Review

ASUS MeMo Pad HD7 review

ASUS MeMO Pad HD7

Pe o piață alimentată cu o mulțime de gadget-uri mai mult sau mai puțin inspirate, tabletele au prosperat până la un nivel la care și-au atins maturitatea. Privite inițial ca un moft al pasionaților de tehnologie, tabletele au dovedit că pot fi atât practice și productive cât și un simplu instrument de divertisment pentru a umple timpul liber. Astăzi avem tablete cu prețuri ce pornesc de la 250 de lei și ajuns ușor la 3000 de lei. Fiecare model are propriile puncte forte însă puține dintre acestea oferă un echilibru în preț și calitate.

MeMo Pad HD7 beneficiază de calitatea recunoscută a celor de la ASUS, îmbinările carcase fiind foarte bine realizate iar senzația generală fiind de corp comun. Carcasa este fabricată în totalitate dintr-un plastic lucios de calitate.

 ASUS MeMO Pad HD7

ASUS MeMO Pad HD7

Pe partea din spate se observă camera principală amplasată central, în partea superioară. În zona inferioară se află o fantă lungă ce ascunde difuzoarele stereo (foto).

 ASUS MeMO Pad HD7

ASUS MeMO Pad HD7

Îmbinarea părții frontale cu plasticul lucios al carcasei este foarte bine realizată. Plasticul este bine turnat iar muchiile sunt finisate cu grijă astfel că un ochi neavizat nu își va identifica zona de îmbinare a tabletei.

 ASUS MeMO Pad HD7

ASUS MeMO Pad HD7

Pe laterale, tableta are amplasate butoanele de volum, butonul on/off, slotul pentru carduri microSD, conectorul microUSB și conectorul audio. Tableta este mai groasă decât Nexus 7 2013 sau Transformer Pad TF701T însă acest lucru nu ar trebui să deranjeze utilizatorii obișnuiți. Partea forntală este dominată de ecranul IPS, încadrat de o ramă de culoare neagră.

 ASUS MeMO Pad HD7

ASUS MeMO Pad HD7

Pentru a reduce foarte mult prețul recomandat, ASUS a ales un chipset MTK 8125 ce încorporează patru nuclee de procesare la 1.2GHz cu arhitectură Cortex A7. Procesorul se descurcă onorabil în majoritatea aplicațiilor fără a avea pretenția unei competeții în care să fie angrenate modele mai scumpe.

Specificații ASUS MeMo Pad HD7

  • Sistem de operare Android 4.2
  • Ecran IPS 7 inci,LED Backlight, WXGA (1280×800), 216 ppi, multi-touch în 10 puncte
  • Chipset MTK 8125, Procesor Quad-Core Cortex A7, 1.2 GHz
  • Memorie 1GB
  • Stocare 16GB
  • WLAN802.11 b/g/n
  • Bluetooth V4.0
  • Camera frontală 1.2 megapixeli
  • Cameră principală 5 megapixeli, video 720p
  • Difuzoare stereo
  • Porturi 1 x micro USB, 1 x Conector Audio: Căști/Mic, 1 x Cititor carduri (Micro-SD până la 32G)
  • Senzori accelerometru, busolă electronică, senzor magnetic
  • Aplicații Asus Launcher, MyLibrary, File Manager, Kindle, Zinio, SuperNote Lite, App Backup, App Locker
  • GPS
  • Autonomie 10 ore
  • Baterie Litiu-polimer, 15Wh
  • Culori Alb, albastru, roz, verde, gri
  • Dimensiuni 196.8 x 120.6 x 10.8 mm (WxDxH)
  • Greutate 302 g

Pe lângă contrucția robustă, ASUS oferă o suită de aplicații formată din: Asus Launcher, MyLibrary, File Manager, Kindle, Zinio, SuperNote Lite, App Backup și App Locker ce oferă un plus de valoare produsului. Utilizatorii tabletei au la îndemână suportul software necesar pentru a valorifica tableta în mod corespunzător. MeMo Pad HD7 devine în acest fel un produs ce situează deasupra altor tablete entry-level, comercializate de alte companii.

Performanțe

Tableta rulează sistemul de operare Android 4.2 și poate rula majoritatea aplicațiilor incluzând aici cele mai cunoscute jocuri din Google Play.
ASUS MeMo Pad HD7 obține 3097 de puncte în benchmark-ul 3DMark Ice Storm, un scor specific tabletelor entry-level.

