Review

ASUS All-in-One ET2701INTI B095K review

Moda calculatoarelor All-in-One a început să prindă și în România, o parte dintre utilizatori preferând un sistem compact, fără cabluri și fără alte bătăi de cap. În principal este vorba de acei oameni care nu doresc să-și configureze calculatorul singuri, nu sunt interesați de performanțe extraordinare sau de jocuri și nici nu fac overclocking.

Calculatoarele All-in-One sunt soluții perfecte pentru această categorie de cumpărători odată ce sistemul este livrat întocmai ca un televizor, ce poate fi pornit prin conectarea la rețea și apăsarea unui simplu buton.

asus-et2701-1

Dacă primele sisteme All-in-One erau scumpe și nu tocmai compacte, noile modele se apropie tot mai mult de pretențiile utilizatorilor pragmatici. Sistemele All-in-One actuale profită de tehnologiile consacrate pe laptop-uri, integrând unități SSD de mici dimensiuni, memorii SO-DIMM, procesoare cu un consum mic de energie și sisteme de răcire cu heat-pipe-uri.

asus-et2701-2

asus-et2701-3

Specificații ASUS All-in-One ET2701INTI B095K

  • Sistem de operare Windows 8
  • Ecran 27 inci (68.47cm), touchscreen 10 atingeri, 16:9, Lat, Full HD 1920×1080, iluminare LED, Unghi de vizualizare de 178°
  • Procesor Intel Core i7-3770S 3.1GHz 8M
  • Chipset Intel H61
  • Grafică NVIDIA GeForce GT640M 2GB
  • Memorie RAM DDR3 1600MHz, 8GB, 2 x SO-DIMM
  • Hard disk 2TB
  • Unitate optică Blu-Ray Disc Combo
  • Tuner DVB-T
  • WLAN 802.11 b/g/n
  • Bluetooth V4.0
  • LAN 10/100/1000 Mbps
  • Cameră 2 megapixeli
  • Sunet SonicMaster, DTS surround Sensation UltraPC™ II
  • Difuzoare 2 x 3.5 W
  • Microfon integrat
  • Porturi laterale 2 x USB 3.0, 1 x e-SATA(USB2.0 Combo), 1 x 3 -in-1 Cititor carduri, 1 x Căști, 1 x Microfon, 1 x Intrare audio, 1 x ASUS AIO Subwoofer
  • Porturi spate 2 x USB 2.0, 1 x HDMI-In, 1 x VGA(D-Sub)-In, 1 x RJ45 LAN, 1 x TV Jack (Optional), 1 x Kensington Lock, 1 x DC-in
  • Dimensiuni 660 x 508 x 233 mm (WxHxD)
  • Masa 13.4 kg
  • Accesorii tastatură și maus wireless, adaptor alimentare, cablu alimentare, telecomandă, ASUS AIO Subwoofer, ghid pornire rapidă

ASUS All-in-One ET2701INTI

Modelul ASUS All-in-One ET2701INTI B095K face parte dintr-o nouă abordare a constructorului taiwanez, reprezentând un bun de consum cu funcționalitate extinsă. ET2701INTI are un ecran LED de mari dimensiuni (27 inci – 68.47 cm) ce oferă o suprafață mare în spatele panoului pentru montarea componentelor. Spațiul a permis montarea unui hard disk de 2TB, perfect pentru stocarea filmelor sau a colecțiilor de fotografii.

asus-et2701-4

Ecranul LED este acoperit cu o suprafață capacitivă ce acceptă 10 atingeri. Dimensiunile mari ale ecranului necesită mișcări ample și pot pune în dificultate utilizatorul care dorește să folosească această metodă de selectare a funcțiilor și aplicațiilor. În cazul în care calculatorul este folosit într-un showroom, suprafața tactilă poate deveni mult mai utilă.

asus-et2701-5

Chiar dacă este un sistem compact, cu un design specific produselor lux, ASUS All-in-One ET2701INTI nu face niciun compromis când e vorba de conectică. ASUS a montat cam tot ce se poate monta pe un desktop multimedia.

asus-et2701-8

Conectorii sunt amplasați pe laterala stângă dar și în partea din spate, pe un șablon inspirat de televizoarele LCD de ultimă generație. Pe laterala stângă avem: două porturi USB 3.0, un port e-SATA(USB2.0 Combo), un cititor de carduri 3 -in-1, o pereche de căști, un microfon, o intrare audio, o ieșire subwooferul ASUS AIO.

