Stiri

Când va ajunge în România laptopul ultra-compact ASUS ExpertBook B9 – PREȚ LANSARE

Laptopul ExpertBook B9 (B9450) pentru profesioniștii în afaceri
Laptopul ExpertBook B9 (B9450) pentru profesioniștii în afaceri

Cel mai ușor laptop de afaceri din lume cu o greutate de numai 870 de grame și autonomie de până la 12 de ore, ASUS ExpertBook B9 (B9450) a fost lansat cu prilejul CES 2020 după o avanpremieră la IFA 2019 Berlin. Lansarea i-a adus și un nume nou, seria ExpertBook păstrând în ADN fiabilitatea și personalitatea profesională a produselor ASUSPRO, adăugând mai multe inovații și flexibilitate pentru a îndeplini cerințele mediului de afaceri modern.

Laptopul vine cu procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core vPro i7 din generația a 10-a, două SSD-uri ultra-rapide de 2TB pe PCIe 3.0 x4, Wi-Fi 6 (802.11ax), plus porturi Thunderbolt 3. Se mândrește cu durabilitate la nivel militar, are chip TPM 2.0, plus o cameră IR integrată pentru autentificare biometrică.

ExpertBook B9 va fi disponibil în România în cea de-a doua jumătate a primului trimestru din 2020. Prețul unei configurații cu procesor Intel Core i7-10510, 16 GB RAM și două SSD-uri de 512 GB pornește de la ~8000 lei (taxe incluse).

Cât de compact e cel mai ușor laptop de afaceri al momentului

ExpertBook B9 are o greutate ce pornește de la doar 870 de grame și un profil subțire de 14,9 mm. Ecranul NanoEdge cu ramă foarte îngustă pe cele patru laturi a permis ca panoul de 14 inchi al modelului B9 să aibă același dimensiuni cu cele ale carcasei vechilor laptopuri de 13 inchi, conducând la un raport ecran/corp de 94%.

Conceput pentru profesioniștii aflați în mișcare, ExpertBook B9 oferă performanțe de top grație unui procesor ce urcă în gamă până la Intel Core din generația a 10-a, stocare duală cu două SSD-uri ultra-rapide de 2TB pe PCIe 3.0 x4 și până la 16 GB de memorie RAM și conectivitate Wi-Fi 6 (802.11ax) de generația următoare. Utilizatorii vor putea fi pregătiți pentru orice scenariu de afaceri cu o gamă completă de opțiuni de intrare/ieșire incluzând Thunderbolt 3 și porturile HDMI și exclusivul ASUS NumberPad 2.0 integrat în touchpad pentru introducerea rapidă a datelor.

Laptopul ExpertBook B9 (B9450) pentru profesioniștii în afaceri

Laptopul ExpertBook B9 (B9450) pentru profesioniștii în afaceri

ASUS ExpertBook B9 are o estetică discretă, dar elegantă. Montat într-o carcasă prelucrată din aliaj de magneziu și litiu, B9 este mai rezistent și mai ușor decât modelele precedente din aliaj de magneziu. Dispune de balamaua ErgoLift pentru sesiuni de tastare mai confortabile, o matrice de patru microfoane care suportă atenuarea zgomotului și surse din plan îndepărtat pentru videoconferințe, filtru de acoperire pentru camera IR și o bară luminoasă în fața laptopului ce se activează la utilizarea Microsoft Cortana și Amazon Alexa.

B9 este primul laptop de business ce include tehnologia exclusivă ASUS NumberPad 2.0 – o tastatură numerică iluminată LED integrată în touchpad.

ASUS ExpertBook B9 este certificat de Project Athena de la Intel, un program inovator ce stabilește standarde pentru o operare consistentă departe de sursa de alimentare, o listă de cerințe pentru autonomia bateriei, disponibilitatea largă a conectivității și urmărirea unui format subțire pentru carcasă. Atunci când se află pe birou, B9 facilitează creșterea productivității prin conectarea unui monitor extern prin intermediul unui port HDMI de dimensiuni normale aflat pe laterala dreaptă a laptopului. Două porturi Thunderbolt 3 adiacente suportă, de asemenea, extensia ecranului, încărcarea rapidă și stocarea externă.

Există chiar și o interfață Ethernet, accesibilă printr-un port fizic micro-HDMI, pe aceeași latură, pentru locurile de muncă ce necesită o conexiune cablată pentru managementul IT sau pentru situațiile în care conexiunea wireless este mai slabă. Pe laterala dreaptă, utilizatorii au acces la un port USB 3.1 Gen 2 și un conector audio de 3,5 mm.

Utilizatorii pot fi pregătiți să utilizeze ExpertBook B9 întreaga zi de lucru. Bateria de 33 Wh, cu două celule, este estimată să ofere până la 12 ore de productivitate, în timp ce o baterie mai mare, de 66 Wh, poate oferi până la 24 de ore pentru același flux de lucru. Suportul de încărcare rapidă aduce orice baterie până la 60% din capacitatea maximă în numai 39 de minute.

ExpertBook B9 va dispune de cea mai recentă versiune a software-ului MyASUS. Acesta permite acum integrarea cu dispozitivele mobile, utilizând aplicația mobilă Link to MyASUS ce este programată pentru lansare în prima parte a anului 2020. Noile funcții includ transfer wireless al URL-urilor și fișierelor, rapid și ușor, pentru utilizatorii ce au nevoie să partajeze fișierele sau legăturile web între PC și dispozitivele mobile; Remote File Access pentru accesarea datelor de pe dispozitivele mobile pe laptop, oriunde și oricând; și suportul pentru multitasking fluid utilizând funcțiile de oglindire și extindere a ecranului ce le oferă utilizatorilor un ecran auxiliar pentru referințe încrucișate.

Specificațiile oficiale ale lui ASUS ExpertBook B9

Procesor Intel® Core™ i7-10510 cu Intel® UHD Graphics 620 (1.8 GHz, până la 4,9 GHz, 8 MB cache, 4 nuclee)
Intel® Core™ i5-10210 cu Intel® UHD Graphics 620 (1.6 GHz, până la 4,2 GHz, 6 MB cache, 4 nuclee)
suport Intel® vPro™ (opțional)
Sistem de operare Windows 10 Pro (ASUS recomandă Windows 10 Pro)
Windows 10 Home
Memorie 8GB/16GB(2133MHz) integrat, suportă max. 16GB
Slot de memorie N/A
SSD SSD 2 X M.2 PCIe x4 (SATA core lay) (max 2TB X 2)
HDD N/A
Ecran 14,0″ FHD (1920×1080), sRGB 100% (NTSC:72%), iluminare LED, Anti-Glare, Wide View, 300 niți
GPU Intel® UHD Graphics 620 integrat
Interfețe 2 x USB 3.1 Gen 1 Type-C (Thunderbolt 3)
1 x USB 3.1 Gen 2 Type-A
1 x HDMI
1 X micro HDMI pentru Lan chip
1 x Audio Combo Jack
Cameră 720p HD cu microfon; cameră IR
Wireless WIFI 6 (802.11AX) + Bluetooth 5.0
LAN LAN chip integrat
Audio Harman/Kardon
Microfon integrat / Difuzoare Stereo 2W integrate
Greutate Pornind de la 870 grame cu baterie
To Top