Stiri

ASUS lanseaza placile cu chipset AMD 9

ASUS lansează în România plăcile de bază cu chipset AMD 9. Noile plăci de bază, echipate cu chipset-urile AMD 990FX/990X/970 și suport pentru procesoarele AM3+, au fost primele perfect compatibile cu procesoarele AM3+. Modelele disponibile sunt cele din seria M5A99/97, TUF SABERTOOTH 990FX și Crosshair V Formula.

Seria M5A99/97 beneficiază de Dual Intelligent Processors (DIP), care combină TurboV Processor Unit (TPU) și Energy Processor Unit (EPU). Modelele premium includ, de asemenea, UEFI BIOS și cea de-a doua generație DIP cu DIGI+ VRM (modul digital pentru alimentare), primul de acest fel pe o placă AMD. Noile plăci de bază sunt primele bazate pe chipseturile AMD care vor suporta atât AMD CrossFireX cât și NVIDIA SLI.

SABERTOOTH 990FX este cel mai nou model adăugat seriei TUF, fiind și primul bazat pe chip AMD. Recunoscută pentru calitatea și fiabilitatea neîntrecută în condiții extreme, placa SABERTOOTH 990FX utilizează CeraM!X, un material exclusivist folosit în domeniul aerospațial, cu o suprafață de răcire cu 50% mai mare, care îndepărtează efectiv căldura de componentele vitale ale sistemului.

Pe placă este prezentă și tehnologia ASUS Thermal Radar, care constă în zece senzori localizați pe componentele vitale, oferind utilizatorilor posibilitatea monitorizării individuale a componentelor și de a regla automat viteza ventilatoarelor pentru asigurarea unui nivel ridicat de stabilitate a sistemului fără a se supraîncălzi. Plăcile de bază integrează componente TUF care sunt compuse din bobine certificate militar, condensatori solizi și MOSFET care pot face față celor mai extreme condiții de utilizare, pentru o mai mare stabilitate și longevitate.

Pe piață, prețurile aproximative sunt (cu TVA inclus):
420 lei pentru ASUS M5A97 PRO
600 lei pentru ASUS M5A99X EVO
820 lei pentru ASUS SABERTOOTH-990FX
870 lei pentru ASUS CROSSHAIR-V-FORMULA

To Top