Stiri

ASUS dezvăluie noile laptopuri ZenBook de 13 și 14 inchi

ASUS ZenBook 14 UX425
ASUS ZenBook 14 UX425

ASUS a dezvăluit azi noile modele de laptopuri ZenBook de 13 și 14 inchi, cu profiluri extrem de suple de până la 14 mm și ecrane NanoEdge care consumă doar 1 watt. Lansarea a avut loc în cadrul unui eveniment online, la care au participat jurnaliști din 20 de țări din regiunea EMEA.

Portabilitate de invidiat

Cele două modele, UX325 și UX425, se remarcă printr-o portabilitate excelentă, grație profilului, care nu depășește 14 mm în cea mai groasă zonă, precum și greutății de numai 1,07 kg, respectiv 1,13 kg. Greutățile surprinzător de mici ale celor două sisteme se datorează carcaselor și capacelor fabricate dintr-un aliaj de aluminiu tăiat cu diamant. Puterea și durabilitatea sistemelor este dovedită de certificarea MIL-STD 810G.

Celălalt element care contribuie la portabilitatea acestor modele este autonomia impresionantă de 22 de ore oferită de bateria litiu-polimer de 67 Wh. Inginerii ASUS au reușit să ofere această baterie impresionantă prin extinderea dimensiunilor și diminuarea la maximum a grosimii ei. Bateria poate atinge un grad de încărcare de 60% în doar 49 de minute de încărcare rapidă și permite până la 18 ore de redare video FHD. De asemenea, poți încărca laptopul și de la un acumulator de până la 65 de wați, folosind portul USB-C Easy Charge, sau folosind un încărcător de 5 v cu port USB-C, similar celor folosite pentru smartphone-uri .

Bateria ocupă o suprafață enormă din interiorul carcasei, motiv pentru care a fost nevoie de câteva compromisuri. Astfel, niciunul dintre sisteme nu oferă și o placă grafică dedicată, din cauza carcasei extrem de subțiri, care nu oferă spațiu pentru așa ceva. De asemenea, memoriile sunt lipite direct pe placa de bază, spațiul limitat nepermițând instalarea unor bancuri de memorie, așa că nu va fi posibil niciun upgrade ulterior de memorie. Dar stocarea este upgradabilă, dacă desfaci cu atenție capacul de pe baza laptopului, fără a provoca vreo stricăciune, caz în care îți vei putea menține activă garanția produsului.

Un alt element care lipsește din configurație este jack-ul audio. Poți folosi fără probleme căști Bluetooth cu acest sistem, dar ai și posibilitatea să continui să-ți folosești căștile favorite, prin intermediul unui dongle High-Res Audio, care oferă un jack audio și care se poate conecta la un port USB al laptopului.

Design minimalist impresionant

ASUS ZenBook UX325 și UX425 se remarcă printr-un design suplu și minimalist, care reușește să folosească la maximum spațiul limitat disponibil. Cel mai spectaculos element este ecranul NanoEdge, care are un consum de numai 1 W. Cele două modele au diagonale ale ecranului de 13,3 inchi (UX325) și 14 inchi (UX425) și rezoluții Full HD, panourile fiind montate pe un capac cu margini NanoEdge pe toate laturile, incredibil de subțiri, de 2,5 până la 2,9 mm. Ecranul oferă imagini superbe, cu o luminozitate care poate atinge 450 de niți. Astfel, laptopurile oferă o rație ecran/corp de până la 90%, imaginile oferite fiind deosebit de captivante. Consumul energetic minim al panoului este de doar 1 W, cu peste 50% mai mic comparativ cu consumul panourilor majorității laptopurilor.

Alte elemente care completează designul spectaculos sunt tastatura edge-to-edge, care oferă o bună spațiere a tastelor, și un touchpad dotat cu ingeniosul sistem NumberPad 2.0 de generația a doua. De asemenea, laptopurile beneficiază și de balamalele inovatoare ErgoLift, care înclină carcasa la un unghi foarte comod pentru tastare și contribuie și la răcirea sistemelor.

Cele două modele sunt disponibile în două scheme de culori: Pine Grey și Lilac Mist. Pine Grey oferă un aspect reținut și calm, în vreme ce Lilac Mist este luminos și oferă o impresie de lejeritate.

Hardware de zile mari

Cele două modele sunt dotate cu procesoare Intel Core i3, i5 și i7 Ice Lake de generația a 10-a, fabricate într-un proces pe 10 nm, suportă până la 32 GB de memorie, au stocare de până la 2TB pe SSD-uri NVMe PCIe 3.0 sau, opțional, stocare Intel Optane Memory. Există și o altă versiune, dotată cu procesor AMD Ryzen 7 4700U, cu 16 GB de RAM și spațiu de stocare de 1 TB. Sistemele sunt dotate cu 2 porturi Thunderbolt 3 Type-C (cu excepția celui cu AMD, care nu suportă Thunderbolt, dar oferă două porturi USB 3.2 Gen 2 Type-C ), un port HDMI 2.0 și unul USB 3.2 Gen 1 Type-A, la care se adaugă și un cititor de carduri microSD.

Noile laptopuri ZenBook au WiFi 6 Intel 802.11ax integrat și beneficiază de tehnologia ASUS WiFi Master, pentru descărcări ultra-rapide, streaming fluid, acoperire mai bună și conexiuni la rețea incredibil de stabile.

ASUS ZenBook UX325 și UX425 vor fi disponibile pe piață în iulie/august.

To Top