Stiri

ASUS a lansat în România placa video Strix R9 380X

ASUS Strix R9 380X
ASUS Strix R9 380X

ASUS a lansat în România placa video Strix R9 380X, un model silențios cu răcire DirectCU II la 0dB, alimentare Digi+ cu 8 faze și tehnologie Super Alloy Power pentru o durată de viață extinsă. Produsul este însoțit de utilitarul GPU Tweak II pentru overclocking facil și o licență XSplit Gamecaster de un an pentru streaming online.

Motorizată de cele mai noi unități de procesare grafică AMD Radeon R9 380X, noua placă video Strix R9 380X este echipată cu tehnologii exclusive ASUS, incluzând DirectCU II cu ventilatoare patentate ce furnizează un flux maxim de aer, pentru temperaturi cu 30% mai joase și un regim de funcționare de trei ori mai silențios. Cel mai nou model Strix integrează regulatorul de tensiune (VRM) Digi+ cu 8 faze și Super Alloy Power, oferind o alimentare cu 30% mai puțin zgomoasă și o durabilitate de 2,5 ori mai mare. Strix R9 380X dispune de GPU Tweak II, un instrument puternic pentru overclocking, conceput să le permită utilizatorilor să obțină maximum de performanță de la placa lor grafică.

Aceasta este livrată cu o licență premium XSplit Gamecaster, gratuită pentru un an, ce le va permite jucătorilor să transmită online și să înregistreze desfășurarea jocului într-un mod convenabil. Adițional, Strix R9 380X include un cont premium pentru World of Warships, gratuit pentru 15 zile, împreună cu un cupon exclusiv pentru crucișătorul Diana.

Gaming silențios prin sistemul de răcire DirectCU II la 0dB

Strix R9 380X dispune de tehnologia de răcire DirectCU II, exclusivă ASUS, ce presupune un contact direct între nucleul grafic și conductele de cupru, temperaturile de funcționare fiind cu 30% mai joase comparativ cu modelul de referință. Designul patentat pentru palele ventilatorului generează fluxul maxim de aer și îmbunătățește presiunea statică deasupra radiatorului pentru o răcire eficientă. Strix R9 380X integrează tehnologia de răcire 0dB, ce permite operarea silențioasă, cu un nivel de zgomot de trei ori mai redus față de modelul de referință.

ASUS Strix R9 380X

ASUS Strix R9 380X

Calitate îmbunătățită și durabilitate: alimentare Digi+ VRM cu 8 faze și componente Super Alloy Power

Strix R9 380X este echipată cu un regulator de tensiune Digi+ cu 8 faze de alimentare și tehnologie Super Alloy Power. Aceasta din urmă crește performanța prin reducerea pierderilor, lucrează la temperaturi mai joase, are un zgomot cu 30% mai mic în timpul funcționării și o durabilitate de 2,5 ori mai mare.

Overclocking intuitiv: GPU Tweak II cu XSplit Gamecaster

Cu o interfață grafică redesenată, GPU Tweak II facilitează overclockingul și crește calitatea efectelor vizuale mai mult ca oricând, păstrând totodată opțiunile complexe pentru utilizatorii avansați. Printr-un singur click, noua funcție Gaming Booster maximizează performanța sistemului prin închiderea proceselor redundante și alocarea automată a resurselor disponibile. Licența XSplit Gamecaster, cu o valoare de 99 USD, oferită gratuit pentru un an, le permite jucătorilor să transmită sau să înregistreze desfășurarea jocului prin intermediul unei ferestre.

Prețuri și disponibilitate

Placile video ASUS Strix R9 380X STRIX GAMING și ASUS R9 380X STRIX GAMING OC sunt disponibile în România la prețuri aproximative de 1390 lei, respectiv 1450 lei (TVA inclus).

Specificații ASUS R9 380X STRIX GAMING OC

Motor grafic AMD Radeon R9 380X
Interfață PCI Express 3.0
OpenGL OpenGL 4.4
Memorie video 4GB GDDR5
Engine Clock 1030MHz (OC mode: 1050 MHz)
Frecvență memorii 570MHz
Interfață memorie 256-biți
Procesoare Stream 2048
Rezoluție max. DVI 2560 x 1600
Ieșire DVI 1 x DVI-I nativ
1 x DVI-D nativ
Ieșire HDMI 1 x HDMI nativ
Compatibilă HDMI Da
DisplayPort 1 x DisplayPort 1.2 nativ
Accesorii Un sticker Strix laser
Un cablu de alimentare
Software ASUS GPU Tweak 2 & drivere
Dimensiuni 273 x 140 x 43mm

To Top