Stiri

ASUS a lansat ProArt, o serie de laptopuri pentru creatorii de content

ASUS la IFA 2019 - lansarea seriei ProArt
ASUS la IFA 2019 - lansarea seriei ProArt

Noua serie ASUS ProArt reunește laptopurile vedetă ProArt StudioBook One și ProArt StudioBook Pro X, desktopul ProArt Station D940MX și monitorul profesional ProArt Display PA32UCG.

Gândite ca soluții digitale complete pentru crearea de conținut, aceste noi dispozitive ProArt oferă precizie absolută pentru o redare vizuală fidelă, performanțe extreme pentru un flux de creație fără întreruperi, conectivitate diversificată pentru viteze de transfer fără încetiniri și stabilitatea promisă pentru fiabilitate. Acest nou portofoliu ProArt va constitui fundația unei soluții cuprinzătoare pentru realizarea de conținut, ce va continua să se extindă cu viitoare produse inovatoare care să devină cei mai buni companioni ai creatorilor.

Piața creatorilor de conținut se extinde rapid, estimându-se la nivel global peste 200 de milioane de PC-uri de acest tip, potrivit unui studiu Intel

Seria completă ProArt StudioBook fructifică atuurile unităților de procesare grafică NVIDIA® GeForce RTX – precum ilustrarea grafică în timp real a efectelor de rază și accelerarea AI – urmărind nevoile creatorilor de conținut și întrunind cerințele exigente ale programului NVIDIA RTX Studio. Laptopurile RTX Studio sunt proiectate cu precizie pentru a putea aduce îmbunătățiri semnificative în productivitate și performanță în aplicațiile creative uzuale. Alături de vârful de gamă ProArt StudioBook One și ProArt StudioBook Pro X, gama include modelele ProArt StudioBook Pro 17/15 și ProArt StudioBook 17/15 cu ambele opțiuni de GPU – Quadro® și GeForce, toate având preinstalat sistemul de operare Windows 10.

Prin seria ProArt, ASUS a urmărit constant să furnizeze instrumentele de precizie care să ajute creatorii profesioniști să lucreze cât mai bine”, a spus Samson Hu, Co-CEO ASUS. „Sunt încântat să fiu prezent la IFA 2019 pentru a anunța line-up-ul ProArt, complet nou și variat, ce a dus devotamentul nostru la un nou nivel, echipând profesioniștii din domeniul creației cu o soluție digitală completă care le va permite să-și exprime viziunile lor artistice.

ASUS la IFA 2019 – lansarea seriei ProArt

Creatorii de conținut sunt acum mai mobili ca niciodată și trebuie să țină pasul cu termenele strânse de livrare și cu fluxurile complexe de lucru,” a declarat Bob Pette, Vice Președinte în cadrul NVIDIA privind grafica profesională. “Cel mai nou line-up ASUS ProArt, reunind cele mai rapide laptopuri din lume, poartă emblema RTX Studio și sunt echipate cu GPU-uri NVIDIA RTX. Acestea furnizează perfomanță desktop de top și portabilitate, artiștii și designerii putând vizualiza și crea cele mai bune lucrări ale lor mai rapid ca până acum.

ProArt StudioBook One

ProArt StudioBook One este cel mai puternic StudioBook. Afișând emblema RTX Studio și fiind primul laptop ce integrează placa video NVIDIA Quadro® RTX 6000, acesta e cel mai puternic notebook din lume în privința capabilităților grafice. Acesta folosește procesoare Intel® Core i9 de generația a 9-a, care furnizează performanțele pe un singur sau mai multe fire de execuție de care au nevoie profesionișții creativi pentru a-și putea realiza sarcinile cu consum intens și pentru a beneficia de potențialul maxim al aplicațiilor software cruciale în activitatea lor. Grafica NVIDIA Quadro RTX oferă mai multe nuclee CUDA, RT și Tensor, făcând posibile randarea animațiilor, editarea clipurilor video 8K și manipularea datelor într-un mod mai eficient și mai fluid.

ProArt StudioBook One

ProArt StudioBook One

ProArt StudioBook One dispune de unul dintre cele mai puternice sisteme de răcire, având un modul termic realizat dintr-un aliaj din titan – similar materialelor din industria aeronautică – proiectat pentru a optimiza debitul de aer aspirat și evacuat. Prin deschiderea capacului, mecanismul balamalei înclină carcasa la un unghi de până 4.57° pentru a maximiza intrarea aerului rece în interior. Componentele generatoare de căldură – incluzând procesorul, unitatea de procesare grafică și sistemul termic – sunt amplasate sub ecran pentru a asigura confortul în utilizare chiar și atunci când laptopul este ținut în poala utilizatorului.

