Stiri

ASUS ne aduce noua serie de plăci de bază Z490

ROG Maximus XII Extreme
ROG Maximus XII Extreme

ASUS ne oferă o întreagă serie de plăci de bază cu chipset Z490 pregătite pentru procesoarele Intel Core din generația a 10-a. Noile modele sunt recomandtae pentru utilizatorii care doresc să-și construiască un sistem performant, ce poate accepta cele mai noi componente hardware.

Procesoarele Intel Core din generația a 10-a oferă numeroase fire de execuție și frecvențe super-rapide pentru un singur nucleu. Chipsetul Z490 oferă multiple opțiuni de conectivitate de ultimă oră, inclusiv un controler WiFi încorporat, numeroase porturi USB 3.2 Gen 2, memorie Intel Optane și chipset cu suport RAID. Tehnologia proprietară ASUS OptiMem III asigură o mai bună integritate a semnalului, iar AI Overclocking ajută la împingerea performanței procesorului spre limitele sale. Tehnologia ASUS AI Overclocking folosește un algoritm proprietar pentru a stabili setările optime de frecvență și tensiune pentru placa de bază, ajutând utilizatorii să-și împingă procesorul la limită prin apăsarea unui singur buton.

Plăcile de bază din seriile ASUS Z490 vor fi urmate în curând de modelele ASUS și ROG H470, B460 și H410, oferind utilizatorilor mai multe opțiuni pentru a se potrivi cerințelor și bugetului lor.

Seria ROG Maximus

  • ROG Maximus XII Extreme
  • ROG Maximus XII Apex
  • ROG Maximus XII Formula
  • ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi)

ROG Maximus XII Extreme

ROG Maximus XII Extreme este vârful gamei Z490 și se adresează celor ce construiesc sisteme cu procesoare de top, multiple plăci video, stocare și periferice rapide. Placa profită, de asemenea, de avantajele tehnologiei ASUS OptiMem III și a topologiei înlănțuite pentru a îmbunătăți integritatea semnalului. Maximus XII Extreme le oferă celor ce construiesc PC-uri frecvențe pentru memorii de 4800 MHz și chiar mai mult, permițându-le să exploreze limitele superioare ale overclocking-ului. Aceasta oferă o compatibilitate completă cu peste 80% din kiturile DDR4 de 4600 MHz și are un afișaj LED de cod POST lângă butoanele Power-on, Retry și Safe Boot sigur.

ROG Maximus XII Apex

ROG Maximus XII Apex are un PCB cu șase straturi, fiind optimizat pentru overclocking. Placa are același design cu 16 faze împerecheate găsit pe Maximus XII Extreme, cu un uriaș radiator amplasat pe componentele de alimentare pentru a se asigura răcirea. Pentru a ajuta la furnizarea alimentării cerute de procesoarele Intel Core din generația a 10-a, Maximus XII Apex include doi conectori de alimentare cu opt pini în colțul din stânga sus pentru a suplimenta conectorul standard ATX cu 24 de pini. De asemenea, dispune de ASUS OptiMem III. Punctele de măsurare a tensiunii ROG Probelt pot fi găsite în partea dreaptă a plăcii de bază, alături de patru comutatoare DIP pentru a controla secvența de pornire în overclocking. Hub-ul de control integrat include, de asemenea, afișaj LED cu cod POST și butoane Start și FlexKey.

ROG Maximus XII Formula

În colțul din dreapta sus al plăcii de bază puteți găsi un afișaj LED cu cod POST și butoane de alimentare și resetare dedicate. Două sloturi M.2 sunt situate sub radiatoarele din fața plăcii, cu un altul aflat în spate – și toate pot fi configurate într-o matrice RAID pentru o performanță maximă de stocare în paralel. Maximus XII Formula dispune de Ethernet 10 Gb și 2,5 Gb, alături de conectivitatea WiFi 6 și Bluetooth 5.1. Există, de asemenea, numeroase porturi USB pentru conectarea perifericelor. Utilizatorii pot profita de AI Cooling, precum și de AI Networking cu tehnologia GameFirst VI.

ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi)

ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi) oferă performanțe echilibrate și este mai mult decât pregătită pentru cerințele procesoarelor Intel Core din generația a 10-a. Placa poate acomoda până la trei unități de stocare NVMe, toate răcite de radiatoare dedicate. Această placă de bază beneficiază de adaptor Intel WiFi 6 și două porturi Ethernet, cu unul ce oferă viteze de până la 5 Gbps.

