Stiri

ASUS a lansat amplificatorul Essence III

ASUS Essence III
ASUS Essence III

ASUS a lansat Essence III, un convertor de semnal digital-analog pe USB cu arhitectură balansată și cel mai nou design Direct Stream Digital (DSD) pentru cei care doresc cel mai pur sunet și o audiție fără inconveniente.

Frecvența de ceas de înaltă precizie și conexiunea USB asincronă elimină bruiajele. Circuitele pentru digital, analog și alimentare sunt imprimate în zone separate pe placă, Essence III redând un sunet de cristal, fără interferențe. Controlul volumului prin telecomandă se realizează prin atenuatorii în trepte, reglarea sunetului având cea mai mare precizie chiar și atunci când utilizatorul se află în celălalt colț al camerei.

„Essence III este mai mult decât un vârf de gamă, este și o dovadă a seriozității și a felului în care ne dedicăm pentru obținerea unui sunet de înaltă fidelitate” a declarat Ives Chiu, manager de produs în cadrul departamentului ASUS Multimedia.

Essence III oferă suport nativ atât pentru codarea DSD64 cât și DSD128, oferindu-le audiofililor cea mai bună calitate digitală. Oscilatoarele cu aur pur, compensate cu temperatura (TCCO/TCXO), împreună cu interfața USB asincronă oferă o sincronizare precisă. Astfel, Essence III are un semnal audio cu o dinamică fantastică cu bruiaj foarte redus, fidelitate sunetului redat fiind incredibilă. Essence III are DAC-uri AD1955 dedicate pentru fiecare canal stereo și circuite separate pentru semnalul analog, cel digital și alimentare. Acest design cuprinzător coroborat cu alegerea componentelor high-end îi conferă modelului Essence III un echilibru perfect și implicit un sunet de înaltă claritate. Componentele AD 827SQ ceramice și amplificatoarele operaționale MUSES 02, fabricate în Japonia, fac posibilă redarea unui sunet bogat pentru toate genurile de muzică, de la clasică la rock.

Essence III este alimentat de un transformator toroidal de înaltă calitate, ce furnizează un curent stabil și curat, menținând bruiajul la minimum. Inginerii ASUS au montat pe transformator o bandă de oțel cu siliciu pentru a preveni pierderile prin histerezis (remanență magnetică) obținând o alimentare stabilă. Sursa de curent a modelului Essence III oferă linii diferite de alimentare pentru canalul drept și cel stâng, minimizând diafonia. Aceasta încorporează un regulator de joasă tensiune (LDO) pentru stabilitate și capacitori germani WIMA FKP 2 pentru reducerea pulsațiilor.

ASUS Essence III

ASUS Essence III

Cu flexibilitate deosebită privind intrările și ieșirile audio și un control fin, Essence III încântă orice audiofil. Amplificatorul încorporat este capabil să lucreze cu căști de 600 ohmi printr-o singură conexiune de 6.3mm sau printr-un set balansat ce utilizează doi conectori mini-XLR pentru cea mai bună claritate a semnalului cu minime interferențe. Sistemul este perfect pentru cei care își doresc cel mai fin control audio. Intrările pot fi digitale prin USB, Toslink, AES/EBU, prin cabluri coaxiale sau stereo auxiliar, în timp ce ieșirile pot fi stereo RCA (fonologic) sau balansate prin XLR. Pentru un control extrem de precis, Essence III include un set de atenuatori în trepte ce funcționează pentru căști și ieșirea de linie. Construcția bazată pe retransmisie elimină distorsiunile asociate cu tradiționalele comenzi de volum, în timp ce ieșirea de linie poate fi controlată prin telecomandă, o funcție rară pe convertoarele de semnal digital-analog cu atenuatori de volum în trepte.

ASUS Essence III

ASUS Essence III

Telecomanda este inclusă în pachet, servind atât la reglarea volumului, cât și la selecția valorilor de intrare/ieșire, permițând controlul fin. Designerii din echipa Essence au perfecționat aspectul fizic al produsului. Panoul frontal include selectoare pentru alimentare și intrare (pentru controlul rapid și selectarea dispozitivelor), precum și indicatoare LED minimaliste ce furnizează informații clare. Carcasa elegantă poate fi ușor stivuită cu alte echipamente Hi-Fi, în timp ce suprafața este tratată cu un strat special ce simplifică ștergerea amprentelor, astfel încât Essence III să arate perfect.

Specificații ASUS Essence III

  • Raport semnal-zgomot (SNR): până la 117dB
  • Răspuns în frecvență (FR): <10Hz-48kHz
  • Eșantionare: 192kHz/24bit(PCM);DSD128;DSD 64
  • Intrări: USB, optic TOSLINK, AES/EBU, S/PDIF coaxial, intrare auxiliară
  • Ieșiri: conector 6.3mm , mini XLR balansat, stereo RCA, XLR balansat
  • Amplificator încorporat pentru căști 600 ohmi
  • Comutator Volume-bypass
  • Comutator USB 1.0/2.0
  • Atenuatori de volum în trepte pentru difuzoare și căști
  • Telecomandă
To Top