Review

ASUS O!Play Gallery

Televizorul se poate transforma radical dacă va beneficia de o sursă video inteligentă. ASUS O!Play Gallery este un media player performant, capabil să citească o multitudine de formate video cu diferite extensii. Playerul este asamblat într-o carcasă elegantă de culoare neagră iar plasticul lucios se încadrează pe aceeași undă cu televizoarele de ultimă generație.


O!Play Gallery beneficiază de o listă generoasă de conectori. În partea din față întâlnim cititoarele de carduri Compact Flash, SD/MMC și MS/MS Duo dar și conectorii USB/E-SATA. Partea din spate este ocupată de conectori USB, HDMI, S/PDIF de tip Coaxial şi Optic și o mufă specială pentru iPod/iPhone.

ASUS O!Play Gallery integrează un bay pentru hard disk-uri SATA 6Gb/s de 3.5 inci astfel încât utilizatorul să poată opta pentru o capacitate mare de stocare, foarte utilă în cazul în care se dorește stocarea filmelor FullHD. Instalarea hard disk-ului este simplă, tot ce aveți de făcut este să demontați un capac și să conectați cablul de date și pe cel de alimentare. De asemenea, pot fi citite fișierele video/audio/foto stocate pe cardurile de memorie. Spre exemplu dacă scoateți cardul SD din cameră, fotografiile sau filmele pot fi redate direct pe ecranul televizorului și vizionate la calitate impecabilă.

Media player-ul poate aduce materialele video încărcate de pe Youtube.com direct pe ecranul televizorului. O conexiune rapidă la internet este absolut necesară dacă doriți să vizionați clipurile FullHD disponibile acum pe Youtube. În cazul în care nu puteți conecta media player-ul la un cablu de internet, rămâne la dispoziția dumneavostră o conexiune wireless la router-ul din locuință.

O!Play Gallery vine însoțit de o telecomandă intuitivă cu o rotiță încorporată pentru accesarea unui meniu rotativ. Telecomanda poate fi un bun exemplu despre ceea ce înseamnă ergonomie în general. Prezența suprafețelor cu plastic negru mat, aderent dar și poziționarea tastelor înlesnesc navigarea prin meniul complex. În ciuda opțiunilor variate din meniu, selectarea funcțiilor și parametrilor este accesibilă chiar și unui utilizator mai puțin experimentat.

Imaginea redată pe ecranul televizorului este de înaltă calitate iar rularea filmelor FullHD nu pune niciun fel de probleme. Ieșirea audio digitală este de preferat, mai ales dacă dispuneți de un set de boxe performant. ASUS O!Play Gallery își ia subtitrările automat dacă au aceeași denumire cu fișierul media. Caracterele românești, din fișierul ce conține subtitrarea, sunt afișate în mod corect fără a vă lăsa pe dumneavoastră să completați cuvintele cu diacritice.

ASUS O!Play Gallery este aparatul ideal care poate schimba modul în care privim la televizor. Media player-ul poate fi o alternativă demnă de luat în calcul pentru cei care au achiziționat în anii trecuți televizoare cu ecran mare. Apreciem posibilitatea de a citi un număr mare de formate video, multitudinea de conexiuni, meniul intuitiv și telecomanda practică. Asus ar mai putea să lucreze la aspectul lucios al carcasei ce păstrează amprentele și la implementarea unui browser web.

Specificații tehnice ASUS O!Play Gallery

Formate suportate Video : MPEG1, MPEG2, MPEG4, RM, RMVB, VC-1, H.264
Extensii fișiere video : TRP, MP4, MOV, Xvid, AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, MTS, M2TS, DAT, MPG, VOB, ISO
Audio : MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, AIFF, Dolby Digital AC3, Dolby Digital Plus, DTS digital Surround, Dolby True HD (Passthrough), Dolby True HD (Decoding), Tag ID3
Imagine : JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
Subtitrări : SRT, SUB, SMI, SSA, TXT
Intrări: alimentare rețea, 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, 1 x eSATA , 1 x S/PDIF (Coaxial + Optic), 1 x RJ-45 (10/100 MBps),
Rețea wireless 802.11n
Cititor de carduri 5 -in-1 ( SD/CF/ MS/ MS Duo/ MMC)
Ieșiri iPod/iPhone/iPad
HDMI
Accesorii: adaptor alimentare, telecomandă infraroșu, cablu HDMI, ghid pornire rapidă, manual de utilizare
Sistem de fișiere FAT16/32, NTFS, HFS/HFS+
Caracteristici suplimentare: O!Direct, Gracenote, DLNA, Work with iPod/iPod/iPad, Netflix, YouTube, Internet TV, Radio, Flickr, Picasa
Dimensiuni: 230 x 178 x 60.5 mm
Greutate: 720 g
Alimentare: 12 V, 3 A
Putere absorbită: 10 W

To Top