Ecranul 4K UHD validat PANTONE® din echiparea lui ProArt StudioBook One este cu adevărat uimitor, oferind o rată de refresh super rapidă de 120 Hz. Acesta este acoperit cu sticlă dintr-o margine în alta, potrivindu-se coloristic cu ramele. Raportul ecran-corp este de 84%, imaginile redate fiind captivante. Acoperirea de 100% a paletei Adobe RGB și indicele Delta-E < 1 garantează reproducerea fidelă a culorilor și acuratețea ecranului.

ProArt StudioBook One

ProArt StudioBook One

Pentru creatorii de conținut, software-ul este cheia. Din acest considerent, ASUS testează și investește în procedurile comprehensive de certificare ISV (Independent Software Vendor) pentru a asigura cea mai bună experiență de lucru cu aplicațiile software profesionale.

ProArt StudioBook Pro X

ProArt StudioBook Pro X este primul laptop dotat cu NVIDIA Quadro care dispune de ASUS ScreenPad 2.0 și ecran ASUS NanoEdge cu margini subțiri pe toate cele patru laturi. Designul inovator a permis obținerea unui raport ecran-corp de 92%, aspectul imaginii fiind de 16:10, pentru o experiență vizuală cu adevărat captivantă. ProArt StudioBook Pro X oferă o acoperire de 97% a spectrului de culori DCI-P3 și o acuratețe ridicată în redarea culorilor.

ProArt StudioBook Pro X

ProArt StudioBook Pro X

Cu ProArt StudioBook Pro X, utilizatorii pot edita și procesa fișiere cu mai multe straturi de obiecte, grație graficii NVIDIA Quadro RTX 5000 de nivel profesional, optimizată pentru stabilitate și performanță în aplicațiile software profesionale. Laptopul poate fi echipat cu procesor Intel Xeon® sau Intel Core i7 din generația a 9-a cu șase nuclee fizice – combinația optimă de frecvență ridicată și număr de fire de execuție pentru gestionarea unor aplicații complexe cu mai multe operații în paralel. Raid-ul 0 conectat direct la procesor susține cea mai rapidă stocare posibilă, cu viteze de transfer de până la 6 GBps în comparație cu lățimea de bandă tradițională de 4 GB2. În plus, ProArt StudioBook Pro X a fost proiectat să funcționeze la încărcarea maximă, fără a fi nevoie să reducă viteza procesorului sau a plăcii video, ceea ce îl face extrem de fiabil chiar și în cele mai solicitante sarcini.

ProArt StudioBook Pro X este primul model din serie care integrează ScreenPad 2.0. Acest ecran tactil secundar interactiv îmbunătățește experiența uzuală de interacțiune cu laptopul, oferindu-le utilizatorilor o interfață intuitivă, similară celei de pe un smartphone, prin intermediul căreia pot gestiona cu ușurință sarcinile și își pot crea un flux de lucru multitasking fluid.

ProArt StudioBook Pro X

ProArt StudioBook Pro X

Dimensiunile compacte ale acestui laptop de 17” sunt comparabile cu ale multora de 15”, portabilul încăpând cu ușurință într-o servietă sau o geantă de tip poștaș, fiind gata de lucru de oriunde. De asemenea, notebook-ul iese în evidență printr-un aspect elegant în tema coloristică Star Grey cu elemente fine argintii.

ProArt Station D940MX

ProArt Station D940MX este o stație de lucru compactă, de tip desktop, adresată creatorilor de conținut și profesioniștilor media. Având o carcasă cu volumul de doar 8 litri, este unul dintre cele mai mici desktop-uri de pe piață, dar care poate dezvolta performanțe incredibile, grație unei plăci de bază cu două părți găzduind procesorul puternic, GPU-ul și memoria. Computerul este echipat cu Intel® Core i9 de generația a 9-a, până la 64 GB memorie DDR4 2666MHz, grafică NVIDIA® Quadro RTX 4000 sau NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, stocare duală – 512GB PCIe® SSD și 1TB HDD, și două porturi cu Thunderbolt 3 pe panoul frontal pentru conectivitate ultra-rapidă.

