Stiri

ASUS obține un avans considerabil pe segmentul plăcilor de bază

ASUS ROG Rampage VI Extreme
ASUS ROG Rampage VI Extreme

Afacerile Asustek (ASUS) pe segmentul plăcilor de bază au prins din nou avânt. Compania taiwaneză beneficiază de o creștere remarcabilă tocmai pe segmentul ce a consacrat-o începând cu anul 1989, atunci când au apărut primele produse de acest fel.

Asustek este în prezent cel mai mare furnizor de plăci de bază în trei regiuni mari: China, Europa și SUA. Vânzările pricipalului competitor, Gigabyte, au scăzut în anul 2016 din cauza prețurilor mari ale componentelor și a fluctuațiilor valutare. Cum restructurarea unei afaceri atât de complexe poate dura mai bine de un an, rezultatele de vânzări ale companiei Gigabyte s-ar putea menține pe un trend descendent și în anul 2018, favorizând vânzările Asustek.

ASUS a câștigat 70% din piața plăcilor de bază cu chipset Intel X299, vânzările fiind susținute de noile serii ROG, Prime și TUF. Același procent a fost obținut și pentru platforma AMD Ryzen.

Odată cu viitoarea lansare a procesoarelor Intel cu numele de cod Coffee Lake, livrările de plăci de bază ASUS ar putea ajunge la cinci milioane de unități în cel de al patrulea trimestru al anului 2017.

ASUS a deschis în România un birou local încă din anul 2008, unde lucrează câteva zeci de angajați ce răspund și de piața din Bulgaria. ASUS are peste 17000 de angajați în întreaga lume, printre care și peste 5500 de oameni în departamentul de cercetare-dezvoltare. În anul 2016, ASUS a obţinut 4385 de distincţii la nivel global și a avut venituri de aproximativ 13,3 miliarde USD.

ASUS ROG Rampage VI Extreme

ASUS ROG Rampage VI Extreme

Sursa: Digitimes.com

To Top