Stiri

ASUS Mars 2 cu doua GPU-uri GTX 480

Plăcile grafice bazate pe chipset-ul Nvidia GTX 480 nu sunt suficient de fierbinți. Dovada vine odată cu modelul MARS 2 ce beneficiază de două nuclee grafice GTX 480 montate pe același PCB. Rețeta, folosită de inginerii ASUS, este asemănătoare cu tehnologia care a dat naștere monstrului ARES însă acum lucrurile sunt mai complicate dat fiind cunoscut că performantele GPU-uri Nvidia au un consum ridicat de energie și emisii mari de căldură.

Alimentarea cu energie electrică se face prin trei conectori auxiliari cu 8 pini și necesită, așa după cum probabil v-ați dat seama, o sursă de curent suficient de puternică. Dacă Ares era bazat pe două nuclee grafice Radeon HD 5870 susținute de 4GB memorie GDDDR5 la 4800MHz și un sistem de răcire imens, fabricat în totalitate din cupru, MARS 2 ar putea veni într-o configurație asemănătoare, exceptând bineînțeles nuclee grafice.

Nu știm cum ar putea arata sursa de alimentare destinată unui astfel de sistem și nici ce carcasă ar fi indicată pentru un SLI cu două plăci video MARS 2 dar în mod sigur costul total s-ar apropia de cel al unui automobil low-cost.
ASUS Mars 2

To Top