Stiri

ASUS dorește ca Windows 11 să fie disponibil și pe plăcile mai vechi

Placa de baza ASUS TUF Gaming Z590-PLUS WIFI

ASUS lucrează la un nou firmware pentru anumite plăci de bază, care le va permite calculatoarelor mai vechi să facă trecerea la Windows 11, ocolind cerințele de sistem pe care Microsoft le-a stabilit. Cerințele de sistem pentru Windows 11, stabilite de Microsoft, au fost ușor confuze încă de la anunțarea noului sistem de operare în data de 24 iunie 2021. Microsoft a clarificat încă din luna august că anumite plăci de bază cu chipset Intel vor accepta Windows 11, însă anumite modele vor fi exceptate.

ASUS lucrează la actualizări de firmware pentru plăcile de bază cu chipset Intel, lansând versiuni beta care permit instalarea Windows 11 pe anumite produse. Utilizatorii vor putea instala Windows 11, iar ASUS a exemplificat cu o placă de bază STRIX Z270F. Aceasta este o placă de bază care acceptă procesoare Intel Kaby Lake, alături de Celeron G3900 și Intel Core i3-6098P.

În timp ce Windows 11 poate fi instalat doar pe sisteme cu procesoare Intel Core din generația a opta sau mai noi, ASUS va oferi posibilitatea de a instala Windows 11 chiar și pe sisteme mai vechi, cu procesoare Intel Core din generația a șasea și a șaptea. Nu toate plăcile de bază ASUS vor primi updateuri de firmware, dar este așteptat ca modelele ASUS din gamele premium să se bucure de aceste facilități.

To Top