Stiri

ASUS anunță ZenBook S13 (UX392)

ASUS ZenBook S13 (UX392)
ASUS ZenBook S13 (UX392)

Cu prilejul CES 2019, ASUS a anunțat ZenBook S13 (UX392). Combinând eleganța și puterea, noul model ultraportabil furnizează performanță și portabilitate dintr-o carcasă extrem de mică. Ecranul său NanoEdge cu diagonală de 13,9” și rezoluție FHD, cu margini aproape invizibile pe toate cele patru laturi, este de-a dreptul impresionant. Are cele mai subțiri margini din lume și oferă cel mai mare raport ecran-corp din industrie, de 97%. Cu grafica dedicată NVIDIA GeForce MX150 și procesorul Intel Core quad-core din generația a 8-a, ZenBook S13 forțează limitele posibilului, în cazul unei carcase de 13”, ce lasă spațiu suficient pentru 1TB stocare pe SSD PCIe x4 și o baterie de 50 Watt-oră ce oferă o autonomie de până la 15 ore. ZenBook S13 va fi disponibil în următoarele luni, prețurile și configurațiile în funcție de regiune urmând să fie anunțate cu ocazia lansării.

Ecranul cu cea mai subțire ramă din lume și raport ecran-corp de 97%

ZenBook S13 duce la extrem marginile din jurul ecranului FHD de 13,9”. Display-ul este înconjurat de patru rame ASUS NanoEdge, ce-i conferă cel mai mare raport ecran-corp din industrie, de 97%. Marginile din jur au o grosime 2,5 mm.

Marginea superioară integrează o cameră web HD webcam, ce servește și la deschiderea capacului, ca suport de prindere. Utilizatorul va putea deschide mai ușor laptopul, fără a căuta un punct de deschidere. Este o schimbare mică, însă va face diferența în folosirea zilnică, meritând efortul de a modifica forma sticlei de pe display și conturul capacului. În ciuda ecranului spațios, ZenBook S13 își păstrează amprenta fizică redusă (316 x 195 x 12.9mm), în comparație cu majoritatea laptopurilor de 13”.

ASUS ZenBook S13 (UX392)

ASUS ZenBook S13 (UX392)

Cel mai subțire laptop cu grafică dedicată

Procesoarele mobile Intel din genereția a 8-a sunt disponibile pe seria ZenBook de mai bine de un an, iar ZenBook S13 merge mai departe cuplând un procesor Core i7 cu până la 16GB RAM. Ambele configurații cu Core i5 și Core i7 beneficiază de patru nuclee și opt fire de execuție pentru a oferi performanțe fluide, permițând sarcini complexe precum codarea video sau multitaskingul agresiv, precum procesarea de fotografii cu comutarea în paralel în aplicații de productivitate, emailuri și navigare web.

Puterea de procesare este acompaniată de capabilități grafice îmbunătățite, posibile cu NVIDIA GeForce MX150. Pentru a putea scoate maximum de potențial de la procesor și unitatea de procesare grafică e nevoie de o stocare amplă. Fișierele media de mari dimensiuni și aplicațiile ce urmează să fie instalate nu se vor confrunta cu probleme de spațiu, laptopul ZenBook S13 performând în privința capacității și a vitezei stocării, mulțumită unui SSD PCIe x4 de 1TB.

Adăugarea acestor componente într-un pachet subțire de 12,9 mm a avut nevoie de ingeniozitatea echipei de ingineri ASUS. Pentru a se asigura că nu s-a pierdut niciun spațiu, carcasa metalică a fost debitată la CNC dintr-un monobloc de aluminiu, fapt ce a permis sculptarea capacului și tăieturile complexe din jurul tastaturii, fără a crea goluri inutile. Prelucrarea a permis pereților să rămână mai subțiri, lăsând în același timp suficient material în zonele cheie pentru a nu le compromite rezistența și subțiind acolo unde se putea crea spațiu pentru componente.

ASUS ZenBook S13 (UX392)

ASUS ZenBook S13 (UX392)

Puternic și elegant

Seria ZenBook a demonstrat mereu dăruirea ASUS pentru designul laptopului, fiind construită pe ideea că cele mai bune ultraportabile sunt un amestec de stil și putere. ZenBook S13 forțează încă o dată limitele designului pentru a deveni un laptop cu adevărat portabil, subțire și ușor, fără a sacrifica performanța și rezistența. De asemenea, îndeplinește cerințele standardului militar MIL-STD-810G pentru durabilitate, fiind testat în medii dure, inclusiv în condiții extreme de altitudine, umiditate și temperatură.

Una dintre cele mai surprinzătoare schimbări în cazul lui ZenBook S13 ține de aspectul său vizual. Laptopul vine cu temă trendy, o nuanță total nouă, intitulată Utopia Blue. Albastrul argintiu îl scoate subtil în evidență, în timp ce culoarea mai pală reliefează semnătura Zen sub forma cercurilor concentrice de pe capac. Utopia Blue echilibrează accentele Rose Gold și marginile tăiate cu precizie, conferind o notă suplimentară de eleganță.

Conectivitate convenabilă

În ciuda dimensiunilor compacte, nimic nu pare înghesuit la ZenBook S13. Tastatura iluminată se întinde pe aproape toată lățimea laptopului, iar în ciuda designului ultrasubțire, cursa tastelor este de 1,4 mm, puțin mai lungă comparativ cu modelul predecesor. Touchpadul este spațios și integrează un cititor de amprente, ce permite autentificarea rapidă și convenabilă via Windows Hello.

ASUS ZenBook S13 (UX392)

ASUS ZenBook S13 (UX392)

Fără a face compromisuri în privința conexiunilor, ZenBook S13 oferă confortul unui port standard USB 3.1 Gen 2 Tip-A, disponibil pe una din laterale. O mulțime de laptopuri super-subțiri oferă doar porturi USB Tip-C (USB-C), ceea ce face ca această conexiune să pară acum o raritate, chiar dacă este extrem de utilă în conectarea perifericelor USB care nu au făcut încă saltul la mult mai modernul USB-C. În plus față de portul USB standard, ZenBook S13 are două porturi USB 3.1 Gen 2 Tip-C, prin care se atinge o lățime de bandă de până la 10Gbps.

Oricare dintre aceste două porturi poate fi folosit pentru conectarea unui ecran extern sau pentru încărcarea bateriei. Acumulatorul de 50 Watti-oră este suficient de mare pentru a oferi o autonomie de până la 15 ore, iar la nevoie, încărcarea rapidă îl va repune rapid în funcțiune. Pe lângă porturile USB, laptopul dispune și de un conector audio combo de 3,5 mm, ce permite folosirea oricărui tip de căști cu microfon, iar un cititor de carduri MicroSD simplifică transferul rapid de fotografii și clipuri video de pe o varietate de dispozitive.

Pentru mai multe infromații despre ZenBook S13, vă invităm să vizitați https://www.asus.com/Laptops/ASUS-ZenBook-S13-UX392FN/ și să urmăriți clipul video de mai jos:

To Top