Stiri

ASUS a anunțat primele plăci de bază TRX40 pentru Ryzen Threadripper 3

Placa de bază ROG Zenith II Extreme
Placa de bază ROG Zenith II Extreme

Dacă ai cochetat deja cu ideea de a trece pe un nou și puternic procesor AMD Ryzen Threadripper, ASUS are placa de bază perfectă pentru tine. Noua serie de plăci de bază TRX40, care include modelele ROG Zenith II Extreme, ROG Strix TRX40-E Gaming și Prime TRX40-Pro, este echipată cu funcții noi și aduce îmbunătățiri ce îi pot ajuta și pe profesioniști, dar și pe entuziaști sau gamerii obișnuiți să dezlănțuie potențialul Threadripper-elor din generația a 3-a.

TRX40 aduce în premieră interfața PCI Express 4.0 pe desktop-urile high-end, dublând lățimea de bandă, cu un total de 64 de benzi PCIe 4.0 pentru SSD-uri, plăci grafice și echipamente audio/video mai rapide. Fiecare slot PCIe și M.2 al plăcilor ASUS TRX40 are conectivitate PCIe 4.0 pentru maximum de lățime de bandă, ceea ce înseamnă că fiecare placă de extensie pusă pe ASUS TRX40 va funcționa la capacitatea maximă posibilă.

Pentru viitorul tău desktop high-end, seria TRX40 oferă patru canale de memorie, totalizând până la 256 GB memorie RAM, distribuită pe 8 sloturi. Procesoarele Threadripper, la fel ca și predecesoarele, suportă memorii ECC. Așa că, dacă îți construiești un nou PC, poți atinge viteze RAM implicite de 3200 MHz și poți împinge aceste limite chiar mai departe, cu un impuls primit de la tehnologia OptiMem III din ROG Zenith II Extreme.

ASUS a lansat câte o placă ROG sau ASUS TRX40 pentru fiecare tip de utilizator, de la profesioniștii care vor totul și pasionații de jocuri însetați de performanță, la utilizatorii care își construiesc pentru prima dată un PC căutând experiența ideală. Le detaliem mai jos.

ROG Zenith II Extreme este pentru utilizatorii pretențioși

ROG Zenith II Extreme este perfectă pentru utilizatorii profesioniști și pasionații de jocuri ce doresc să exploreze limitele celei de a treia generații de procesoare Threadripper și ale frecvenței memoriilor. Este dotată cu hardware de ultimă generație și atinge un echilibru între puterea industrială și un sistem de iluminare agreat de gameri. Panoul decorativ de deasupra scutului I/O are un motiv holografic Infinity Lighting, în timp ce ecranul color LiveDash OLED poate afișa codurile POST, informații critice despre sistem sau o grafică personalizată. Capacul ROG Armor din aluminiu acoperă aproape toată partea din față, iar placa metalică întărește platforma pentru a susține greutatea radiatoarelor masive și a plăcilor de extensie.

Zenith II Extreme oferă un design al regulatorului de voltaj (VRM) cu 16 etaje de alimentare, recomandat pentru overclocking extrem. Multe dintre componentele sistemelor high-end se pot arde odată ce sarcinile urcă și biții încep să curgă, astfel că radiatorul principal al VRM-ului de pe Zenith II Extreme utilizează două ventilatoare semi-pasive, ce pornesc doar atunci când temperatura componentelor atinge 60° C. Fiecare dintre aceste ventilatoare este suficient de inteligent pentru a funcționa doar atunci când este necesar și este controlat prin utilitarul Fan Xpert 4.

Placa de bază ROG Zenith II Extreme

Placa de bază ROG Zenith II Extreme

Placa oferă cinci sloturi M.2, fiecare utilizând până la patru benzi PCIe 4.0, cu trei sloturi direct pe placă și două ce vin de la modulele DIMM.2 exclusive. Cum hard disk-urile sunt încă regii capacității pure, Zenith II Extreme furnizează opt porturi SATA pentru a veni în întâmpinarea cerințelor de stocare masivă. Placa vine cu un controler Intel I211-AT Gigabit Ethernet pune lucrurile în mișcare, însă controlerul Aquantia AQC-107 10GbE accelerează lucrurile și face ca transferul mai multor terabiți de date să fie o chestiune de scurtă durată. Iar dacă vrei să scapi de cabluri, Zenith II Extreme îți oferă suport Wi-Fi 6 Intel AX200 și Bluetooth 5.

