Stiri

Noile plăci de bază prezentate de ASUS la Gamescom 2022

ASUS Prime X670E-Pro WiFi
ASUS Prime X670E-Pro WiFi
(CREDIT: ASUS)

Evenimentul „Have It All” organizat de ASUS în cadrul Gamescom 2022 din Köln, Germania, a oferit cele mai proaspete informații despre noile game de plăci de bază care vor deveni disponibile anul acesta. Noile plăci includ de la modele high-end la soluții pentru sisteme compacte, atât pentru procesoare Intel, cât și pentru platforme AMD și reprezintă tot atâtea idei pentru acel upgrade pe care îl tot amânai. Dar hai să aruncăm un ochi mai atent la oferta ASUS.

ROG Crosshair X670E Gene

ROG Crosshair X670E Gene oferă performanțe high-end, alături de un set de facilități excepționale și estetica specifică ROG în formatul MicroATX de dimensiuni medii. Din punct de vedere vizual, X670E Gene se remarcă printr-un logo ROG alb-negru strălucitor pe masca I/O integrată și o pictogramă ROG pixelată pe radiatorul chipsetului. Accentele LED RGB de pe radiatorul VRM, personalizabile cu Aura Sync, adaugă un strop de culoare și vor arăta excelent într-un sistem cu o carcasă transparentă.

ROG Crosshair X670E Gene

ROG Crosshair X670E Gene (Foto: ASUS)

Un slot PCIe 5.0 x16 este pregătit să găzduiască cele mai rapide plăci grafice disponibile, iar suportul DDR5 se traduce prin lățime de bandă masivă, viteze ridicate și eficiența energetică excepțională oferită de memoria RAM DDR5 de ultimă generație. Două sloturi PCIe 5.0 M.2 și un slot PCIe 4.0 M.2 oferă oportunități ample de stocare pentru biblioteci masive de jocuri. X670E Gene este pregătită pentru cele mai puternice procesoare desktop AMD Ryzen™ seria 7000, cu soluția sa de alimentare robustă, cu 16 + 2 etaje de alimentare, cu o putere nominală de 110 amperi.

X670E Gene include multiple opțiuni de conectivitate, inclusiv WiFi 6E, Intel 2.5 Gb Ethernet, porturi USB4 pe spate, un conector USB 3.2 Gen 2×2 Type-C pe panoul frontal și suport Quick Charge 4+.

ROG Strix X670E-I Gaming WiFi

Placa de bază ROG Strix X670E-I Gaming WiFi Mini-ITX este incredibil de compactă, fiind o platformă completă pentru un build de gaming de ultimă generație. Placa include un slot PCIe 5.0 x16, pregătit pentru cele mai recente plăci grafice, precum și o pereche de sloturi DIMM DDR5 și două sloturi M.2 care suportă PCIe 5.0 și PCIe 4.0.

ROG Strix X670E-I Gaming WiFi

ROG Strix X670E-I Gaming WiFi (Foto: ASUS)

Elementele inovatoare de design confirmă performanța și caracteristicile necesare pentru o carcasă Mini-ITX de dimensiuni limitate. Masca I/O este pre-montată pentru o instalare mai ușoară. Un singur radiator răcește simultan slotul PCIe 5.0 M.2 și chipset-ul, iar temperaturile VRM sunt reduse și prin placa de ranforsare mare, care utilizează o plăcuță termică pentru a transfera căldura departe de condensatorii critici de decuplare. Plăcuța ROG FPS-II, ce economisește spațiu, oferă acces ușor la conectorii pentru panoul frontal, la 2 porturi SATA, și la header-ele pentru ștergerea CMOS și activarea supratensiunii CPU, precum și la un comutator pentru modul PCIe.

