Stiri

ASUS lansează un Chromebook Flip cu ecran rabatabil la 360° și sistem de operare Chrome OS

ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5400)
ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5400)

ASUS a anunțat un laptop nou din seria Chromebook, un model Flip al cărui ecran de 14 inchi se rotește la 360° după exemplul celor din seria ZenBook Flip. CX5 (CX5400) nu are însă Windows, ci vine cu sistemul de operare Chrome OS de la Google.  Utilizatorii au acces complet la Google Play și toate aplicațiile familiare celor care folosesc telefoane cu Android. Cu o autonomie de 10 ore și încărcare rapidă prin USB-C, laptopul merită să fie luat în considerare de utilizatorii mobili și cei familiarizați cu Google Android.

Performanțele lui CX5400 sunt alimentate de un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i7 de a 11-a generație, cu grafică Intel Iris Xe și WiFi 6. Carcasa laptopului e rafinată, subțire și ușoară, cu o durabilitate de nivel militar. Greutatea este de 1,4 kg, laptopul având un șasiu din aluminiu, finisat cu colțuri și margini modelate cu precizie. Dispune de ranforsări structurale pentru a spori rezistența carcasei și pentru a a satisface standardele MIL-STD 810H. Dispozitivul este supus unor teste interne riguroase – inclusiv teste de presiune pe panou, de șoc și de cădere – pentru a asigura o rezistență maximă.

Balamaua ErgoLift de 360° de pe ASUS Chromebook Flip CX5 ajustează și fixează fără probleme ecranul în orice unghi. De asemenea, balamaua ridică și înclină tastatura în poziția perfectă de tastare atunci când ecranul este rotit în modul laptop, creând un spațiu suplimentar sub laptop care are și rolul de a îmbunătăți redarea sunetului.

Un stylus USI inclus în cutie se încarcă rapid și automat atunci când este stocat în locașul său – doar 15 secunde de încărcare asigură până la 45 de minute de utilizare – fiind tot timpul pregătit pentru utilizare și beneficiind de un loc sigur pentru depozitare. Mișcarea intuitivă a stylus-ului este o modalitate rapidă și precisă de a da frâu liber creativității și productivității.

ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5400)

ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5400)

Performanțe și conectivitate incredibile

Echipat cu cele mai recente procesoare Intel Core i7 din a 11-a generație, cu grafică Intel Iris Xe și 16 GB de memorie, ASUS Chromebook Flip CX5 oferă performanța și capacitatea de reacție pentru a le permite utilizatorilor o productivitate incredibilă. Un SSD PCIe spațios oferă spațiu de stocare cu acces rapid, iar o baterie robustă permite până la 10 ore de utilizare cu o singură încărcare, pentru a lucra sau a se juca pe tot parcursul zilei, chiar și în deplasări. Puterea acestor caracteristici este adăpostită într-un design fără ventilator, asigurând performanțe ridicate, în timp ce rămâne incredibil de silențios. Fie că rulează un film sau execută editări video cu o grafică intensivă, păstrează un profil silențios pentru a asigura un cadru de lucru sau de joacă liniștit.

Laptopul dispune de 2 porturi Thunderbolt™ 4 USB-C ce suportă ieșiri duble pentru ecrane 4K, încărcare rapidă prin USB-C Power Delivery și viteze de transfer de date de până la 40 Gbps pentru periferice de înaltă performanță.

Ecranul are rezoluție FullHD, fiind încadrat de rame subțiri NanoEdge, care conduc la un raport ecran/corp de 85%.

Vezi un video de produs Chromebook Flip CX5:

To Top