Seria ROG Strix

  • ROG Strix Z490-E si ROG Strix Z490-F
  • ROG Strix Z490-I Gaming
  • ROG Strix Z490-H Gaming
  • ROG Strix Z490-A Gaming
  • ROG Strix Z490-G Gaming (Wi-Fi) 

ROG Strix Z490-E and Z490-F Gaming

Având 14+2 faze de alimentare, respectiv 12+2, Strix Z490-E Gaming și Strix Z490-F Gaming sunt pregătite pentru overclocking-ul ușor al celor mai recente procesoare Intel Core din generația a 10-a. Aceste platforme dispun de un radiator cu o conductă de căldură încorporată pentru a răci modulul de alimentare și de un radiator secundar pentru chipsetul Z490. PCB-urile lor cu șase straturi și conectorii auxiliari ProCool II asigură furnizarea stabilă a energiei. Strix Z490-E Gaming are un ventilator opțional ce poate fi atașat de radiatorul VRM-ului pentru răcire suplimentară în timpul overclockingului. Patru sloturi DIMM utilizează o topologie în lanț pentru frecvența maximă posibilă și pot accepta memorii RAM la viteze de 4600 MHz și chiar mai mult. Controlerele Intel I225-V furnizează vitezele Ethernet de bază de până la 2,5 Gbps. Strix Z490-E Gaming integrează conectivitate WiFi 6 și Bluetooth, în timp ce Strix Z490-F Gaming are un slot M.2 E-key pentru un modul WiFi opțional.

ROG Strix Z490-I Gaming

Placa de bază ROG Strix Z490-I Gaming mini-ITX dispune de un PCB compact cu opt straturi pentru integritatea semnalului și eliminarea pasivă a căldurii și integrează un VRM cu 8+2 faze de alimentare cu răcire activă pentru overclocking. În ciuda dimensiunilor sale, Strix Z490-I Gaming poate găzdui două dispozitive M.2, ce pot fi amplasate sub radiatoare, pentru a asigura o răcire adecvată în limitele carcaselor de format mic. Un total de 13 porturi USB sunt disponibile, incluzând trei porturi USB 3.2 Gen 2 Type-A și un conector Type-C pe panoul din spate.

ROG Strix Z490-H Gaming

ROG Strix Z490-H Gaming are un radiator mare ce acoperă chipsetul și 12+2 faze de alimentare ale VRM-ului. Sloturile sale de memorie pot accepta DIMM-uri cu viteza de 4600 MHz. Cele trei sloturi PCIe principale ale plăcii de bază sunt ranforsate cu ASUS SafeSlot, pentru o durabilitate suplimentară, în cazul în care utilizatorii trebuie să-și transporte sistemul cu o placă grafică sau o placă de extensie instalată. Unul dintre cele două sloturi M.2 are un radiator dedicat, în timp ce al treilea slot M.2 E-key este disponibil pentru un modul WiFi 6. Aceasta dispune, de asemenea, de Ethernet 2,5 Gb.

ROG Strix Z490-A Gaming

ROG Strix Z490-A Gaming întoarce capetele cu finisajul său alb ce este accentuat mai departe de rândurile de benzi LED RGB. Specificațiile sunt similare cu cele ale modelului Strix Z490-H, în afară de ușoare diferențe pentru porturile USB din spate, precum și prin disponibilitatea unui conector USB pentru panoul frontal.

ROG Strix Z490-G Gaming (Wi-Fi)

ROG Strix Z490-G Gaming (Wi Fi) se adresează pasionaților de plăci microATX prin caracteristicile sale prietenoase pentru jocuri și conectivitatea largă. Deși considerabil mai mică decât frații săi ATX, Strix Z490-G Gaming (Wi Fi) încorporează în continuare un design cu 12+2 faze de alimentare împerecheate și patru sloturi DIMM. Conectivitatea vine prin intermediul Ethernet 2,5 Gb și WiFi 6. Două sloturi PCIe x16 și un slot PCIe x1 pot găzdui plăci de extensie, în timp ce două sloturi M.2 sunt disponibile pentru stocarea NVMe de mare viteză. Un radiator aflat pe slotul M.2 primar menține SSD-ul rece în sarcinile susținute.

Seria TUF Gaming

Seria ASUS Prime

  • TUF Gaming Z490-Plus
  • TUF Gaming Z490-Plus (Wi Fi)

TUF Gaming Z490-Plus

TUF Gaming Z490-Plus dispune de un PCB cu șase straturi pentru o mai bună eliminare a căldurii și integritate a semnalului, precum și de un design cu 12+2 faze împerecheate cu componente DrMOS. Condensatoarele TUF cu toleranță ridicată la căldură și intrări de alimentare auxiliare cu miez solid ProCool completează circuitul de alimentare principal. Există două sloturi PCIe x16 disponibile, cu unul ce dispune de design-ul ASUS SafeSlot ranforsat cu metal. Două porturi M.2 sunt la îndemână pentru SSD-uri NVMe, cu unul dintre ele acoperite de un radiator pentru a menține scăzută diminuarea performanțelor. Panoul I/O din partea din spate include porturi USB 3.2 Gen 2 cu conectori Type-A și Type-C și este însoțit de un conector Gen 2 pentru panoul frontal. Un conector Thunderbolt 3 este disponibil pentru utilizatorii ce doresc să adauge o placă Thunderbolt EX 3-TR.

