaming, componentele au fost selectate pentru durabilitate și performanță. Alături de bobinele și MOSFET-urile de top, condensatorii ce întrunesc cerințele standardelor militare fac din TUF o referință de top în fața competiției. Procesul automatizat de producție Auto-Extreme asigură amplasarea și conectarea precisă a componentelor. Pentru a li se asigura funcționarea fără reproș, plăcile sunt supuse unui test de 144 de ore pentru validarea durabilității.

Spatele plăcii este acoperit în mare parte de o placă de protecție metalică, care prezintă o gură de aerisire largă. Aerisirea permite evacuarea în exterior a aerului cald circulat de ventilatoare în loc să fie recirculat prin radiatorul GPU-ului. O consolă asigură presiunea constantă între nucleu și distribuitorul de căldură. Plăcuța cu porturile I/O este din oțel, protejându-le și făcând montarea mult mai sigură. Un comutator Dual Bios amplasat convenabil permite personalizarea profilului de performanță aplicat plăcii video, fără să fie nevoie de vreun software.

ASUS Dual: Două ventilatoare. De două ori mai multă distracție.

Livrând cea mai nouă experiență dezvoltată de arhitectura NVIDIA Ampere în forma cea mai pură, ASUS Dual GeForce RTX 3070 îmbină într-un mod optim performanța și simplitatea. Folosind tehnologii avansate de răcire derivate din plăcile grafice de top, modelele Dual au ales fondul în fața formelor, fiind alegerea perfectă pentru sisteme atent echilibrate.

Un șasiu curat se potrivește deopotrivă cu estetica stațiilor de lucru și a platformelor de jocuri. Două ventilatoare axiale asigură un flux de aer amplu, având posibilitatea de a se opri automat la temperaturi scăzute.

Tehnologia Auto-Extreme reduce stresul termic la montarea componentelor și evită utilizarea substanțelor chimice dure de curățare, rezultând un impact mai mic asupra mediului înconjurător și un consum redus de energie în timpul fabricației. Placa din aluminiu și suportul I/O din oțel inoxidabil ajută la protejarea PCB-ului împotriva unei flexări nedorite.

ASUS Dual GeForce RTX 3070 vizează atât gamerii, cât și creatorii de conținut și utilizatorii entuziaști interesați de o experiență plug-and-play robustă.

SPECIFICAȚII GENERALE

ROG STRIX GeForce RTX 3090

 • Nuclee NVIDIA GeForce RTX CUDA: 10496
 • 24 GB GDDR6X memorie
 • Interfață PCIe 4.0
 • 2 ieșiri native HDMI 2.1 output
 • 3 ieșiri native DisplayPort 1.4a

 ROG STRIX GeForce RTX 3080

 • Nuclee NVIDIA GeForce RTX CUDA: 8704
 • 10 GB GDDR6X memorie
 • Interfață PCIe 4.0
 • 2 ieșiri native Native HDMI 2.1
 • 3 ieșiri native DisplayPort 1.4a

ROG STRIX GeForce RTX 3070

 • Nuclee NVIDIA GeForce RTX CUDA: 5888
 • 8 GB GDDR6 memorie
 • Interfață PCIe 4.0
 • 2 ieșiri native HDMI 2.1
 • 3 ieșiri native DisplayPort 1.4a

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090

 • Nuclee NVIDIA GeForce RTX֭ CUDA: 10496
 • 24 GB GDDR6X memorie
 • Interfață PCIe 4.0
 • 2 ieșiri native HDMI 2.1
 • 3 ieșiri native DisplayPort 1.4a

 ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080

 • Nuclee NVIDIA GeForce RTX CUDA: 8704
 • 10 GB GDDR6X memorie
 • Interfață PCIe 4.0
 • 2 ieșiri native HDMI 2.1
 • 3 ieșiri native DisplayPort 1.4a

ASUS DUAL GeForce RTX 3070

 • Nuclee NVIDIA GeForce RTX CUDA: 5888
 • 8 GB GDDR6 memorie
 • Interfață PCIe 4.0
 • 2 ieșiri native HDMI 2.1b
 • 3 ieșiri native DisplayPort 1.4a
To Top