Panoul din spate conține un total de șapte porturi USB 3.2 Gen 2 cu tranzit de 10 Gbps, însă adevăratul plus îl reprezintă conectorul super-rapid USB 3.2 Gen 2×2 Type-C cu 20 Gbps lățime de bandă. În cele din urmă, ne-am asigurat că toate aspectele audio importante sunt bifate, fie pentru jocuri, fie pentru muzică redată prin căști. Zenith II Extreme utilizează un codec SupremeFX S1220, cuplat cu un convertor digital-la-analog (DAC) high-end ESS Sabre pe 32 de biți. Pachetul audio include și suport software pentru DTS Sound Unbound, oferind peisaje sonore profunde, cu un sunet 3D precis, bazat pe obiecte.

Specificații ROG Zenith II Extreme
Format EATX
Memorie 8x DDR4
Multi-GPU 4x SLI, 4x CrossFireX
PCIe 4.0 4x x16: până la x16/x8/x16/x8
Stocare 5x M.2 (toate PCIe x4, 2 suportă SATA)
8x SATA 6Gbps
Rețea Aquantia AQC-107 10G Ethernet
Intel I211-AT Gigabit Ethernet
2×2 802.11ax (Wi-Fi 6) MU-MIMO; Bluetooth 5
Audio SupremeFX S1220 codec
ESS Sabre9018Q2C DAC
DTS Sound Unbound
USB 3.2 Gen 2 2×2 (20 Gbps): 1x Type-C în spate
3.2 Gen 2 (10 Gbps): 1x Type-C, 6x Type-A, 2x frontal
3.2 Gen 1: 8x în spate, 4x frontal
2.0: 3x frontal
Aura 2x conectori de bandă + 3x pe Fan Extension Card II
2x conectori adresabili Gen2
Răcire 4x conectori pentru ventilatoare + 6x pe Fan Extension Card II
2x conectori pentru pompe
2x senzor temperatură lichid de răcire
1x senzor de debit de lichid de răcire
1x senzor pentru blocul de apă
2x senzor de temperatură

ROG Strix TRX40-E Gaming pentru gamerii competitivi

A doua placă lansată de Republic of Gamers pentru Threadripper 3 este Strix TRX40-E Gaming. Aceasta integrează toată puterea într-un format standard ATX cu opțiuni de personalizare, estetică cybertext și ecran LiveDash OLED de 1,3 inchi. Designul frapant, unghiular, se extinde către radiatorul M.2 și capacul pentru circuitele audio, iar cea mai mare parte a plăcii este finisată în nuanțe întunecate, astfel încât arată excelent cu orice culoare a iluminării LED RGB.

Conectorii de alimentare ProCool II și pinii lor solizi ajută la menținerea unei alimentări stabile, păstrând conectorii reci, chiar sub sarcină. Placa oferă, de asemenea, o mulțime de opțiuni pentru dispozitivele de stocare și periferice. Există trei sloturi M.2 și opt porturi SATA montate pe marginea plăcii. Spre spate sunt opt porturi USB 3.2 Gen 2 cu 10 Gbps lățime de bandă, incluzând unul Tip-C, alături de alți patru conectori USB 2.0 Tip-A.

Placa de bază ROG Strix TRX40-E Gaming

Placa de bază ROG Strix TRX40-E Gaming

Dacă vei monta răcire cu apă, Strix TRX40-E Gaming oferă conectori dedicați, atât pentru pompe AIO, cât și pentru cele personalizate, alături de arsenalul standard de conectori pentru ventilatoare. Noua placă vine cu un trio de controlere de rețea, care include adaptorul Wi-Fi 6 Intel AX200 cu Bluetooth 5, un puternic Realtek Ethernet 2,5 Gbps și un  controler Intel I211-AT Gigabit Ethernet. Pentru audio, Strix TRX40-E Gaming utilizează codecul SupremeFX S1220 alături de suportul DTS Sound Unbound.

