Stiri

ASUS își menține poziția de lider pe piața monitoarelor de gaming

ASUS ROG Swift PG27UQ
ASUS ROG Swift PG27UQ

ASUS își menține poziția de lider pe piața monitoarelor de gaming și în anul 2017, prognozele indicând chiar un ușor avans. Analiștii pieței și oficialii companiei așteaptă anul acesta o creștere a vânzărilor cuprinsă între 5 și 10 procente.

50% cotă de piață în America de Nord

ASUS se află în primele trei poziții pe piața monitoarelor de gaming în câteva state importante din Europa, cum ar fi: Germania, Franța, Spania, Italia, Portugalia și Turcia. La nivel european, ASUS are o cotă de piață de aproximativ 40%.

În America de Nord, ASUS atinge o cotă impresionantă de 50%, conducând detașat pe acest segment. În Taiwan, cota de piață este cuprinsă între 28 și 29%, conform ultimelor cifre furnizate de IDC.

ASUS ROG Swift PG27UQ

ASUS ROG Swift PG27UQ

Vincent Chiou, Vicepreședinte Asociat al Display Business Unit din cadrul companiei ASUS nu este îngrijorat de concurență și este de părere că aceasta ajută piața să ofere noi produse. Chiou mai adaugă că ASUS și-a extins deja prezența sub marca Republic of Gamers (ROG) notorietatea brandului și cunoaștere produselor de către utilizatorii ajutând compania să se mențină în frunte.

ASUS are o ofertă solidă și pe piața monitoarelor dedicate companiilor și sectorului educațional. Astăzi, peste 50% din comenzile guvernului taiwanez sunt furnizate de ASUS.

Pe piața monitoarelor de gaming cu rată de refresh de 144Hz, compania ASUS este concurată de BenQ și Acer, ce vin cu propriile oferte. În anul 2016, ASUS a avut o cotă de piață estimată de 35%, fiind urmată de BenQ cu aproximativ 22-24% și Acer cu 17-19%.

Monitoare cu rată de refresh de 240Hz

Pe viitor, ASUS dorește să lanseze monitoare cu o rată de refresh de 240Hz și tehnologie NVIDIA SYNC, ce sincronizează rata de refresh a plăcii grafice cu rata de refresh a monitorului. Monitoarelor vor mai dispune de tehnologii de reduce a emisiei de lumină albastră, considerată nocivă pentru ochi.

ASUS ROG Swift PG348Q

ASUS ROG Swift PG348Q

Târgul internațional Consumer Electronics Show, desfășurat la începutul acestei luni în orașul american Las Vegas, a fost prilejul pentru prezentarea unor noi monitoare de top, destinate pasionaților de jocuri. Monitorul ROG Swift PG27UQ dispune de un panou Quantum-dot, o rată de refresh de 144Hz și are rezoluția 4K UHD (3840 x 2160 pixeli). Află mai multe informații despre monitorul ROG Swift PG27UQ.

To Top