Stiri

ASUS Essence III a primit premiul EISA European USB DAC 2014-2015

ASUS Essence III
ASUS Essence III

ASUS Essence III, convertorul digital-analog pe USB, a primit premiul European USB DAC 2014-2015 al Asociației Europene pentru Sunet și Imagine (EISA).

“Essence III are caracteristici regăsite de regulă pe amplificatoarele high-end pentru căști. Performanțele sale sunt la fel de incisive și curate ca și tehnologia, cu un sunet onest și convingător, ce pune la colț numeroase mărci Hi-Fi de tradiție”, a declarat Jorge Gonçalves, Președintele EISA.

EISA este o asociație formată din 50 de reviste specializate în sunet, sisteme home theater, electronică auto, mobile, foto și video din 20 de țări europene. Premiile anuale EISA sunt acordate produselor ce prezintă cele mai avansate tehnologii, caracteristici dorite de utilizatori, design expresiv, ergonomie și un avantaj funcțional raportat la prețul de achiziție.

ASUS Essence III este un convertor digital-analog (DAC) și un amplificator pentru căști etalon în portofoliul companiei, fiind construit pentru cei mai pretențioși audiofili. Acesta oferă în mod nativ redarea Direct-Stream Digital (DSD), suportând atât rate de codare DSD64 cât și DSD128.

Essence III generează un semnal echilibrat pentru căști, cu suport pentru cele mai rafinate modele cu impedanța de 600 ohmi. Mai mult, conectorii mini-XLR minimizează interferențele și asigură claritatea semnalului. Essence III are un design audio echilibrat cu plăci separate pentru semnalul analog și cel digital pentru a oferi o putere curată, liniară. Acesta folosește oscilatoarele cu aur pur, compensate cu temperatura (TCCO/TCXO), ca sursă de frecvență pentru minimizarea bruiajelor. Mai mult, interfața USB asincronă oferă modelului Essence III controlul asupra fluxului de date, asigurând un semnal fluid și stabil.

Essence III are un atenuator cu 24 de trepte ce oferă un balans precis stânga/dreapta la orice volum și se laudă cu un microcontroler și relee care operează în mod direct rezistoarele pentru volum. Acest design asigură o precizie incredibilă, în trepte și abilitatea de a controla de la distanță aparatul.

ASUS Essence III

ASUS Essence III

Din punct de vedere estetic, panoul frontal al modelului Essence III dispune de butoane pentru selectarea intrării, iar LED-urile minimaliste oferă o informație clară. Carcasa elegantă poate fi stivuită cu echipamentele Hi-Fi existente, în timp ce suprafața este tratată cu un strat rezistent la amprente.

Specificații ASUS Essence III

  • Raport semnal-zgomot (SNR): până la 117dB
  • Răspuns în frecvență (FR): <10Hz-48kHz
  • Eșantionare: 192kHz/24bit(PCM);DSD128;DSD 64
  • Intrări: USB, optic TOSLINK, AES/EBU, S/PDIF coaxial, intrare auxiliară
  • Ieșiri: conector 6.3mm , mini XLR balansat, stereo RCA, XLR balansat
  • Amplificator încorporat pentru căști 600 ohmi
  • Comutator Volume-bypass
  • Comutator USB 1.0/2.0
  • Atenuatori de volum în trepte pentru difuzoare și căști
  • Telecomandă
To Top