Specificații ROG Strix TRX40-E
Format ATX
Memorie 8x DDR4
Multi-GPU 3x SLI, 3x CrossFireX
PCIe 4.0 3x x16: până la x16/x16/x16
1x x4
Stocare 3x M.2 (toate PCIe x4, 1 suportă SATA);
8x SATA 6Gbps
Rețea Realtek RTL8125-CG 2.5G Ethernet
Intel I211-AT Gigabit Ethernet
2×2 802.11ax (Wi-Fi 6) MU-MIMO; Bluetooth 5
Audio SupremeFX S1220 codec
DTS Sound Unbound
USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps): 1x Type-C, 7x Type-A, 1x frontal
3.2 Gen 1: 4x frontal
2.0: 4x frontal
Aura 2x conectori de bandă
2x conectori adresabili Gen2
Răcire 5x conectori pentru ventilatoare
1x conector pentru pompa de apă
1x conector pentru răcirea AIO
1x senzor de temperatură

ASUS Prime TRX40-Pro, fundație solidă pentru orice Threadripper din generația a 3-a

Prime TRX40-Pro este o fundație solidă pentru orice entuziast sau profesionist din domeniul editării video și randării 3D. Pe lângă contribuția sa la aspectul curat și designul futurist, radiatorul VRM din aluminiu periat transmite căldura departe de subsistemul de alimentare cu 16 etaje care cuprinde etaje Infineon TDA21462 integrate, împerecheate cu bobine și componente premium.

Prime TRX40-Pro include trei sloturi M.2, cu lățime de bandă PCIe 4.0 x4. Creatorii care lucrează cu fișiere video masive pot pune în RAID multiple SSD-uri NVMe, pentru o lățime de bandă masivă și o redare ideală. Două dintre aceste sloturi stau sub un radiator dedicat, pentru a preveni supra-încălzirea SSD-urilor solicitate la maximum. Al treilea slot M.2 poziționează SSD-ul vertical, pentru a profita de fluxul ambiental de aer din jurul soclului procesorului.

Selecția de porturi USB de pe panoul din spate include trei conectori USB 3.2 Gen 2 Tip-A și un port reversibil USB 3.2 Gen 2 Tip-C, ce furnizează până la 10 Gbps pentru conectarea stocării externe rapide, interfeței audio, controlerelor dedicate de editare video și a altor dispozitive. Prime TRX40-Pro are, de asemenea, un set complet de conectori pentru ventilatoare și pompe, controlați de utilitarul Fan Xpert 4.

Placa de bază ASUS Prime TRX40-Pro

Placa de bază ASUS Prime TRX40-Pro

Placa include, de asemenea, un soclu E-key M.2 2230 pentru cei care doresc să adauge un modul Wi-Fi. Conectivitatea prin cablu este asigurată de un port Gigabit Ethernet, susținut de un chip Intel I211-AT. Codecul audio Realtek S1220 oferă calitate audio pură, ajutat de ecranarea EMI și straturile PCB separate pentru canalele stânga și dreapta, pentru a menține integritatea semnalului. Atunci când se vrea creșterea volumului, suportul DTS:X Ultra oferă sunet 3D spațial prin căștile și difuzoare existente.

Specificații Prime TRX40-Pro
Format ATX
Memorie 8x DDR4
Multi-GPU 2x SLI, 2x CrossFireX
PCIe 4.0 3x x16: x16/x16/x16; 1x x4
Stocare 3x M.2 (toate PCIe x4, 1 suportă SATA);
8x SATA 6Gbps
Rețea Intel I211-AT Gigabit Ethernet
Audio Realtek S1220 DTS X:Ultra
USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps): 1x Type-C, 3x Type-A, 1x frontal
3.2 Gen 1: 6x în spate, 1x frontal
2.0: 4x frontal
Aura 2x conectori de bandă
2x conectori adresabili Gen2
Răcire 5x conectori pentru ventilatoare
1x conector pentru pompa de apă
1x conector pentru răcirea AIO
1x senzor de temperatură
To Top