ProArt Station D940MX

ProArt Station D940MX

Pe lângă dimensiunea compactă, ProArt Station D940MX are și un design elegant, modern, cu elemente unice gândite special pentru creatorii de conținut, inclusiv un indicator LED în partea de jos a șasiului care indică starea actuală a PC-ului. Utilizatorii pot lua o pauză, îndepărtându-se de ProArt Station D940MX atunci când este procesat și exportat un proiect grafic. Pot arunca o simplă privire spre LED pentru a afla dacă procesul a fost finalizat.

ProArt Station D940MX dispune de un sistem termic hibrid avansat pentru a putea degaja căldura acumulată în interiorul său compact. Acesta are o cameră de vapori 2D și conducte de căldură pentru a scădea temperatura internă per ansamplu cu până la 6,8°C. Patru ventilatoare amplasate în diferite zone ale carcasei ajută la disiparea rapidă a căldurii, inclusiv un ventilator auxiliar montat pe hard disk, fluxul de aer crescând cu până la 9% pentru a asigura stabilitatea.

ProArt Station D940MX are o răcire puternică, dar funcționează totuși silențios, generând un zgomot de până la 19 dB în repaos și de până la 37 dB atunci când rulează în sarcină maximă, fără a-i distrage pe utilizatori din lucru și fără a deranja în fundal în timpul streaming-ului sau înregistrărilor. Întrunind cerințele exigente ale creatorilor de conținut, ProArt Station D940MX îndeplinește standardele stricte de durabilitate ale standarului militar MIL-STD-810G, asigurând performanțe fiabile pe termen lung.

ProArt Display PA32UCG

ASUS ProArt Display PA32UCG este primul monitor profesional cu HDR 1600 și rată de refresh variabilă de până la 120Hz. Cu rezoluție 4K UHD și iluminare mini LED, acesta oferă luminozitatea și acuratețea coloristică de top în cadrul industriei pentru fluxurile vizuale critice ale producătorilor de film, ale emițătorilor de conținut și ale dezvoltatorilor de jocuri. ProArt Display PA32UCG este pre-certificat VESA pentru DisplayHDR 1400, cel mai recent și mai avansat standard HDR.

ProArt Display PA32UCG

ProArt Display PA32UCG

Dispunând de 1152 de mini LED-uri pentru a susține o luminozitate de 1000 de lumeni pe întregul ecran, cu un maxim de 1600 de lumeni și o rată de contrast de 1.000.000: 1, ProArt Display PA32UCG oferă performanțe HDR excepționale, suportând cele mai importante standarde HDR, inclusiv Dolby Vision®, Hybrid Log-Gamma (HLG) și HDR10.

ProArt Display PA32UCG dispune, de asemenea, de tehnologia quantum-dot, care îi permite să afișeze o gamă largă de culori cu suport pentru DCI-P3, Adobe RGB, sRGB, Rec. 709 și Rec. 2020. Cu o adâncime de culoare reală pe 10 biți și trecând printr-un proces de pre-calibrare a culorilor în fabrică, pe trei niveluri, ProArt Display PA32UCG oferă o acuratețe incredibilă în reproducerea culorilor (Delta-E <1) de la prima utilizare. Tehnologia integrată ProArt Hardware Calibration, cu salvarea profilului de culoare în monitor, asigură o acuratețe continuă pentru performanțe pe termen lung.

ProArt Display PA32UCG

Adaptive-Sync permite o rată de refresh variabilă (VRR) de la 48Hz la 120Hz, care diminuează artefactele vizuale, ruperile de cadre și estomparea mișcării, recomandând ProArt Display PA32UCG în fluxurile din producția de jocuri video. În plus, monitorul dispune de o conectivitate bogată cu două porturi Thunderbolt 3, unul DisplayPort și trei porturi HDMI. Hubul USB încorporat le permite creatorilor de conținut să conecteze diverse dispozitive, bucurându-se de viteze de transfer ultra-rapide și de un spațiu extern de stocare.

ProArt Creator Center

Disponibilă pe produsele din gamă, aplicația ProArt Creator Center oferă funcții precum calibrarea culorilor, optimizarea performanțelor și sincronizarea. Utilizatorii pot calibra afișarea dispozitivului lor în orice moment și pot sincroniza setările între dispozitivele ProArt conectate. ProArt Creator Center permite, de asemenea, monitorizarea și optimizarea facilă a performanțelor sistemului în timpul activității. Utilizatorii nu mai sunt nevoiți să aștepte finalizarea unui export de proiect, putând monitoriza evoluția sarcinii pe smartphone.

To Top