TUF Gaming Z490-Plus (Wi Fi)

Placa obișnuită TUF Gaming Z490-Plus are un controler Intel Gigabit Ethernet care include circuite TUF LanGuard pentru a-l proteja de descărcările electrostatice. TUF Gaming Z490-Plus (WiFi) cu wireless dispune de conectivitate WiFi 6 și Bluetooth 5.1. Z490-Plus dispune de un codec audio Realtek S1200A care acceptă virtualizarea sunetului surround DTS Custom și poate fi adaptat pentru genuri de jocuri specifice. Două rânduri de LED-uri RGB de-a lungul părții drepte a plăcii pot fi personalizate prin Aura Sync. Există, de asemenea, trei conectori pentru benzi LED, inclusiv un conector Gen 2, pentru utilizatorii care caută opțiuni de personalizare suplimentare.

Seria ProArt

  • ASUS ProArt Z490-Creator 10G

ProArt Z490-Creator 10G

ASUS ProArt Z490-Creator 10G include tot ceea ce un creator sau dezvoltator profesionist are nevoie, cu un plus de caracteristici suplimentare de conectare. Panoul I/O dispune de doi conectori Thunderbolt 3 Type-C susținuți de cea mai recentă generație de controlere Intel ‘Titan Ridge’, fiecare capabil de viteze de până la 40 Gbps. Conexiunea Thunderbolt suportă, de asemenea, până la 12 dispozitive înlănțuite și semnale video DisplayPort 1.4. Pentru a răspunde cerințelor grafice ale creatorilor de conținut și ale profesioniștilor în grafică, ProArt Z490-Creator 10G are trei sloturi PCIe x16, astfel încât să poată accepta până la trei plăci video într-o topologie x8-x8-x4. În partea din spate, patru conectori USB 3.2 Gen 2 Type-A suportă viteze de până la 10 Gbps, iar două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A oferă viteze de până la 5 Gbps. Există, de asemenea, un controler Ethernet 2,5 Gb și o placă Ethernet 10 Gb pentru performanțe de rețea super-rapide.

Seria ASUS Prime

  • ASUS Prime Z490-A 
  • ASUS Prime Z490-P 
  • ASUS Prime Z490M-Plus 

ASUS Prime Z490-A

ASUS Prime Z490-A utilizează un design de alimentare cu 12+2 faze împerecheate cu circuite DrMOS integrate, iar circuitul său imprimat, cu șase straturi îmbunătățește răcirea pasivă. Sloturile DIMM pot suporta memorii DDR 4 de până la 128 GB și 4600 MHz. Cele două sloturi M.2 integrate pot acomoda unități de stocare cu lungimea de 110mm. Un controler Ethernet de 2,5 Gb vine ca standard și poate fi suplimentat cu un modul WiFi compatibil CNVi printr-un slot E-key M.2. Prime Z490-A are, de asemenea, un conector dedicat pentru plăcile de extensie Thunderbolt 3. Aura Sync oferă o multitudine de opțiuni de personalizare a luminii pe LED-urile integrate și benzile atașate celor patru conectori LED RGB, dintre care doi conectori sunt Gen 2 adresabili. Pentru partea audio, Prime Z490-A are un chip Realtek S1220A cu 120 dB raport semnal-zgomot și suport pentru DTS:X Ultra pentru sunet 3D de acuratețe în jocuri și filme.

ASUS Prime Z490-P

Cea mai accesibilă placă de bază din familia Z490, Prime Z490-P dispune de un design VRM cu 10+1 faze de alimentare împerecheate și suportă memorii RAM de până la 4600 MHz. Sloturile duale M.2 sunt la îndemână pentru SSD-urile NVMe și sunt completate mai departe de patru sloturi SATA pentru hard disk-uri de mare capacitate. În plus, un slot E-key este disponibil pentru un card WiFi și un conector Thunderbolt 3 pentru o placă de extensie ThunderboltEX 3-TR. Slotul principal PCIe x16 beneficiază de un design ASUS SafeSlot Core+ ranforsat pentru a securiza placa video în locașul ei. Un controler Realtek Gigabit Ethernet și un codec audio ALC887 rotunjesc specificațiile principale.

ASUS Prime Z490M-Plus

Fiabilă și accesibilă, placa de bază compactă Prime Z490M-Plus este un adevărat cal de povară. Designul său 8+1 DrMOS VRM oferă o alimentare neclintită, în timp ce radiatorul circuitului de alimentare asigură o livrare constantă a tensiunii către procesorul Intel Core din generația a 10-a. Memoria este, de asemenea, îmbunătățită cu designul ASUS OptiMem pentru trasee ce împinge frecvențele pentru memorii până la 4400 MHz. Un port Intel Gigabit Ethernet poate fi găsit alături de porturile USB 3.2 Gen 2 Type-A și Type-C. Cinci porturi SATA integrate sunt pregătite pentru hard disk-uri, cu două sloturi M.2 disponibile pentru unitățile de stocare NVMe. Panoul I/O din partea din spate dispune de ieșire DisplayPort, HDMI și DVI.

To Top