Partea din spate oferă următorii conectori: două porturi USB 2.0, o intrare HDMI, o intrare VGA(D-Sub), un port de rețea RJ45 LAN, un conector pentru antenă TV, Kensington Lock și intrarea adaptorul de alimentare.

asus-et2701-6

asus-et2701-7

ASUS All-in-One ET2701INTI este deosebit de silențios, zgomotul generat de ventilatoarele interne fiind aproape insesizabil. Răcirea sistemului se face într-un mod simplu și eficient. Pe partea din spate, ascunse privirii sunt poziționate două grile pentru ventilație. Prin grila de jos este absorbit aerul.

asus-et2701-11

Aerul cald din interiorul calculatorului se ridică în mod natural și este evacuat prin grila amplasată pe spate în zona superioară. În acest fel se realizează o circulație naturală a aerului fără a se mai apela la ventilatoare zgomotoase.

Centru multimedia pentru living

ASUS All-in-One ET2701INTI

Partea audio este dezvoltată de echipa ASUS Golden Ear, un grup de specialiști în acustică și sisteme de sunet care pot să obțină maximum dintr-o incintă limitată ca dimensiuni. Calculatorul All-in-One dispune de difuzoare integrate, de înaltă calitate, completate de diverse tehnologii care creează o ambianță sonoră mai plăcută.

ASUS All-in-One PC ET2701 beneficiază de DTS Surround Sensation Ultra-PC ll, o tehnologie de procesare a sunetului ce oferă un sunet surround mai imersiv.

asus-et2701-10

Sunetele joase sunt redate de un subwoofer SonicMaster pe care îl găsiți în cutie alături de alte accesorii descrise mai jos. Subwooferul are o construcție metalică, robustă, sub formă de piramidă.

Echipa ASUS Golden Ear a proiectat pentru acesta o incintă acustică cu volumul de 580cc ce reușește să genereze un bass destul de puternic pentru o cameră de apartament. Subwooferul se conectează la calculator pe o ieșire audio laterată concepută special pentru acesta. Practic, ET2701 are propriul sistem de sunet 2.1 fără a mai fi necesar să cumpărați un produs separat. Cei care posedă un sistem de sunet high-end îl pot conecta pe ieșirele audio ale calculatorului.

ASUS oferă produse cu utilitate crescută iar ET2701 nu face excepție de la această regulă. Calculatorul beneficiază de o telecomandă în infraroșu cu ajutorul căreia putem controla aplicațiile multimedia. Pe lângă sistemul de sunet deosebit și capacitățile sale multimedia, desktopul dispune de un modul de recepție DVB-T cu ajutorul căruia pot vi vizionate canalele TV transmise în acest sistem. În România, există deja numeroase posturi de televiziune ce emit în acest sistem iar în curând standardul DVB-T va fi adoptat pe scară largă la nivelul întregii țări.

All in One ASUS ET2701

Utilizatorii pot folosi calculatorul ca un televizor cu diagonala de 27 inci și pot înregistra emisiunile favorite cu ajutorul aplicațiilor de captură video.

Accesorii

Utilizatorul va găsi în cutie accesorii precum: tastatură wireless, maus wireless, adaptor alimentare, cablu alimentare, telecomanda IR, ASUS AIO Subwoofer, ghid pornire rapidă. Tastatura și mouse-ul wireless oferite în pachet sunt de o calitate excepțională. Tastele sunt plăcute la atingere și au o cursă scurtă, lucru care avantajează utilizatorii ce dactilografiază rapid.

asus-et2701-17

Mouse-ul wireless păstrează formele clasice, fără alte completări de natură hardware. Dimensiunile reduse și materialul carcasei îl fac plăcut la atingere. Atât tastatura cât și mouse-ul folosesc un singur adaptor wireless de dimensiuni reduse.

asus-et2701-15

asus-et2701-16

ASUS All-in-One PC ET2701 este alimentat cu ajutorul unui adaptor extern ce oferă un curent continuu (la 19.5 Volți și 9.23 A). Dimensiunile sursei de alimentare permit așezarea acesteia sub birou, tot dispozitul fiind încapsulat.

ASUS All-in-One PC ET2701 este o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de un centru multimedia în living sau în dormitor. ASUS oferă tot hardware-ul necesar pentru aplicațiile uzuale la care se adaugă componente precum subwooferul AIO, tunerul DVB-T și telecomanda IR.

Galerie foto ASUS All-in-One ET2701INTI B095K

To Top