Stiri

ASUS planteaza copaci

Cu ocazia zilei pământului sau lansării unei noi serii de notebook-uri ASUS Bamboo (sau amândouă, nu am înţeles foarte bine cum a stat treaba), ASUS a strigat adunarea în pacul tineretului. Ajunşi acolo, atât presa cât şi o serie de vedete autohtone (Virgil Ianţu, Adrian Despot, Mihai Cioceanu, Anca Artimon, Sanda Nicola, Adi Bucur, etc) au fost invitaţi să planteze copaci. Dorind să demonstreze că tot românul este ecologist, invitaţii s-au pus pe treabă şi au plantat 50 de copaci.

virgil iantu la plantat copaci in parcul tineretului

ASUS a lansat primul model de laptop încastrat în bambus în toamna lui 2008. Compania a perfecţionat tehnologia de producţie în serie, demonstrând că un portabil trendy poate fi şi responsabil faţă de mediul înconjurător. Noul U Bamboo este „verde” din perspectiva fiecărei etape a vieţii produsului – de la concepţie, la producţie, la reciclare şi eliminarea de pe piaţă.

ASUS Bamboo

Bambusul este mai mult decât o materie primă regenerabilă, oferind o senzaţie plăcută la atingere. Solid şi rezistent la amprente, bambusul are o patină naturală ce se schimbă în timp, pentru a conferi un stil unic fiecărui notebook, devenind la fel de aparte precum utilizatorul său.

Laptopurile cu carcase din bambus sunt ecologice şi totodată, extrem de avansate. Spre exemplu, modelul U53F integrează un procesor puternic Intel Core i5, 3GB de memorie RAM şi un hard disk de 500 GB, fiind echipat cu sistemul de operare Windows 7 Ultimate.

ASUS U53F Bamboo performează la capitolul multimedia, fiind dotat cu un cititor optic Blue-ray şi noua interfaţă USB 3.0. Prin intermediul acesteia, utilizatorii vor putea transfera de zece ori mai rapid fişierele mari şi conţinutul multimedia de pe dispozitivele mobile avansate, comparativ cu USB 2.0. Ecranul HD are o diagonală de 15,6” şi este iluminat prin tehnologie LED, economisind energie.

De altfel, consumul întregului sistem este optimizat cu ajutorul lui Super Hybrid Engine, care permite reducerea anuală a emisiuniilor de CO2 cu 12,3 kg per notebook. Această tehnologie “green” constă în monitorizarea inteligentă a cerinţelor energetice ale componentelor laptopului, urmată de ajustarea automată în timp real a tensiunilor de alimentare. Facilitatea este disponibilă pe toate laptopurile ASUS. La un volum anual de aproximativ 6 milioane de laptopuri ASUS vândute, emisiile globale de CO2 pot fi reduse cu aproximativ 73,8 milioane de kilograme de CO2, fapt ce ar echivala cu plantarea a 36 de milioane de copaci anual.

Prin folosirea bambusului, care are o impresionantă rezistenţă la rupere, punând chiar în inferioritate multe aliaje metalice, seria de laptopuri ASUS Bamboo prezintă o elasticitate ridicată. Această proprietate a fost demonstrată chiar de către primul exemplar, care a supravieţuit unor condiţii vitrige pe vârful înzăpezit Qomolangma, la o altitudine de 8848 de metri. Bambusul are o rată de creştere pe care nicio altă plantă nu o poate atinge. Este binecunoscut faptul că poate creşte 60 de cm în doar 24 de ore, atingând înălţimea maximă în câţiva ani. Bambusul are capacitatea de regenerare după tăiere, fără să fie nevoie de replantare, fiind astfel resursa perfectă care se poate reface singură.

Adi bucur planteaza copaci

Ciocianu

adi despot si toma despot

sanda nicola

la final de eveniment

To Top