Includerea noului ROG Strix Hive diferențiază cu adevărat placa de bază Strix X670E-I de concurență. ROG Strix Hive este o interfață de control extern care include un codec ALC4050 și un DAC ESS Sabre 9260Q. Un audio jack pentru căști și un conector Mic-in cu o ieșire optică S/PDIF de 3,5 mm oferă un sunet impecabil, în timp ce un selector de volum integrat menține totul la îndemâna utilizatorului. ROG Strix Hive este, de asemenea, primul dispozitiv extern cu caracteristici de gaming pentru placa de bază, inclusiv un profil PBO reglat fin pentru overclocking-ul CPU în sistemul de operare, fără a fi nevoie de accesarea BIOS-ului. În plus, un port USB 3.2 Gen 2 Type-C® oferă o conexiune convenabilă pentru unitățile de stocare și perifericele externe. Există, de asemenea, matricea intuitivă Q-LED, ce ajută la diagnosticarea rapidă a problemelor build-ului, precum și butoanele fizice Flexkey și Bios Flashback. Construirea, actualizarea și depanarea unui PC Mini-ITX nu au fost niciodată mai ușoare.

ASUS ProArt X670E- Creator WiFi

Creatorii sunt răsfățați de ASUS cu noua ProArt X670E-Creator WiFi, care oferă o conectivitate superbă, numeroase opțiuni de stocare de mare viteză și stilul profesional ProArt. Placa are un stil sofisticat, cu linii curate, unghiuri grațioase și o simetrie precisă. Culorile discrete îi conferă un aspect atemporal, cu accente subtile aurii pe masca I/O integrată și pe radiatorul chipsetului.

ProArt X670E-Creator WiFi

ProArt X670E-Creator WiFi (Foto: ASUS)

ProArt X670E-Creator WiFi oferă o lățime de bandă masivă, viteze fulgerătoare și o eficiență energetică excepțională oferită de memoria RAM DDR5 de ultimă generație. Cu viteze de transfer de date cu 50% mai rapide decât memoria DDR4 din generația anterioară, DDR5 dezlănțuie un nou nivel de performanță, iar această placă de bază oferă o serie de optimizări hardware și firmware care permit utilizatorilor să overclockeze kiturile capabile până la limita maximă.

Placa dispune de două sloturi PCIe 5.0 x16 pentru a le oferi utilizatorilor acces la cele mai rapide SSD-uri și GPU-uri de ultimă generație. Pentru activitățile care necesită cele mai rapide viteze de transfer, placa este echipată cu patru sloturi M.2 onboard, dintre care două au suport pentru PCIe 5.0.

Noul standard PCIe 5.0 oferă, de asemenea, lățimea de bandă pentru o pereche de porturi USB4 pe panoul I/O din spate. Placa oferă un conector USB 3.2 Gen 2×2 pe panoul frontal, cu suport Quick Charge 4+, iar asocierea cu o carcasă care dispune de un port USB Type-C pe panoul frontal oferă acces convenabil la încărcarea de 60 de wați.

WiFi 6E dezlănțuie spectrul de 6 GHz pentru conexiuni wireless neîngrădite. Intel 2,5 Gb Ethernet oferă o rețea prin cablu solidă și fiabilă, în timp ce un port Marvell AQtion 10 Gb Ethernet deschide și mai multe opțiuni, cum ar fi conectarea la dispozitive de stocare în rețea foarte rapide.

Gama de plăci de bază ASUS Prime

Trei plăci de bază ASUS Prime sunt pregătite pentru noul soclu AMD AM5. Vârful de gamă este Prime X670E-Pro WiFi, care vine cu suport DDR5, un slot PCIe 5.0 x16 și un slot PCIe 5.0 M.2, fiind ideală pentru oricine își construiește un PC de ultimă generație. WiFi 6E, un port Ethernet Realtek de 2,5 Gb și un conector Thunderbolt 4, toate acestea se adaugă la oferta deja impresionantă: masca I/O premontată, butonul de eliberare Q-Release pentru slotul PCIe, care elimină complicațiile legate de scoaterea unei plăci grafice, precum și matricea de diagnosticare Q-LED pentru a elimina orice problemă de depanare.

ASUS Prime X670E-Pro WiFi

ASUS Prime X670E-Pro WiFi (Foto: ASUS)

Alături de Prime X670E-Pro WiFi sunt Prime X670-P WiFi și Prime X670-P, care dispun de suport DDR5, plus spațiu amplu pentru stocare cu trei sloturi M.2 integrate. Un conector Thunderbolt 4 le permite utilizatorilor să configureze un port de mare viteză pe panoul frontal, într-o carcasă compatibilă. În plus, Prime X670-P WiFi oferă conectivitate WiFi 6.

To Top