 ASUS MeMO Pad HD7

ASUS MeMO Pad HD7

Pe lângă procesorul quad-core, ASUS MeMO Pad HD 7 dispune de 1GB memorie RAM, având răspuns bun în majoritatea aplicațiilor. Ecranul LCD cu diagonala de 7 inci și rezoluția nativă de 1280×800 pixeli este de tip IPS (In-plane switching). Fiind un ecran capacitiv ce acceptă simultan până la 10 atingeri, acesta favorizează utilizarea controlului tactil pentru manipularea și redimensionarea imaginilor. Acesta redă imagini clare cu un unghi de vizualizare larg, densitatea de 216 ppi (puncte pe inch) și filtrul ecranului contribuind la calitatea acestora.

MeMO Pad HD 7 încorporează difuzoare stereo de calitate, sunetul fiind îmbunătățit prin tehnologia audio ASUS SonicMaster.

ASUS MeMO Pad HD7

ASUS MeMO Pad HD7

Camere video performante

Tableta este echipată cu două camere video. Camera pricipală oferă o rezoluție de 5 megapixeli și poate înregistra clipuri la rezoluție 720p. Utilizatorii pot face reglaje pentru rezoluție, timpul de expunere, balansul de alb și pot aplica diverse efecte fotografiilor. Având în vedere că Memo Pad HD 7 este distribuită ca o tabletă entry-level, camera de 5 megapixeli este o surpriză frumoasă pe care ASUS o face utilizatorilor săi.

 ASUS MeMO Pad HD7

ASUS MeMO Pad HD7

Camera frontală dispune de un senzor de 1.2 megapixeli și oferă tot ce este necesar pentru comunicațiile video. Posesorii de tablete Memo Pad HD 7 pot instala din Google Play aplicații de comunicații precum Yahoo Messenger sau SkyPe și pot comunica cu prietenii aflați la distanță.

ASUS MeMo Pad HD7 beneficiază de un slot microSD pentru extinderea memorie interne. Utilizatorii vor putea adăuga carduri de memorie de până la 32GB pentru aplicații și jocuri.

review-asus-memopad-hd7-2516

MeMO Pad HD 7 dispune de o memorie internă de 16GB dar și de un slot pentru carduri microSD. Utilizatorii care doresc să accese informațiile de pe orice dispozitiv, din orice colț al lumii, pot opta pentru 16GB spațiu suplimentar în ASUS WebStorage, gratuit în primul an de la achiziție. Prin ASUS WebStorage Office, utilizatorii pot vizualiza, crea, edita și partaja online documentele Microsoft Office.

 ASUS MeMO Pad HD7

ASUS MeMO Pad HD7

Cu numai 10.8 mm grosime și o greutate de 302 grame, MeMO Pad HD 7 folosește o baterie litiu-polimer, ce oferă o autonomie de până la 10 ore în rularea de clipuri video 720p.

 ASUS MeMO Pad HD7

ASUS MeMO Pad HD7

Clienții care au ales ASUS MeMO Pad HD 7 pot opta pentru o husă de protecție TransCover cu interior din microfibră. Husa TransCover se transformă într-un stand ce susține tableta pentru vizionarea de filme și dactilografierea prin tastatura virtuală. ASUS oferă această husă în culorile albastru, roz, alb și negru.

Carcasa de protecție Persona Cover este un accesoriu care protejează suplimentar tableta împotriva loviturilor accidentale și a zgârieturilor de zi cu zi. Carcasa Persona Cover este disponibilă în culorile negru, roz sau verde.

Concluzie și fotografii

ASUS MeMo Pad HD7 este o alternativă la modelele ieftine „no name”. Utilizatorii pot plăti un preț mic pe un produs de calitate, cu o construcție robustă, ce beneficiază de garanția unei companii mari cu experiență.

Tableta ASUS MeMO Pad HD 7 este disponibilă în magazinele din România la prețul de 700 lei (TVA inclus) însă este posibil ca anumite oferte să coboare chiar sub acest prag. Utilizatorii pot alege din mai multe variante disponibile în patru culori: negru, alb, roz și verde.

To Top